Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nem lesz gond a beilleszkedéssel a ZTE új légiósának

Donovan Donaldson: Igyekszem majd gyorsan tanulni, hogy minél hatékonyabban segíthessem a csapatot.:

:

Hétfőn már a Zalaegerszeg csapatával edzett Donovan Donaldson; az együttes új, 24 éves, 185 centiméter magas, 2-1-es poszton bevethető amerikai játékosa. Délelőtt Heinrich Róbert megbízott vezetőedző segítségével 5 figurával ismerkedett meg, majd a délutáni edzésen már élesben is gyakorolhatta ezt a társakkal. A kosarassal a klub honlapja készített interjút:

Nagyon tetszettek az edzések, könnyen megtaláltam a közös hangot a csapat tagjaival és az edzővel is. A délutáni tréning elején remek volt a sok nyújtás, – Adrovicz Béla erőnléti edző tett arról, hogy a fáradt izmok újra megfelelő állapotba kerüljenek – és jók voltak az azt követő mozgáskoordinációs gyakorlatok is, ez sokat segít a mérkőzések utáni regenerációban. Múlt héten két meccset is játszottam 3 napon belül, így nagyon tudtam értékelni ezt a fél órás blokkot, amit a többiek is élveztek.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Pörgős, közel egyórás labdás edzés következett ezután, ahol Heinrich Róbert és a csapat mindent megtett annak érdekében, hogy Donaldson minél előbb elsajátítsa a legfontosabb játékokat. A megbízott vezetőedző nem csupán nagy türelemmel, de remek pedagógusként humorral is reagált az egyes helyzetekre, segítve Donaldson beilleszkedését.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Kilenc, jászberényi színekben lejátszott mérkőzése alapján Donaldson a pontátlag-kategóriában vezeti a bajnokság ranglistáját: 21,22 pont fűződik nevéhez meccsenként, többek között 46%-os triplamutatójának is köszönhetően. Bár a ZTE-ben nyilván kicsit más lesz a csapatban betöltött szerepe, mindenképp erősítést jelent a támadószekció számára.

Előny, hogy szombat este már élőben láttam játszani a fiúkat, így kicsit megismerkedtem a játékstílussal. Mindenki barátságosan fogadott az öltözőben, sok a fiatal, és két honfitársam is a csapat tagja, így biztosan nem lesz gond a beilleszkedéssel. Igyekszem majd gyorsan tanulni, hogy minél hatékonyabban segíthessem a ZTE-t. Nagyon örülök, hogy egy ilyen nagy múltú klub játékosa lehetek profi karrierem második szezonjában. 

Az edzést követően a kosaras és egyetemista barátnője megismerkedhetett az ünnepi fényekkel feldíszített városközponttal is; mind az élő betlehem, mind pedig a Dísz tér és környéke elnyerte tetszésüket. A szökőkút külön is felkeltette Donaldson figyelmét, különösen azután, hogy megtudta, milyen jelentőséggel bír Egerszeg sportéletében. A város karácsonyfájától üdvözölte a szurkolókat – néhányukkal a szombat esti győzelmet követően rövid időre már találkozott is – s elmondta, hogy nagyon örül, hogy Egerszegre igazolt és szeretné minél több találkozón győzelemhez segíteni a csapatot.

Fotó és szöveg: Bálizs Zsuzsa

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Borbély Lajos Recent comment authors
Borbély Lajos
Olvasó

Hajrá!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés