Connect with us

Bajnokság

Nem tudta megnehezíteni a Szolnok dolgát a Kecskemét

Remekül tripláztak a vendégek.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Szolnoki Olajbányász 76-96 (13-23, 25-28, 18-23, 20-22)

Bajnokság, 6. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Benczur T., Török R., Lengyel Á. (Gorka Sz.)

KTE: Wittmann 13/6, Thomas 9, Djeraszimovics 13/6, Kucsera 3, Karahodzsics 6. Cserék: Lewis -, Cserkó K. -, Lukács -, Jaramaz 12/6, Dramicsanin 15/9, Horti 5.

Szolnok: Warner 17/6, Kovács 8/6, Rudner 10/6, Subotic 5, Cakarun 4. Cserék: Pongó 11/3, Gilszki -, Pallai 2, Badzim 17/15, Zsíros 5/3, Juhos 12, Taiwo 5.

A hazai pályán mindig kemény ellenfélnek bizonyuló Kecskemét látta vendégül a tabellán második Szolnoki Olajbányász csapatát a 6. fordulóból elhalasztott mérkőzés pótlásán.

Bekezdett a Szolnok, 5-0-val indították a mérkőzést Gasper Potocnik fiai. Nagyon elkapták a fonalat a vendégek, kisvártatva már a tíz is meglett közte, főként Warner és Cakarun volt az elemében (7-18). Jaramaz beállásával kozmetikázott az eredményen a KTE, de a negyed utolsó perceit a szolnokiak bírták jobban. 13-23.

A második játékrészt is jobban kezdték a vendégek, de egy 8-2-es futásnak köszönhetően visszajött tízre a Kecskemét, jött is az időkérés az Olajbányásztól (23-33). Megmaradt a lendület, Djeraszimovics és Wittmann is elkezdte hozni a pontokat, feljavultak a hazaiak (33-39). Sikerült ritmust váltania a Tisza-partiaknak, Badzim és Rudner is betalált kintről, miközben Juhos közelről volt eredményes, visszaállította magabiztos előnyét a Szolnok a nagyszünetre, amely remekül triplázott az első két negyedben (9/14). 38-51.

A fordulás után sem adtak semmi esélyt sem a vendéglátóknak Kovácsék, mínusz tizennyolcnál hívta le az övéit Váradi Kornél egy taktikai értekezletre (40-58). Nemcsak a mutatott játékban, a statisztikai mutatókban is egyre jobban kezdett a Kecskemét fölé nőni a Szolnok, ekkorra már több, mint kétszer annyi lepattanót szedtek például ellenfelüknél a vendégek. Volt egy nagyobb fellángolása a hazaiaknak és feljöttek tíz pont körülre, de az Olajbányászt ezen az estén nem lehetett megfogni. 56-74.

Hiába javult fel 50%-ra a távoli dobásokban a KTE, továbbra sem tudta megnehezíteni a Szolnok dolgát, amely végig vezetve, magabiztosan győzött a Messzi István Sportcsarnokban. Nincs sok idő a búslakodásra a hazai oldalon, hiszen pénteken újra összecsapnak a felek, csak akkor a Tiszaligetben. 76-96.

Fotó: Szolnoki Olajbányász Facebook

15 hozzászólás

15
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
Lebronz dzsemszMendezRougeOlajheart21,8 másodperc Recent comment authors
Lebronz dzsemsz
Olvasó

Juhos karriercsucs?

Rouge
Olvasó

53 magyar pont, rég volt ilyen…GRATULA!

MINDÖRÖKKÉ OLAJKA!

Olajheart2
Olvasó

Vártnál simább lett! Jó védekezés jó játék! Gratulálok fiúk! Hajrá OLAJ ❤🖤

1,8 másodperc
Vendég
1,8 másodperc

Azért ennyire nem rossz csapat ez a Kecskemét, mint amit most mutatott. Egyszerűen az Olajnak ma minden bement, bárki lett volna az ellenfél nyertünk volna! A faultarány pedig Tawio- Juhos gyűjtögető életmódja miatt lett ennyi amennyi. Hajrá olaj!

Sajka
Olvasó

Jó ez a Szolnok. Potocnik jól összerakta, megvan minden posztra a jó játékosa és a cserék is hozzá tudnak tenni, leginkább a védekezéssel. Ma is egyszerűen szétdobták a Kecskemétet és megbénították a támadásaikat a kemény védekezéssel.
Jelenlegi erő és forma alapján Falcó-Szolnok döntőt képzelek el,főleg úgy, hogy bele-bele néztem az Alba játékába is, de nem győzött meg a fentebb elmlített két csapathoz képest a játéka.

Rózsabimbó
Olvasó

Ismét első a Szolnok, második a Falco!

Mendez
Olvasó

Sokáig nem örülhettél.

Zsarkov
Olvasó

Ez van amikor Levente minden 20. meccsen csinál 20 VAL-t 15 perc alatt…, igaz, ennyi idő alatt ki is pontozódott.

Modus operandi
Olvasó

Gratulálok a fiúknak! Szép munka volt! Jó utat hazafelé!

CSAK AZ OLAJKA!!!

donnarumma
Olvasó

Nagyon simára sikeredett..

Kissadam91
Olvasó

Tyú-tyú-tyú olaj szivattyú !!!
15-24-és fault aránnyal…

redmiller
Olvasó

Láttad, vagy csak a stat? Első félidőben vagy betörés nélkül tripla, vagy Wittmann mellett besétálós ziccer… 3. negyedben olyan védekezést nyomtatok, hogy fingunk nem volt róla, mit csináljunk ellene, a védekezésünk meg átjáróház volt… Na, meg volt egy Taiwoo, aki szerette gyűjteni a faultokat…

Gyakorlatilag az első félidőben eldőlt a meccs, de a 3. negyedben lett biztos. Kb. ma osztálynyi különbség volt az Olaj javára…

Kissadam91
Olvasó

Csak stat de akkor köszi a tájékoztatást!

redmiller
Olvasó

Félreértés elkerülése véget, semmi bajom Krisszel! Első negyedben volt pár lemaradása, de a többiek pont ugyanezt csinálták a 3. negyedben! Ezért se működött ott a védekezés!

Piffinger
Olvasó

Köszönjük szépen az újabb győzelmet!!!
HAJRÁ OLAJ!!!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés