Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nem marad Berényi Sándor a DEAC kispadján

Saját kérésére távozik a szakember.:

:

A DEAC NBI A-csoportos kosárlabdacsapatának pénteki szezonzáró vacsoráján Becsky István szakosztályvezető bejelentette, hogy a 2019-20-as idényben már biztosan nem Berényi Sándor lesz az első csapat vezetőedzője. Ezt követően a 35. éves szakember megköszönte a vezetőségnek a lehetőséget, és elbúcsúzott a játékosoktól – írja a deacbasket.hu.

-Fontos kiemelni, hogy Berényi Sándor saját kérése volt ez, az ő szavait idézve, most úgy tud a leginkább a klubnak segíteni, ha visszalép a vezetőedzői pozícióból. Nem fog teljesen elszakadni az A-csoportos csapattól, de szakmai munkájára az utánpótlásunkat képező Debreceni Kosárlabda Akadémiánál is számítunk majd. Köszönjük neki azt a hihetetlenül alázatos munkát, amit az elmúlt két és fél évben a debreceni kosárlabdáért tett, nem csak elismerjük azt, de hálával is tartozunk neki. Szinte biztos vagyok benne, hogy lesz ő még A-csoportos vezetőedző Debrecenben. –mondta Becsky Isván.

Berényi Sándor 2017 januárjában vette át az akkor még másodosztályú DEAC-ot, s rögtön az első mérkőzésén 79 pontos győzelmet aratott a Nagykőrös ellen. Innentől kezdve nem volt megállás, az addig csak a középmezőnyben szerénykedő gárda a kezei alatt megtáltosodott, és tükörsimán kivívta a feljutást. A klub történetének első A-csoportos szezonjában 12 győzelmet és 20 vereséget jegyzett, mellyel a 11. helyet szerezte meg, s a vártnál jóval könnyebben harcolta ki a bentmaradást.

A most is futó 2018-19-es idényben a csapat kiharcolta a Magyar Kupában való indulást, s a győri nyolcasdöntőn bronzérmet szerzett. A bajnokságban ötvenszázalékos mérleget produkált a DEAC, és a rájátszásról egy hajszállal lemaradva végül a 9. helyen zárt.

(fotó: DEAC Facebook)

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Oroszlanyi BanyaszviccmesterDbrcnbányászmoldi56 Recent comment authors
viccmester
Olvasó

Becskynek, ha van esze, és tényleg ő akarja vezetni a DEAC-ot, akkor nem adja át a hatalmat Vinkóéknak!
Szekulovics azt jelentené…

bányász
Vendég
bányász

Sok sikert neki a jövőben. Annyit azért hozzátennék, hogy a kezei alatt megtáltosodott a csapat azt jelenti, hogy a féltávos helyezést látva a vezetőség hozott 2 nb1a-s és egy volt válogatott kosárlabdázót. Az elküldött edzőpáros is megcsinálta volna.

Dbrcn
Olvasó

Én úgy emlékszem, hogy “csak” Szabó Miklós érkezett, meg légiós csere volt. Kikre gondolsz?

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Velkey Jani az egyik.

moldi56
Olvasó

A legbölcsebb döntés volt.

pbask
Vendég
pbask

vigyétek Szrecskot

Artur Doki
Olvasó

Sejthető volt…
Gondolom külföldi mester érkezik…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés