Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nem okozott gondot a Falcónak a DEAC

A szombathelyiek magabiztos győzelmet arattak.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - DEAC 87-68 (29-16, 22-20, 16-12, 20-20)

Bajnokság, 9. forduló
Szombathely, Arena Savaria
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Farkas Gábor, Balog György Attila (Páli dr. Kálmán)

Falco: Pongó Ma. 11/9, Tanoh Dez 7, Benke 11/3, Tiby 19/3, Keller Á. 2. Csere: Pot -, Perl 19/3, Barac 6, Jordano 5/3, Krivacsevics 3, Verasztó -, Kovács B. 4.

DEAC: Edwin 14, Hőgye 4, Drenovac 15, Williamson 5, Buljevic 6/3. Csere: Mócsán 16/9, Sagodi 2, Buckles 6/3, Csizmadia -, Várszegi -.

Állva hagyta az első negyedben a Falco a DEAC-ot, három és fél perc elteltével Benke hárompontosa egy 12-0-s rohanást jelentett a vasiaknak. Az első debreceni kosarat ezt követően Buljevic jegyezte egy közeli helyzetet követően. A hazaiaknak beestek a tripláik, Tiby mellett Pongó is távolról talált be, míg a vendégeket Edwin, majd Williamson próbálta a kosaraival meccsben tartani. A negyed végül Barac büntetői zárták, magabiztosan vezetett a Falco (29-16).

Mócsán hármasaival újra nyílt lett a találkozó, a 12. percben 30-24 állt az eredményjelzőn. A debreceniek azonban sokáig nem örülhettek, mert az ellentámadásból Keller talált be közelről, majd a kivédekezett vendég támadást követően Pongó dobott hármast. Többször is tíz ponton belülre került a DEAC, főleg Drenovac pontjainak köszönhetően, de hazai részről Tiby, Pongó és Perl is ponterősen kosarazott (51-36).

Úgy nézett ki, hogy a második félidő elején végleg eldöntheti a találkozó sorsát a Falco. Miközben a vendégek sorra elhibázták a támadásikat, Perllel nem tudtak mit kezdeni. A szombathelyiek hátvédje egymást követően többször is eredményes volt, így a negyed közepén 63-41-re vezettek a hazaiak. A különbség nem nőtt tovább, a DEAC betalált, de a hazaiak vezetése így is kényelmes volt 30 percet követően (67-48).

A záró etapban még mutatott némi életjelet a vendég együttes, Buckles büntetőit követően a 35. percben visszajöttek 72-59-re. Ekkor azonban megrázta magát Perl és Tiby, ezzel eldöntve a találkozó sorsát. A végén szerephez jutottak a cserejátékosok is, a Falco magabiztos győzelmet aratott (87-68).

Fotó: hunbasket.hu

23 hozzászólás

23
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
CsakajótPraenoricumMarillionagyasbasket20 Recent comment authors
Csakajót
Olvasó

Grat.a győzelemhez!
Zozo ma is más dimenzió volt, hétről hétre (1 héten többször is) öröm Őt nézni.
Ma Tiby is jó volt. Pongó, Benke jól kezdett.. Konakovot változatlanul nem értem, hogy ekkor miért cserél.
A formán kívüli Potot meg nem hozza le.(pedig bőven lenne más helyette). Vele nagy a baj. Katasztrofális a teljesítménye. Barac is. kb.van 3 rossz meccse, aztán 1 jó, 1 közepes. De kedden a görögök ellen pl.jó volt. A baj, hogy a jó teljesítménye nem állandósul.
Más csapatoknál nem ilyenek a külföldiek.
Szerdán több kell ennél.

Praenoricum
Olvasó

Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Jó kezdést követően folyamatosan tartva a távolságot sikerült magabiztosan hozni ezt a meccset. Sajnos voltak játékosok akik átmentették a BL meccsen mutatott formájukat erre a mérkőzésre is, de elég hosszú volt a pad, hogy az ő kieső teljesítményüket pótolja. Talán a Fehérvár elleni meccsen ők is többet hozzá tudnak tenni. Az egy fontos meccs lesz, jelenlegi helyzetben szerintem már fontosabb, mint a BL.

Marillion
Olvasó

Jordano Covels helyett? Eddig nemigen! Pottal mi van mostanában? Persze ameddig jönnek a győzelmek “nélkülük is” semmi vész!

agyas
Olvasó

Sajnos az egész Falco kezd úgy kinézni, mint az Ivkovics-féle válogatott. Kétpercenkénti eszetlen cserélgetés, nincs meg az a szűkebb mag, amelyikre az egész meccs során számítani lehet. Tizenegy játékos véletlenszerű összeállításban igyekszik együttműködni, ami általában nem sikerül, hanem a kevesebbet játszók egyénileg akarnak bizonyítani. Ha vezetnek elkomolytalankodják, ha vesztésre állnak, későn képesek váltani. Egyénileg semmi bajom senkivel, talán az edző sértette meg az alapszabályt, miszerint 3 év után tovább kell lépni/állni.
A BL szereplés is véget ért, nagyjából hasonló okok miatt, ott meg csak a légiósoktól vártunk mindent.

Vulcano
Olvasó

tavaly:
“túl rövid a pad”
“így kevesek leszünk”
“nincs mélység”
“túl vannak hajszolva”
“fúj konakov”
“miért csak 1-2 játékosra számítunk mindig”

idén:
“túl sok a csere”
“miért játszik kevesebbet xy”
“miért csak egyszer nyertünk eddig egy görög, francia, spanyol csoportban”
“fúj konakov”
“miért mindig más játszik jól”

Milosnak egyébként még csak 2 idénye volt, amit mindkétszer meg is nyert.

Praenoricum
Olvasó

Egy közel húszpontos magabiztos győzelem után eléggé elgondolkodtató, hogy felmerül az edző kérdés. Amíg a tizenegy játékos ilyen eredményt hoz “véletlenszerűen”, addig nincs semmi gond. Az, hogy nincs minden játékos minden meccsen jó formában, az természetes. Az, hogy egy olyan csapatban, ahol van kit a pályára küldeni, ott oszoljanak meg a percek és teljesen rendben van, hogy forgatják őket. Örüljünk neki, hogy van kit felhozni és hogy olyan meccseket jatszunk, ahol lehet élesben próbálni a játékainkat, és nem nekünk kell alkalmazkodni az ellenfélhez. Az, hogy három évente más edző kellene és ezt alapszabálynak megnevezni az meg teljesen alaptalan és indokolatlan.… Olvass tovább »

Xero
Olvasó

Én nem tudom miről beszélsz.. ha valami nincs, az az eszetlen cserélgetés.. Ha csak valaki nagy f*szságokat nem csinál egész meccsen, akkor Milos mindig, minden meccsen ugyan aszerint a rend szerint cserél.. az egyetlen amivel vádolni lehet, az max az, hogy kiszámítható.
Nyilván több játékossal ez a rendszer bonyolultabb, mint ha van összesen 6 húzójátékosod.. de a nagyobb csapatoknál sikerül megoldani, úgyhogy valószínűleg ez tanulható…

SzhelY
Olvasó

nyert a bajnok haladjunk tovább

Vulcano
Olvasó

Haladj.
Meg se kellett volna itt álnod.

SzhelY
Olvasó

csak azt nem értem,hogy most hozsanáztok hétközben meg mindenkinek a k annya mert kikaptatok,persze a hétvégén a mi orrunkat kifujták megy is a mindenki buzi

Vulcano
Olvasó

…mi van?
Nem értem a hozzászólásod lényegét.

Atesz 18
Olvasó

ÁLÉ ÁLÉ ÁLÉ NAGYFALCO ÁLÉ! ????⚫????????????

Vulcano
Olvasó

Gratula fiúk!
Egy mp-ig sem kellett izgulni.
Szerdán pedig jöhet egy nagyobb feladat.
Hajrá Falco!

Servustok
Olvasó

Gratula! Ez már nem az a középszerű teljesítmény, mint a BL meccseken..

WestChampi
Olvasó

Az ellenfél sem ugyanaz.

Xero
Olvasó

Gratulálok! Szép munka!
Reggelig is játszhattunk volna, akkor se kerül közelebb ez a Deac a győzelemhez. Amikor lett is volna egy kis sanszuk, egyből dobták a homályokat. Az egyetlen aki életjelet mutatott, az Mócsán. Kár, hogy ilyen sérülékeny, pedig benne meg lenne az x…
Ma annyit játszottunk, amennyit muszáj volt.. Tiby szépet ment! 🙂 Ez a forma hiányzott, ezt kellene tartani!!
Ma Tanoh is megtalálta a helyét, ahhoz képest, hogy eddig nem tartottam annyira jó védőnek, szépen “rágta” Edwint + 2 labdaszerzés.. Csak így tovább! 🙂
Benke is szépen épül.. Zozó meg ugye, a szokásos remek teljesítmény..

NPeeter
Olvasó

Egyetértek azzal, amit írtál. Annyit tennék hozzá, hogy TDA sajnos Beni “kárára” javulgat; utóbbi fele annyit játszik, mint tavaly (és kb. annyit, mint két éve), miközben Andris idei statja mindenben elmarad egy hajszállal Beni tavalyi mutatóitól. Én, személy szerint sajnálnám, ha emiatt játszana jövőre máshol egy hazai nevelésű játékos!

Xero
Olvasó

Hát ezen nagyon nincs mit csodálkozni.. A matematika törvényei szerint ennyi játékosra nem juthat ugyanannyi perc, mint tavaly. Ráadásul Bene sérült volt, még csak most rázódik vissza.. Idén nem jár neki “alanyi jogon” a sok u23-as perc, úgyhogy muszáj lesz neki kiharcolnia. Én is sajnálnám ha eligazolna, bár a hazai nevelés alatt nem tudom mit értesz.

Xero
Olvasó

Ja és még annyi, hogy azt a stat nem mutatja, de Tanoh messze jobb védő, mint Bene.. Dobni nem fog ő se 30 pontot, mert láthatóan “megvan a helye” a csapatban, és ez alapján egyelőre nem ő fog ráemelni 20-at egy meccsen.
Benének valahogy muszáj lenne kicsit pörgetnie a lábán..

NPeeter
Olvasó

Igazad van, benéztem a nevelőegyesületet!

basket20
Olvasó

Jó ideje fokozott figyelemmel nézem a teljes bajnokság fiataljait! Visszanézve, a tavalyi szezonban -Zac sérüléséig – Bene “csak” U23as játékos volt, aztán, a sajnálatos eset után, Milos elkezdte többet játszatni, mert muszáj volt. Szerintem nagyon sokat tett hozzá a kupagyőzelemhez, és a bajnokihoz is, az ő szintjén. Lehet, hogy a lábmunkája nem olyan gyors, de arra kellene használni, amiben jó! Véleményem szerint, Hármas poszton az egyik legbiztosabb dobó játékos lenne, ha kapna elég időt…, de idén az a poszt itt fullon van! Az edző felelőssége, hogy mit hoz ki a játékosaiból! Tavaly láthatóan megkapta a bizalmat, mert szükség volt rá….… Olvass tovább »

Parus major
Olvasó

Nem hazai nevelés Beni, de nagyon szimpatikus srác és én is sajnálnám, ha eligazolna tőlünk. Tavaly megtaláltuk a helyét hármas poszton, most ott keveset tud játszani, mert sokan vagyunkmezőnyben. De igazából Jordano-val vagyunk többen. Tanoh-Dez tulajdonképpen Sövegjártó helyére jött.

WestChampi
Olvasó

easy peasy lemon sqeezy

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés