Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Nem lesz középszakasz, áprilisban rendezik a Magyar Kupát

A bennmaradásért is meg kell küzdeni.:

:

Az MKOSZ főtitkára, Bodnár Péter az M4 Sport híradójában beszélt arról, hogy a jelentős lemaradások miatt, a 2020/21-es bajnokság középszakasza elmarad és az első nyolc csapat – az alapszakaszt követően – a playoffal folytatja a küzdelmeket.

Az MKOSZ Versenyirodája és a Versenybizottság ugyanakkor arra kapott felhatalmazást, hogy a 9-14. helyen végzett csapatoknak a lefelé játékára egy új bajnoki rendszert dolgozzon ki, ami egyensúlyt teremt a csapatok foglalkoztatása, a mérkőzésekkel kapcsolatos érdeklődés fenntartása között, de figyel arra, hogy egy esetleges harmadik hullám esetén nehogy saját magunkat lehetetlenítsük el

– mondta a sportvezető.

Az adásból kiderült, hogy a női Magyar Kupát február végén, a férfiak küzdelmeit áprilisban rendezik.

Úgy tudjuk, hogy az MKOSZ a részletekkel kapcsolatban hamarosan sajtóközleményt is kiad.

Fotó: Zsu

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
BezseKováts Imregulyasszabolcs00RedbidHajraKapos Recent comment authors
Bezse
Olvasó

Országos egyetértés! Köszi srácok, mert először azt hiszem én kezdtem el pedzegetni ezt a play out kérdést. Mkosz jó reggelt! Itt és ilyen későn ők már nem tudnak igazságos döntést hozni. Talán még elfogadható javaslatot sem. Klubhovatartozástól függetlenül. Nézők nélkül és ezáltal sokkal kevesebb bevétellel a lehető legkisebb veszteséggel és mielőbb le kell zárni a 9-14 helyezések kérdését. Vagyis alapszakasz végeredménye dönt , azt annyi. ( az 5 új emberrel még a berény is nyerhet holnaptól 10/10-et … ) A kevésbé tehetős csapatok elengedhetik a légiósokat. Pár ezer $ megmarad. Az 1-8 meg normál üzemmódban Play offozhat.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Fájó ezt leírni, de minden olyan opció,amely egyáltalán a lehetőséget felkínálja a Berény számára arra,hogy bentmaradhasson, már komolytalanná teszi a teljes bajnokságot.

HajraKapos
Olvasó

Ha ezek normálisak, akkor én nem vagyok az.
Annál nagyobb kicseszést el sem tudnék képzelni, minthogy a 9-14. helyen lévő csapatok eredményeit “nullázák” és előröl kellene kezdeni mindent, hogy elkerüljék a kiesést. (Bár erről nem volt szó, de bármit el tudok képzelni.)
Maradjanak az eredmények, játszanak még egy kört egymással a csapatok a 9-14. helyért, és akinek a legkevesebb győzelme van, kiesett. Nem a Jászberény ellen szól ez a komment, akkor is ezt mondanám, ha a Kaposvár állna az utolsó helyen győzelem nélkül.

Redbid
Olvasó

Teljesen jogos!
Nem a Jászberény ellen beszélek, mert hasonló hozzáállás mellett bármelyik másik csapatról is ezt mondanám, de minimum sprtszerűtlen arra lehetőséget adni, hogy az egész bajnokságot el tingli-tanglizó csapat azán a végén elért pár győzelemmel “kivívja” a bentmaradást!!
Mondom ezt annak fényében, hogy az utóbbi hetek Jászberényi nyilatkozataiból tisztán kiolvasható, hogy őket aztán nem nagyon érdekli egy tisztességes helytállás akár erősebb csapatok ellen, ők már most röhögve a markukba a végjátékra készülnek!
Nekem ez felháborító hozzáállás!!

Az meg mégjobban, hogy esetleg azért teszik mert a fenti lehetőséget valaki(k) már előre megsúgta nekik?!

gulyasszabolcs00
Olvasó

Szerintem viszik tovább a megszerzett győzelmeket, ennyire nem lehet barom a szövetség, hogy 0-26 után majd nyer a Berény 3 meccset és bentmarad. Berényiként is égne a pofámról a bőr.

Redbid
Olvasó

A másik hozzászólásoddal szintén egyetértve, valóban komolytalanná tenné a bajnokságot, és ennél még az is jobb lenne, ha azt mondanák, hogy nincs kieső!
De nem tényleg úgy néz ki Patai nyilatkozatai alapján is, hogy döljünk hátra nyugodtan majd azt a pár meccset elég lesz hozni a végén?!

Mégegyszer mondom semmi bajom a Berénnyel, számomra az elmult években a mindig jól küzdő, olykor nagy győzelmeket arató szimpatikus “kiscsapat”, megtestesítője volt, de ez a mostani hozzáállás nekem nagyon nem smakkol!
Bár ahogy olvasom, ezzel nem vagyok egyedül.

Kováts Imre
Olvasó

Azt azért nem szabad elfelejteni, hogy döntést a férfi Liga hozza. A csapatok beleeggyezése nélkül nincs versenykiírás.

bakiba
Vendég
bakiba

Értem, hogy nem hétköznapi időket élünk, de ennél lehetett volna korábban és pontosabban is megcsinálni a versenykiírást! Az milyen, hogy február van szinte és nincs meg, hogy mi a kiesés menete? Ez felvetheti -egyeseknél, rosszindulatúaknál 🙂 -, hogy esetleg némi manipuláció lehet. Mert ha a 9-14 viszi magával az eredményeket (vagy valamilyen formában súlyozott pontszámot), akkor a Berénynek annyi. Ha nem, hanem esetleg kezd egy új kört, akkor mindegy volt az alapszakasz? Vagy itt 9-14, 10-13, 11-12 játszik 3 nyert meccsért és …? Bár szerintem a legvalószínűbb: 9. 10. játszik egymással valamit, valahányszor, és a 11-14 között lesz mini-bajnokság. Az… Olvass tovább »

fire-bird-077
Olvasó

Helyes döntések az MKOSZ részéről! Középszakasz felesleges, Magyar Kupa “buborékban” nagy biztonságban megrendezhető, pl Sopron, Győr, Debrecen.
9-14 meg játsszon még egy kört, essen ki direkt a 14. helyezett, play-out nélkül!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

“z MKOSZ Versenyirodája és a Versenybizottság ugyanakkor arra kapott felhatalmazást, hogy a 9-14. helyen végzett csapatoknak a lefelé játékára egy új bajnoki rendszert dolgozzon ki, ami egyensúlyt teremt a csapatok foglalkoztatása, a mérkőzésekkel kapcsolatos érdeklődés fenntartása között, ”
Azért korrekt, hogy mindezt majdnem februárban szíveskednek is közölni.
Igaz, megtehették volna, hogy nem is szólnak előtte, hanem csak utána! 😉

Kováts Imre
Olvasó

A csapatok beleeggyezése nélkül nincs döntés.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés