Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Nem sikerült jól a fehéroroszok elleni első meccs

Székely Norbert csapata sima vereséget szenvedett.

Magyarország - Fehéroroszország 66-83 (14-27, 15-15, 16-23, 21-18)

Felkészülési mérkőzés
Székesfehérvár, MKOSZ-csarnok

Magyarország: Studer Á. 9/3, Raksányi 15/3, Dubei 7/3, Kiss -, Határ 15. Csere: Simon -, Pusztai -, Horváth -, Varga -, Lelik -, Horti 15/3, Zele 3.

Fehéroroszország legjobb dobói: Sznitsina 19/9, Ritsikava 13/6, Hasper 11/3.

Utolsó előtti felkészülési mérkőzésére készült a magyar női kosárlabda válogatott pénteken este a szerbiai és lettországi Európa-bajnokság előtt. A Székesfehérváron rendezett edzőmérkőzésen az ellenfél Fehéroroszország volt.

A nyitó játékrész első öt percében még nem tűnt úgy, hogy bármi problémája lehet a magyar csapatnak, hiszen Raksányi triplája után 9-8-ra vezetett. Ezután a belorusz válogatott átvette a vezetést, majd fokozatosan meglépett. 11 dobott pontnál teljesen beragadtak a mieink, miközben ellenfelünk már 23-nál járt. A negyed végére így tisztes vendég előny alakult ki (14-27).

A folytatás kiegyenlített játékot hozott. Felváltva estek a kosarak, ami Fehéroroszországnak kedvezett. Mégis úgy nézett ki, hogy a félidőre sikerül csökkenteni a távolságot, amikor 29-38-ra feljött a válogatottunk. A hátralévő percben azonban már csak négy vendég pont érkezett, így sikerült egálra menteniük a negyedet (29-42).

Studer Ágnes kilenc pontig jutott/Fotó: Pókász Endre

Nem tűnt ledolgozhatatlannak a különbség az első félidőt követően. Ahhoz viszont sokkal jobb játékkal kellett volna kijönnie a magyar válogatottnak a nagyszünetről. Három perc alatt a fehéroroszok ritmusba kerültek, és már közel húsz pont volt a differencia. Később több, mint hússzal is mentek a vendégek, ami a játékrész végéig meg is maradt (45-65).

Sajnos a záró negyedben nem született meglepetés. A játékrészt ugyan megnyerte a magyar válogatott, de már nem volt képes ledolgozni a korábban összeszedett tetemes hátrányát, Fehéroroszország magabiztos győzelmet aratott (66-83). Székely Norbert tanítványai holnap azonban visszavághatnak, mert 16 órától újra megmérkőzik egymással a két csapat.

Fotó: Pókász Endre

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés