Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nem vallott szégyent a Honvéd, de simán nyert a Falco

Csak a mérkőzés hajrájában nyílt nagyra az olló.

Budapesti Honvéd SE - Falco KC Szombathely 61-78 (21-19, 10-23, 20-20, 10-17)

Bajnokság, 1. forduló
Budapest
V.: Kapitány Gellért, Minár László Balázs, Földesi Ádám (Téczely Tamás)

Budapesti Honvéd SE: Simon 13/9, Tanoh 9/3, Milovics 17/9, Demeter 9/3, Peringer 2. Cserék: Hajdú 4, Takács -, Kopácsi 1, Völgyi 6.

Falco KC Szombathely: Perl 16/3, Cowels 13/9, Kovács 8, Tiby 6, Keller 6. Cserék: Pot 8, Barac 11, Krivacevic -, Brown 7/3, Verrasztó 3.

Közel két percet kellett várni az első kosárra, Demeter talált be. Keller és Tanoh is pontot szerzett, a Honvéd harcos játéka meglepte a szombathelyieket, Milovics kosarával már 6-2-re vezetett az újonc. 9-4 és 11-7 is volt az eredményjelzőn. Simon Kristóf dobott triplát, extázisban játszottak a budapestiek. A negyed végére összeszedték magukat Milos Konakov tanítványai, Barac különösen jól játszott ebben a periódusban. 21-18.

A második negyedet jobban kezdte a Falco, egy 12-0-ás rohanást csinált a bajnok. A negyed első hazai kosarára négy percett kellett várni, Milovics dobott egy triplát. A negyed közepén 27-32 volt az eredményjelzőn. Völgyi és Tanoh kosaraival zárkózott a Honvéd, miután sikerült megállítani a szombathelyi hengert. Nagy akarattal játszott Baksa Szabolcs csapata. A negyed vége azonban a vasiaké volt, közé rakták a tízet. 31-41.

Tanoh hármasával indult a második félidő, majd Perl és Milovics is betalált. 38-46, majd 40-46 is volt az eredményjelzőn. Simon dobott egy hármast, de Perl azonnal válaszolt rá. Perl és Keller dobott – a Falco szempontjából – fontos pontokat. A Honvéd azonban nem adta fel, Kopácsi talált be, de Falco állandósítani tudta tíz pont körüli előnyét. 51-61.

Peringer szerezte a negyed első kosarát, erre Tiby válaszolt. Ez volt a Falco légiósának az első kosara a mérkőzésen. A játék képe nem változott a Honvéd rengeteg energiát mozgósított, hogy bravúrt érjen el, a Falco azonban őrizte előnyét. A mérkőzése hajrája a Kelleréké volt, a Honvéd elfáradt. 61-78.

Fotó: Honvéd

HIRDETÉS

14 hozzászólás

14
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
szurkolo01JonEmőkefanHubie BrownMilivoj Recent comment authors
Jon
Olvasó

A Honvéd szépen küzdött, ez ma ennyire volt elég. A Falco egyéni képességekben szerintem nem kell hogy rosszabb legyen, mint a tavalyi csapat. Shooterekben akár még jobbak is lehetnek, ha jól alakulnak a dolgok, az tavaly sokszor problémás volt. Az első 3 negyed még nem volt az igazi, de Cowels és Brown már most, az akadozó csapatjáték mellett is elég meggyőzően emelték rá a hármasokat. Főleg Cowels győzött meg ma. És persze Perlnek is beakad kintről. Tavaly összességében ez kicsit gyengébben ment. Ami a betöréseket illeti, az tavaly több lábon állt, Perl-Váradi-Benke-Somogyi, de idén is látszik, hogy Perl mellett Pot-nak… Olvass tovább »

szurkolo01
Olvasó

akkor volt egy kicsi formája a játéknak, amikor Pot pályán volt. nem értem mit akarunk egy iranyitoval?! pláne h a többieknek ez abszolút idegen, Verrasztót meg kell próbálni ennél jobban beépíteni.

Emőkefan
Olvasó

Félek, hogy a légiós választás az idén sem lesz jobb.Egy légiós ha a mérkőzés utolsó három percében dobja az első kosarát az jelzés értékü!

Milivoj
Olvasó

Hátha az első pofon felnyitja Bàder szemét, hogy légiósok nélkül nem lehet bentmaradni, 2-3 jobb külföldivel ez a meccs is meg lehetett volna

Szurker
Olvasó

A győzelemhez gratula a fiúknak!

Elsőnek ez így az újonc ellen szódával elment, de már a múlt heti emléktornán (és az átigazolási hírekből) is látszódott, hogy a tavalyihoz képest masszív visszalépés lesz a csapat, sajnos. Az idei BL valszeg kuka is lesz evégett, a bajnokságban még meglátjuk, hova lesz jó a brigád, nagyon korán vagyunk még.

Falco! ??

Falcoman
Olvasó

A meccsről sok jót nem tudok elmondani , annyi hogy győztünk . Honvédnak gratula szépen küzdöttek !
A mezeink idén nagyon extrák lesznek, a Drk extra mezeket gyártott nekünk idén , végre nem csak egy sima egyszinü mezünk van .????
Elvileg az új szurkolói pólók is kaptak egy kis ráncfelvarrást .?⚫️

Xero
Olvasó

Igen, igazad van. Eszemben is volt, hogy leírom, de aztán elfelejtettem.. nagyon jó az idei mez. Van benne fantázia is és végre tényleg sárga-fekete.. 🙂

Bencur2021
Olvasó

Hát jó szarul néztünk ki.
Viszont most jönnek a BL meccsek is ott talán összeérik a csapat, az eredmeny ott, mondjuk ki idén nem számít.

p.borisz
Olvasó

Végülis győztünk…azért van hova fejlődni,mert ez hosszú távon karcsú lesz.

33goldmedals
Olvasó

Csak szólok, hogy a Honvéd légiósa Mijovic és nem Milovic…

Xero
Olvasó

Gratulálok! ??
Nem volt ez rossz! Én látom a potenciált a Csapatban. Az persze egyértelmű, hogy még nagyon az elején vagyunk és nincs összeszokottság. Egyelőre ez egy edzőmeccsnek tűnt.. Nem a Honvéd miatt mondom, hanem mert pl. idén shooterekből áll elvileg a csapat, ehhez kèpest sikerült bedobni egész meccsen 5 db 3-ast, ami még egy negyedben se sok..
Btw nem tudom kinek milyen szerződése volt ebben a Honvédban, de tőlük is lehetett volna szemezgetni u23-as játékosokat.. Ügyesek! 🙂

agyas
Olvasó

Eddig az volt a szokás, hogy meccs után odajön a csapat a szurkolókhoz.

Hubie Brown
Olvasó

Melyik csapat?

KD
Olvasó

Hát hogy is fogalmazzak: nem akartunk minden kártyát kijátszani a Strasbourg meccs elött.?Persze a gyözelmet nem kell megmagyarázni, de ez félek nem lesz elég még az nb1-ben sem. Látszik az összeszokottság hiánya is, volt pár meg nem értés, de lesz itt még dolga Konakovnak, ha akarunk valamit elérni a szezonban.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés