Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Nem lesz Körmend-ZTE elődöntő az Alpok Adria Kupában

Bencze Tamás együttese eltékozolta tetemes előnyét, és kiesett a nemzetközi kupából.

GTK Gliwice - Zalakerámia ZTE KK 128-99 (37-29, 30-20, 31-28, 30-22)

Alpok Adria Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés
Arena Gliwice
V.: Mordal, Kuzia, Skorek

Gliwice legjobb dobói: Mack 26/15, LaChance 24/6, Washington 16/12.

ZTE: Ware 13/6, Thompson 28/15, Green 11/3, Szabó 15/6, Agafonov 24/3. Csere: Gulyás 2, Durázi 6, Bagó -, Doktor -.

Tetemes előnyről várhatta a lengyel Gliwice elleni negyeddöntő visszavágóját az Alpok Adria Kupában a Zalakerámia ZTE KK, miután a kosárgazdag első felvonást huszonegy ponttal, 114-93-ra megnyerte. A kérdés az volt, összejön-e a magyar csata a legjobb négy között, hiszen a továbbjutóra az Egis Körmend várt.

Bár nagyon fogadkozott Bencze Tamás együttese, hogy szeretné összehozni az örökrangadót a nemzetközi porondon is, erre ma nem sok esélye mutatkozott. Hiába dobott ezúttal is jól a zalai kezdőötös, ha a csapat védekezése totális csődöt mondott: negyven perc alatt közel 130 pontig jutott az ellenfél.

Az “All Star-mecset” tehát ezúttal elveszítette a ZTE, és így 221-213-as összesítéssel a Gliwice jutott tovább.

Szabó Zsolték szombaton hazai pályán, a Kaposvár ellen javíthatnak a magyar bajnokságban.

Fotó: Zsu

42 hozzászólás

42
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
17 Comment threads
25 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
24 Comment authors
kapacablueballzterulezdonnarummabasketballfan Recent comment authors
blueball
Olvasó

Nem értek egyet azokkal, akik szerint nem is akartunk továbbjutni. Akkor nem 30+ perceket játszottak volna a kulcsemberek. Talán volt egy (hallgatólagos) megállapodás a két csapat között, hogy sérülésveszélyes helyzeteket kerüljék el messziről, s emiatt volt a beleszarom védekezés, s “all star jelleg” mind a két meccsen. Ez így élvezhetetlen volt, s nem csak azért írom, mert nem jutottunk tovább. Csak a ZETE!
u.i: Szöszi rég hajingált ennyi téglát… Reméljük, szombaton megmutatja az ellenkező énjét.

heraklith
Olvasó

Én sem gondolom, hogy az volt a konkrét cél, hogy essünk ki, ilyet biztosan nem kérne Bencze a játékosoktól. Inkább úgy fogalmaznék, hogy nem akartunk minden áron továbbjutni. Tudta mindenki, hogy semmi baj nem lesz, ha nem jutunk tovább. Ez azért látszott szerintem. Bencze például még időt sem nagyon kért. Ha teljes erőbedobással játszunk, akkor szerintem kizárt hogy ennyi pontot kapjunk. Azért (is) dobtak ilyen jó százalékkal, mert rengeteg tiszta helyzetük volt.
Részemről örülök, hogy így alakult.
Kék az isten!

zterulez
Olvasó

Ha Bencze lenyilatkozza a meccs előtt, hogy “tovább szeretnénk jutni”, akkor mérget lehet rá venni, hogy zakó lesz a vége…

Portik Tamás
Vendég
Portik Tamás

Mondjuk kupában tragikomédia amit művel!Egy igazi sportember nem mérlegel mindig nyerni akar még edzésen is!

heraklith
Olvasó

Tényleg nagyon hangzatos ez a duma, de ez elsősorban üzlet, ahol eredményeket kell elérni. Az NBA-ben gondolom azért pihentetik – a vereséget kockátatva- gyakran a sztár játékosokat, mert azok nem sportemberek.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Hazai oldalon 81 pont jött a padról, ez azért nem mindennapi. Grat a Zetének,amiért eljutottak idáig, mostmár egy gonddal kevesebb nekik… A bajnokságban még nagyot dobhatnak, ha Isten is úgy akarja, akkor a 4-be jutásért találkozunk ?

Csapajev
Vendég
Csapajev

128 pontot kapni azért nem kis művészet!!

Red ball
Olvasó

242 – 213 ????????

falco2008
Vendég
falco2008

Pancserek 😀

Trombitás_Frédi
Olvasó

Baszki mester a Magyar Kupa után a nemzetközi kupát is hamar lerendezte… 😀

heraklith
Olvasó

Púp lett volna a hátunkra, ha továbbjutunk. Ez a kupa pont erre és pont eddig volt a hasznunkra. Lehet, hogy egy Körmend meccs kizárólag a jegybevételek miatt még nem jött volna rosszul, de innentől heti két meccs lesz. Erre a kupára a mi keretünkkel már semmi szükségünk nem volt a továbbiakban és ez azért érzékelhető is volt.
Innentől csak a bajnokságra kell koncentrálnunk.

SárgaPárna
Olvasó

nyenyenyenyenyenyenyeeee

Beniben
Olvasó

Agymosás volt?

SárgaPárna
Olvasó

Itt nem ugatsz, mint a Sztojánra a válogatott meccs kapcsán?

Beniben
Olvasó

Vau(si) ciha

Portik Tamás
Vendég
Portik Tamás

Bohóc!

heraklith
Olvasó

Kifejtenéd bővebben?
Tudtommal főleg azért neveztünk erre a sorozatra, hogy a fiatalok kapjanak plusz lehetőséget a fejlődésre. Erre szerintem tökéletes volt. A heti egy meccses időszakban jól jött ez a kupa. Épült a csapat, többet játszottak a fiatalok. Doktor 21,2 Papp 20,4 Durázi 18,5 Gulyás 14,1 Kis Raul 13,2 Bagó 12,5 percet átlagolt.
Szerintem nem lett volna szerencsés ezzel a kerettel még +4 meccset bevállalni a következő (heti két meccses) időszakban.

Portik Tamás
Vendég
Portik Tamás

Céltalanságra ítélve… A 2010es bajnokcsapat nem kapott annyi pénzt mint a mostani és felé ennyire nem állt mögötte a város a szponzorokról ne is beszéljünk… Cél:A keretbe legyen 2db hazai kiscsávó…. Köszi!

basketballfan
Olvasó

A SPORT nem ilyen, amit te írsz.
Remélem….

Beniben
Olvasó

Amit fentebb írtál az a magyarázkodás! Évek óta erre vagyunk kárhoztatva. Nem azzal van baj, hogy kiestünk, hanem azzal, hogy így és erre próbálsz valamiféle ideológiát ráhúzni! Ez nem a SPORT! A 6 emberes rotáció meg nem a szurkoló felelőssége, hanem aki kialakította a csapatot…de akkor igenis vállalja fel, hogy ennyi van bennünk és nem kellenek a hangzatos szavak, hogy mindenképpen tovább akarunk jutni, mert MTE, meg bla, bla,bla… Egy elődöntőbe jutásról beszélünk, akármilyen himbilimbi-kupa is ez, az ilyen mentalítás nem fér bele…nekem nem! Sokan vagytok ezzel így, hogy elfogadjátok a langyos-vizet, de a név, a tradíció kötelez és az… Olvass tovább »

heraklith
Olvasó

Szerintem azért az kiderült a mondandómból, hogy ez az én véleményem volt. Mégegyszer mondom, hogy nem tudom hogyan mentek ma pályára a srácok. Szerintem ez volt a legjobb forgatókönyv, ha tudatos volt, ha nem. Innentől egy meccsen is elmehet a felsőház. Ha oda bejutunk, akkor jó eséllyel akár a Berénnyel is játszhatunk a 4-be kerülésért, ami elég jó lehetőség lenne. Ha nem jutunk a felsőházba, akkor meg játszhatunk a felerősödő Albával, Kaposvárral esetleg Debrecennel, Kecsóval, stb. Ahol még a playoff is simán veszélyben lehet. Én szívesebben játszanék akar újra éremért a bajnokságban, meg mennék a középszakaszban Körmend, Falco meccsekre, mint… Olvass tovább »

kapaca
Olvasó

Egyetértek. Főleg a beleszarunk védekezésünk verte nálam a biztosítékot!

donnarumma
Olvasó

Ezen a meccsen mennyit játszottak?

Portik Tamás
Vendég
Portik Tamás

Gratulálok! Ennyi negatív likeot csak Emőke kap!Már csak az hiányzik, hogy Sorosozzál.. Ennyire közölsz valós tényeket

zetekosarak
Olvasó

Nem tudom, mit mondjak. A lengyelek pörögtek, mindig volt üres ember, és sajna kosár is belőle. Mint csiga az akácerdőben, olyan volt a védekezésünk! Bosszús vagyok, nagyon! MTE, kösd fel a gatyádat! Nem pontot fosni kell, tapadni, mint egy pióca, levédekezni a Gliwicét. Volt már egy-két kudarcunk, más nem maradt, csak a legfontosabb: a bajnokság. Tanuljunk a hibáinkból, és előre! CsakaZete

SárgaPárna
Olvasó

Tudjátok mi az, hogy szopol?
Gratulálok a magyar makkotok rengeteget hozzátett!

Muszka7909
Olvasó

Te szerencsétlen te tudod mi az hogy szopol azt csináltátok a kupadöntőn!! ???

SárgaPárna
Olvasó

Akkor ti meg a tévében néztetek pornót…

csakazete
Olvasó

Én nem tudom.. de te biztosan ?ha lehetne még oktatnád is! Díszpárna ?

heraklith
Olvasó

484, 364
Tudod mi ez a két szám?

Az elsőt dobta a ZTE magyar magja, a másodikat a falco magyar (válogatott) makkja eddig a bajnokságban.

A nemzetközi porondon idén dobott pontokat ne vessem össze, ugye?

Leklibajsza
Olvasó

Indultatok nemzetközi porondon?

Zeg
Olvasó

Te szerencsétlen…ti aztán nagyon jók vagytok a TURISTÁKKAL….

royalka
Olvasó

Jól van ez így. Lejátszottuk a meccset, túlvagyunk a csoki kupán. Ami nem tetszett, hogy mi itt úgy indultunk el, hogy az elsődleges cél a fiatalok játszatása. Ehhez képest ma nagyon magas a felnőtt játékosaink játékperce, jól ki lettek csavarva a semmiért. Szombattól kőkemény tétmeccsek jönnek, remélem elég lesz a 3 nap pihenő.Kevesen vagyunk, bőven elég a bajnokság is ennek a keretnek. Cél a felsőház, hajrá ZTE! ( a pontokból látni, mennyire komolyam vette mindkét csapat a meccset. 0 védekezés volt)

nyolcmegnyolc
Olvasó

Díííífenz

Muszka7909
Olvasó

Hát ez eléggé beleszarok az egészbe meccs volt szerintem, de cáfoljátok meg ha nem így láttátok!

ZTE_KK
Olvasó

Mocsok szar védekezésünk mellett extra extráját hozta ma a lengyel csapat. Fáj hogy kiestünk, de hosszabb távon talán jobban jártunk… azért jó lett volna még két meccs a Körmenddel.

Beniben
Olvasó

Köszönjük!

SárgaPárna
Olvasó

Nincs mit.

piros710321
Olvasó

Ezt a továbbjutást vagy nem akarta a ZTE, vagy ennyire elbénázták!?!

Kinter for president
Olvasó

Mind a kettő helytálló szerintem, de inkább elbénázták. Thompson nagyon tepert, plusz sokat játszott a kezdő. Ha nem akartak volna továbbjutni, nem így állnak ki.

heraklith
Olvasó

Szerintem úgy voltak vele, hogy tök mindegy. Ha nyerünk, akkor nem kell messze utazni és lesz egy kis plusz bevétel a Körmend ellen, ha kikapunk az meg még jobb.
Főleg a meccs elején látszott, hogy senki nem akar ma nagyon elfáradni. Nem tudom, hogy milyen instrukciókkal küldte Tomi a pályára a srácokat, de nagy erőlködés láhatóan nem volt. Még időt sem nagyon kértünk.
Az egész kupa egy kicsit komolytalan volt, lásd. Pl. hazai jv-k.

Kinter for president
Olvasó

Mi akart ez lenni? Sztárok nélküli all star gála? Ha nem utazik el a csapat a meccsre, csak 20-0, nem?! Az elég lett volna ?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés