Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nem hibázott otthon az Oroszlány

A Kecskemét folyamatosan ott loholt az OSE nyakában.

MVM-OSE Lions - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 89-80 (26-23, 18-16, 21-20, 24-21)

Bajnokság, 18. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok,
V.: Cziffra Cs. Zs., Nagy V., Pozsonyi L. (Hartyáni Zs.)

OSE: Ihring 15/9, Mesicek 14/3, Carev 3/3, Minchev 15/3, Molnár M. 6. Csere: Ruják 8/6, Parrish 14/6, Tóth B. 6/6, Garamvölgyi 8/6.

KTE: Pollard 22/6, Kucsera 9/3, Jaramaz 4, Milutinovics 16/6, Karahodzsics 16. Csere: Dramicsanin 4/3, Wittmann 9/6, Kiss D. -.

Kucsera és Ihring triplaváltásával indult a mérkőzés, majd Karahodzsics egyik büntetője ért célba. A túloldalon Molnár egyenlített, de a Kecskemétnek sikerült előnyt szereznie. Újfent a magyar válogatott center, és ezt követően Milutinovics talált be közelről. Minchev távolijával kerültek közelebb a hazaiak, de még mindig a vendégeknél volt az előny. A negyed közepén sikerült utolérnie az Oroszlánynak KTE-t, amikor az új szerzemény, Mesicek talált be távolról, ezzel 17-17-re módosítva az állást. Ezután Milutinovics büntetői után a KTE-nél volt az előny, de Carev triplája már az OSE-nak jelentette a vezetést. Végül hárompontos előnnyel zárta az Oroszlány az első tíz percet (26-23).

Pollard duplájával előbb felzárkózott egy pontra a Kecskemét, majd Milutinovics trojkájával a vezetést is újra átvette. Garamvölgyi is távolról volt eredményes, amire Karahodzsics válaszolt. Ezután perceken keresztül mindkét csapat pontatlan volt támadásban, így nem változott az eredmény. A 17. perc környékén alakult ki az addigi legnagyobb különbség, amikor Ruják duplája után 41-33-ra vezettek az oroszlányiak. Sokáig nem örülhettek, mert Wittmann küldött a helyére egy hármast. Az adok-kapokból a hazaiak jöttek ki jobban, miután Tóth a második tripláját értékesítette a játékrészben. Ezzel kettővel nyerte a negyedet az OSE (44-39).

Egyértelműen az Oroszlány kezdte lendületesebben a második félidőt. A 25. percben Forray Gábornak kellett időt kérnie, mert egy 10-4-es rohanásban volt a hazai csapat. A vendégek kosárcsendjét Karahodzsics duplája törte meg, de még ezzel is kilenc pont volt a Ihringék előnye. A kecskemétieket Dramicsanin hármasa és Pollard büntetői, valamint közelije hozta fel két pontra, ezzel újra nyílt lett a találkozó. A folytatásban is felváltva estek a kosarak, két-három ponttal a Krasovec-legénység tartott előrébb, amit még sikerült megtoldaniuk is az utolsó percben (65-59).

Kézben tartották a mérkőzést a hazaiak a záró tíz percben is, a vezetésük egyszer sem forgott igazán veszélyben. Az öt-hatpontos különbség állandósult a két csapat között. Mesicek egyre jobban belelendült, több pontatlan dobás után már csapata legeredményesebb dobója volt. A KTE-nél Pollard és Karahodzsics húzta a szekeret, de hiányzott az a kicsi plusz, hogy igazán izgalmassá tudják tenni a hajrát. Milutinovics távolijával próbált még kapaszkodni Forray Gábor csapata, azonban Minchev válaszával újra tízpontos lett a differencia. Az utolsó percekben már hiába dobott be egy hármast Wittmann, Ihring büntetőivel bebiztosította győzelmét az Oroszlány (89-80).

Fotó: hunbasket.hu

13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Artur DokikapuskiralyFergetegelfogult vagyoklalus Recent comment authors
Fergeteg
Olvasó

Elment a mixed redmiller vagy miért sírsz??
Végig vezetett az Ose, megérdemelte a győzelmet!
Forray hisztijeit átvették a játékosai, miközben a legalattomosabb faultokat tudják produkálni!
Sporik ide oda fújtak megkérdőjelezhetőt, sajnos nagyon gyenge képességű 3as fújta a meccset, éppen amelyik unatkozott az fújt egy hatalmas f*szságot, de oda-vissza!!
Kevesebb légióssal, de magyar maggal nyert az Ose, örüljön neki a magyar kosárlabda társadalom!!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Ráléptek a srácok tökére. Ha ez kellett, akkor ez kellett. Tovább!
Hajrá, Bányász!

lalus
Olvasó

Aki pályára lépet, pontokat dobott az Oroszlányban. Magyarok is 31-et. Csapatmunka volt. Hajrá OSE

Emőkefan
Olvasó

megnéztem a mérkőzést és utána elolvastam a kommenteket és mint kivüálló, semleges néző azt mondom, hogy nem a bírók miatt kapott ki a Kecsó. Sajnos az edzőjük hisztizése átragadt a játékosaira és innen már csak a bíróval foglalkoztak. Voltak hibák, amit a három spori fújt, de nem ezért kapott ki a Kecskemét. Grat a győztesnek! Ami feltünt, hogy a nézőtér félig üres vagy félig tele? volt. Nem értem, hiszen általában mindig telt ház volt legalábbis akkor, amikor az én csapatom játszott ott!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Jogos az észrevétel…
Sajnos a covid óta inkább ez a jellemző, és nem a teltház. Tegnap mondjuk még az idei átlagnál is kevesebben voltunk. Van egy réteg – szerintem minden csapatnál van ilyen – akik az eredménytől teszik függővé, hogy kijönnek a csarnokba, vagy sem, de amíg a negyedik helyen álltunk a tabellán, akkor sem kellett kiakasztani a megtelt táblát. Az elmúlt hetek negatív szériája sem tett jót a nézőszámnak, ez is benne van.
Bízom benne, hogy szombaton a Szeged ellen többen leszünk.

redmiller
Olvasó

Gratulálok az Oroszlánynak! Évekig megkapták, hogy favágó csapat vagyunk! Ma kaptunk egy favágó védekezést! Elhiszem, hogy kellett az OSE számára a győzelem, de ennyire hagyni a durva játékot… Többeknek fault gondokkal kellett volna küzdenie! Nagy Viktor meg vagy egy mocsok, aki megtolta az OSE szekerét, vagy gyenge az elsőosztályhoz! A genyósága nélkül is valószínűleg elmegy a vége, de nem engedte, hogy kiderüljön… Pollard one Man show-ja majdnem bejött, de egy idő után kihagyta… A védekezése meg lyukas pont a játékunkban… Rövid a pad, sokan sérülésekkel küzdenek és van egy feketénk, aki nem csak öncélú, de, de még a figurákat se… Olvass tovább »

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Csak nézd vissza a meccset, és írj utána egy értékelést. Ne hagyd majd figyelmen kívül Fofó, meg Kemal hisztijeit, amiért nálunk már repült volna a tekó. 😉
Pacsi, hogy most nem hagytad el a drapit! 😉

redmiller
Olvasó

Szubjektív, én így láttam! Ti úgy! Ahogy a meccsen ti is fel voltatok háborodva teljesen jogos sportszerűtlen, vagy más jogos fault miatt! Az is szubjektív! Szurkolók vagyunk, saját csapatunk felé húz a szívünk!
Ettől függetlenül szerintem igazságos eredmény született!
Amíg lukak vannak a védekezésben, nem is lesz több! Kevesen vagyunk és öregek… Viszont míg az irányító kilóg a sorból – most ez talán elfogadhatóbb volt tőle… – támadásban, de hogy védekezésben azt csinálnak mellette, amit akarnak… Na, az a csapat védekezését is hazavágja…

elfogult vagyok
Olvasó

Hazajövetel után újra néztem a meccset! Visszanézés után közel sem volt annyira favágás, mind “élőben”! Ugyan Kemal “kint maradt” lába sokszor feltűnt, de ennek még így-úgy bele kellene férnie fújva, vagy fújás nélkül! Viszont olyat még nem láttam kosár pályán, hogy Fofó jól érthetően a félidőben megfenyegesse az asztalt (ellenőrt), és a bírókat, (“ne csináljátok ezt b@zdmeg mert ….”) sőt “ezzel a f@szopóval nem fogok kezet” szöveggel nyugtázza az eredményt. Ez azért meglepett! Én is “anyázok”, de mint szurkoló a lelátóról! Sérelmezem is a játék vezetését, mint elfogult szurkoló a lelátóról! Fofo ahelyett, hogy örülne annak, hogy a folyamatos hisztije… Olvass tovább »

Artur Doki
Olvasó

Semmi meglepő,van ami nem változik( Fofó)

Pbask
Olvasó

Fofóval sokkal gyengébb ez a Kecskemét,mint Kornéllal.

Thomas650413
Olvasó

Sajnos igazad van!
Elképzelés nélküli támadások, gyatra védekezés…
Valami elromlott a csapatnál az edzőcsere óta!
Illetve, az is lehet, hogy Kornéllal teljesített erőn felül a csapat!

kapuskiraly
Olvasó

Ez volt a cél.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés