Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Nem okozott gondot a Sopron sem a Falcónak

Már az első félidőben nagy különbség alakult ki.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Sopron KC 92-66 (22-17, 24-7, 26-15, 20-27)

Bajnokság, 20. forduló.
Szombathely, Arena Savaria
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Györfy Rúben, Földesi Ádám (Téczely Tamás)

Szombathely: Pot 2, Jordano 9/9, Tanoh Dez 8, Tiby 15/6, Keller 9/3. Csere: Verasztó 1, Hansen -, Krivacevic 7, Perl 22, Barac 8, Pongó 8, Kovács 3/3.

Sopron: Nichols 13/3, Mathis 13/6, Griffin 7/3, Da Silva 7, Schöll 2. Csere: Flasár -, Meszlényi -, Csendes 12/6, Sitku 4, Molnár 8, Fazekas -.

Pot és Keller összjátéka eredményezte az első kosarat a mérkőzésen, Da Silva javította saját rontott dobását, hosszú kosárcsendet Mathis zárt le egy triplával. Keller hozott össsze egy 2+1-et, Mathis egy pontot a vonalon hagyott, Pongó ziccerezett (7-6). Tiby kettőből egy büntetőt dobott be, Mathis faulttal együtt is betalált, de a plusz egy kimaradt, Nichols csent labdát és könnyű ziccert tett fel. Perl szerezte meg első pontjait, Griffin hármasa után két büntetőt is bedobott a magyar válogatott, Nichols egyet. Perl és Barac kosara után Gasper Potocnik 18-14-es állásnál kért időt. Nichols köszönt be kintről, Barac pofozott a gyűrűbe egy rontott dobást, majd egy tempót is értéksített. 22-17

Perl kosarával folytatódott a játék, újabb duplája után a Sopron ismét időt kért. Perl a plusz egyet rátette, Pongó ziccerezett, közel öt perc után Da Silva révén a Sopron is megszerezte első pontjait a második negyedben (29-19). Tanoh Dez nehéz ziccert tett fel, Molnár tempója ért célt, Tiby sarokhármasa esett be. Jordano is szórt egy triplát, Perl könnyű kosarat szerzett, Tanoh Dez zsákolásával már 20 pont volt a differencia. Tiby süllyesztett el egy újabb hármast, Csendes válaszolt, a félidőt így is a Falco légiósának pontjai zárták, így 22 pontos előnnyel vonult félidőre a címvédő. 46-24

A második félidő első bő két perce is a Falco uralmával telt, Tiby és Perl vezetésével 8-0-ás futással zárta ezt a szakaszt a Szombathely, így a 30 pontot is elérte a különbség. Keller egy büntetőt, Perl egy floatert, Monár egy tempót dobott be, Tiby két büntetőt. Da Silva zsákolt, Nichols labdaszerzése után könnyű ziccert tett fel. Jordano triplája esett be, aztán még egy, a Sopron erre egy kettessel tudott válaszolni. Pot küldte helyére a büntetőit, Schöll maradt üresen a festékben és nem hibázott, Griffin fejezett be egy gyorsindítást. Krivacevic egy büntetője volt jó, Pongó gyönyörű egyéni akciója ért két pontot, Da Silva egy pontot a vonalon hagyott. Krivacevic pontjai voltak az utolsók a negyedben. 72-39

A negyeik negyedre értelemszerűen sok izgalom nem maradt, mindkét csapat bőven belenyúlt a rotációba, az első három percet így is a Falco nyerte 11-10 arányban. A Falco minden probléma nélkül őrizte meg hazai veretlenségét és sorozatban már a 16. sikerét aratta, míg a Sopron sorozatban harmadik idegenbeli mérkőzését veszítette el. 92-66

27 hozzászólás

27
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
16 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
SKC KingMendezagyasMarillionParus major Recent comment authors
SKC King
Olvasó

A FALCO klasszisokkal jobb csapat mint mi, sőt a mezőny legjobbja. Játékos és gazdasági szinten is, de amit a légiósok nálunk műveltek az vicca magyar keret pedig olyan amilyen.

agyas
Olvasó

A Falco annyival jobb, hogy a játékosok elhiszik, hogy a védekezésben kell odatenni magukat, és ezt a mérkőzések hosszabb-rövidebb szakaszaiban hajlandók is megcsinálni.

Xero
Olvasó

Ez nagyrészt valóban így van.. de annyival kiegészíteném, hogy össze is van rakva rendesen a védekezés. Mindenki pontosan tudja a dolgát.
De azért támadásban is nagyon kontrollált a csapat. Tán Pongó Marci az egyetlen, aki “rászórogat” egyből..

Parus major
Olvasó

Ma egy szoros meccsre számítottam, mészárlás lett belőle. Egy negyedig volt partiban a Sopron, de akkor is inkább a Falco hibáiból éltek, aztán mintha elengedték volna a kékek a meccset. Az Oroszlány múlt héten nagyobb erőkifejtésre kényszerített bennünk. A játékvezetés is elég gyenge volt, akár kék, akár sárga szemüvegen át nézzük.

Csakajót
Olvasó

Teljesen más szint a 2 csapat.
Benke nem is volt, így is a 4.negyedben 40 pont körüli volt a különbség. Az utolsó 2 perc 1-10 miatt kicsit kozmetikázta az eredményt a Sopron, amikor már az Aréna (meg kb.a csapat is) Milos Konakovot köszöntötte szülinapja miatt. Isten éltessen Milos!
Grat. a Falconak!

magister_officiorum
Olvasó

Jár a gratuláció Szombathelyre! Azért mi Sidibe nélkül, nem a legegészségesebb kerettel próbáltuk meg felvenni a versenyt egy bajnok- és kupaesélyes szombathelyi alakulattal szemben. Tudni kell, hogy Griffin hetek óta beteg volt, mégis vállalta ma a játékot. Ami engem nagyon bosszant Nichols, Mathis és Da Silva mai alibijén kívül, az a fiatalok teljesítménye. Csendes Petin kívül dupla nulla volt a többiek teljesítménye. Sitku Marcin le vagyok döbbenve…. Valaki tegyen rendet a fejekben, mert nagyon fontos szakasza következik a bajnokságnak! Hajrá, Sopron! Hajrá, SKC!

CsakaSopron
Olvasó

Lehet itt sok mindent mondani, de ez a Falco keret ügyileg, illetve forma szinten is ennyivel jobb nálunk. Lehet mondani hogy HA Sidibe van akkor több esélyünk van, bár én ebben is kételkedem. Ezt a meccset illetve a ASE meccset el kell felejteni nagyon gyorsan, fejben összerakni amit lehet, remélni hogy mindenki egészséges lesz, és valahogy hozni kell a DEAC illetve a Szeged elleni hazaikat. Alba ellen egy ki-ki meccs jó lenne, és az OSE-Honvéd párosokból kellene az idegenbeli meccs, akkor nagy baj nem lenne, mégha Egerszegen ki is kapunk. Persze ez így leírva jól és egyszerűen hangzik, de bőven… Olvass tovább »

Xero
Olvasó

Gratula a Csapatnak!
Múlt héten és most is komoly hiányzóval hoztuk nagy különbséggel a meccseket! Szépen egyben vagyunk továbbra is..
Potocnik nem tudom mit tud majd kezdeni ezekkel a hisztizős légiósokkal..

donnarumma
Olvasó

Nem értem ezt a bíráskodást
Én 8 akkora faultot láttam ami egyértelmű volt es nem fujtak be..
A soproniak majd elmodjak a sajatjukat….

Xero
Olvasó

Kompenzálni akarták azokat, amiket befújtak, pedig nem is volt szabálytalan… 😀

BPeti
Olvasó

Sajnos ennek így nem sok értelme van, hogy a Falco mindenkit ennyivel megver. Ráadásul a Tv-nek pont a legunalmasabb meccset sikerült közvetíteni pedig elég valószínű volt hogy ez lesz. Egyébként gratulálok a Falco játékosoknak, mert minden meccsen odateszik magukat úgy hogy klasszisokkal jobbak a mezőnynél.

Tom67
Olvasó

A Falco klasszisokkal jobb csapat, de a 3 csaló fasszopó bíró, bassza szájba az amúgy is szájbabaszott büdös kurva anyját!

Emőkefan
Olvasó

No comment!

Tom67
Olvasó

Ne is!

Csakajót
Olvasó

Igyááál még….

Tom67
Olvasó

Anyád

CsakAzSkc
Olvasó

Tomi nézd vissza! Ritka meccs volt tv.n keresztül alig volt birói hiba egész meccsen! Játékunk volt 0 csak hajgáltunk ész nélkül!

Tom67
Olvasó

Kutva sok birói hiba volt!

Csakajót
Olvasó

Csak 1 hiba van. Te…
Igen hülye vagy. Te vagy a bizonyíték, hogy 1 balfasz mindig van

Tom67
Olvasó

Már mondtam hogy anyádnak irkálj kisköcsög!

Marillion
Olvasó

Mi a baj? Nem rajtuk múlt szerintem….

Tom67
Olvasó

Egy szóval nem mondtam hogy rajtuk múlt, de a Falco birói segitség, vagy inkább szándékos csalás nélkül is sokkal jobb nálunk! Akkor meg mi a faszért kell csalni?

Mendez
Olvasó

Visszanézve a meccset TV-n ahol minden fault után ment a közeli visszajátszás, abszolút nem értem miről beszélsz.
Ha minden meccsen így fújnának a sporik semmi gond nem lenne.

CsakAzSkc
Olvasó

Ez igy van kivételessen normális fújás volt!

SopronKCfan
Olvasó

Valaki bocsánatot kér a mai teljesítményért? Meg az elmúlt hetiért? Kárpótol valaki?
Úgysem.
Grat Falco.
SKC!

magister_officiorum
Olvasó

Álláspontom szerint azokat, Akik (!) leutaztak Szombathelyre, és egy inflációval növelt összegű jegyet kényszerültek vásárolni (…) , őket azért megillette volna a meccs előtt az a minden szempontból releváns információ, hogy Sidibe nem fog ma játszani.

SopronKCfan
Olvasó

Hát legközelebb jobban meggondolom, hogy ezért 5040 forintot kidobjak az ablakon…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés