Connect with us
Hirdetés

Magyar Kupa

Nem viselte jól a vereségeket a JKSE, voltak összetűzések az öltözőben és a pályán is

Ruják Bence elmondta, a légiósok kiakadtak, illetve el is fáradtak a győri kupadöntőn.:

:

Története legjobb helyezésével negyedik lett a JP Auto-Jászberényi KSE a hétvégén a Magyar Kupában, Győrben. Remek szezont futnak a kék-fehérek, ugyanis a bajnokságban a harmadik helyen állnak. A gárda csereirányítója, Ruják Bence a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban volt vendég, ahol elsőként a következő kérdést kapta:

– Az edzőtök azt mondta, a kupa-negyedik hely szép eredmény a Jászberény történetében, de nem jártok jó úton. Mire gondolhatott?

– Az utolsó két meccsünkön két húszpontos vereséget szenvedtünk el, rengeteg pontot kaptunk. Eddig ez nem volt jellemző a csapatra, a bajnoki tabellán is látszik, hogy a második legkevesebb pontot mi kaptuk a bajnokságban. Erre is célzott, illetve a vereségeket követően a viselkedésünk sem volt rendben egy-két helyen. Voltak összetűzések az öltözőben is és a pályán is. Nem viseltük jól, mindenki érmet szeretett volna nyerni, illetve éreztük magunkban azt is, hogy a döntőbe is bejuthatunk, ami sajnos egy csúfos vereség miatt nem jött össze. Ott sem működtek a dolgok, a védekezésünk nagyon rossz volt, száz pont körül kaptunk. Szerintem ezekre az összetűzésekre gondolhatott Nikola, aztán majd meglátjuk a héten, biztos megbeszéljük az egészet.

A beszélgetés során kiderült az is, hogy ezek az összetűzések mennyire voltak hevesek.

– Voltak kiabálások is, de ez azért természetes, miután mindenki a meccs hevében mond olyat, amit nem gondol komolyan, vagy éppen rosszul látja, és úgy gondolja, hogy igaza van. Ilyenkor, amikor két ember egymásnak ugrik, az azért heves szokott lenni,

de utána, ha közbeszólunk, vagy csapattársként próbálunk nyugtatni, akkor egy idő után lenyugodnak szépen, és meg tudják beszélni az emberek a problémát.

Ez vajon légiós-magyar „hiszti” volt?

– Nem, most igazából nagyrészt csak a légiósok. Pantelics is például egy heves vérmérsékletű játékos, aki fel tudja húzni magát hamar, de jól átlátja a dolgokat. Akkor ott valami védekezésbeli dolgon kaptak össze, ha jól emlékszem, de semmi gond nem volt, megbeszélték utána, és minden rendeződött.

Ruják ezt követően azt is elmondta, hogy a rutinosabb, idősebb légiósaik nem bírták a sorozatterhelést, elfáradtak a kupadöntő végére. A bajnokságban viszont szeretnék megtartani a jó pozíciójukat, most már csalódás lenne, ha „csak” a középházba kerülnének az alapszakasz után. A nemzetközi kupáról való álmodozásról annyit mondott: ez a jövő kérdése, és az anyagiaktól is függ.

Egyébként minden jászberényi légiósnak nagyon tetszik a Bercsényi úti csarnok, Orlando Coleman szerint például nekik sokkal jobb csarnokuk van, mint az Albának.

A legkisebb is válogatott lesz?

Végül az is kiderült, hogy Horváth Ákos korábban azt mondta, szerinte nemcsak bátyjából, Ruják Andrásból (ASE) és nővéréből, Ruják Nórából (PEAC), lehet válogatott. „Ahhoz meg kell kapnom a lehetőséget, edzenem kell sokat. Jászberény mindenesetre jó hely, jó lehetőség a fejlődésre.” – fűzte hozzá a 24 éves, 193 centis kosaras.

Fotó: Gémesi Balázs

12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
heraklithJokicjaszberenyiksederrylpurple Recent comment authors
purple
Vendég
purple

.

JKSEtheBest
Olvasó

Szerintem semmi szükség nincs az elkeseredésre és a vitákra. Nagyon szép szezonunk van.A bajnokságra kell koncentrálni fontos meccsen jönnek. Egy meccsen bárkinek az ellenfele tudunk lenni. Hajrá berény!!!

Koops
Olvasó

Mi van gyerekek a lufi kezd kipukkadni vagy van még kis puskapor valamerre a kis meglepetés táskátokban?

derryl
Olvasó

Eddig azért jól sáfárkodtak a munícióval, negyed olyan vastag bugyellárisból, mint Falkó, Zte, Alba, akik egyenlőre csak bottal ütik a nyomukat.

heraklith
Olvasó

Falco, Alba ok, de miért lenne vastagabb a ZTE, mint a Berény? 5 légiós+ 4 milla kontra 4 légiós+Szöszi, na meg az apró mindkét oldalon.

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Coleman csak ki ne fulladjatok a szezon végére mi Fehérváriak még mindig veletek szeretnénk leginkább játszani a playoff elő körében.Nagy a pofa aztán annyi esélyed van Orlandoban játsszani mint nekem a Lakersben.

jaszberenyikse
Olvasó

Nagy a pofa aztán,nehogy alsóház legyen az albának. ?

Jokic
Vendég
Jokic

Na megszólalt az, aki eddig mindig ott volt? Egyszezonosok 🙂

jaszberenyikse
Olvasó

Ne aggódj,azzal tisztában van mindenki Berényben,hogy az idei szezon egy csoda és jövőre valószínűleg újra közelébe sem leszünk ennek az eredménynek. De kérlek ne legyetek kárörvendők a két súlyos kupavereségünk miatt,mert nekünk már az nagy szó,hogy ott lehettünk az pedig,hogy szombatig ott lehettünk fantasztikus volt.

Jokic
Vendég
Jokic

Pontosan ezért kéne szerényebbnek lenni. 🙂 Sokkal.

falco2008
Vendég
falco2008

Orlando Coleman az ember aki szívesebben játszana Berényben mint Fehérváron 😀 nem csodálom

Jokic
Vendég
Jokic

Csak aztán nehogy véletlenül pont nálunk landoljon majd a nyári átigazolási időszakban… 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés