Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nem hibázott otthon a PVSK

A Kecskemét a harmadik negyedben fordított, de a vége a baranyaiaké volt.

Pécsi VSK-VEOLIA - KTE-Duna Aszfalt 85-78 (17-17, 22-18, 23-31, 23-12)

Bajnokság, 17. forduló
Lauber Dezső Sportcsarnok
V.: Földházi T., Minár L. B., Györfy R. (Bernáth A.)

PVSK: Pongó 14/12, Taylor 15, Budimir 16/3, Csirics 17/9, Horti 10. Csere: Wright 4, Antóni 9/9, Bíró L. -, Demeter -.

KTE: Dimics 10/6, Wittmann 14/6, Green 9, Dramicsanin 8/3, Karahodzsics 13/3. Csere: Djeraszimovics 14, Molnár M. 10, Mészáros M. -.

Ahogyan arra számítani lehetett, ezúttal is szoros mérkőzést játszott egymással a PVSK és a Kecskemét. Nem véletlen, hiszen a közvetlen riválisok csatájában mindkét fél nyolc-nyolc győzelemmel állt a találkozó előtt.

0-5-el indult a meccs, majd Pongó hozta közelebb a pécsieket korábbi csapata ellen. Bő négy percig kellett várni a hazai vezetésre, amikor Csirics triplája módosított az állást 9-8-ra. Nem esett túl sok kosár a találkozó első negyedében, Green büntetői jelentették az utolsó pontokat (17-17).

A második etap is hasonló koreográfia szerint zajlott. A PVSK négy-öt ponttal tartott előrébb, a KTE pedig folyamatosan válaszolt. Antóni hármasa után úgy nézett ki, hogy nagyobb előnyt is kialakíthat Csirke Ferenc csapata, de az utolsó kosarat ismét egy kecskeméti, Wittmann szerezte (39-35).

Nem változott sokat a játék képe, a Pécsnél volt az előny. A 25. perc tájékán aztán nagy triplaváltásba kezdtek a csapatok. Ekkor már Dimics révén sikerült a vezetést is visszavennie a kecskemétieknek. Innen még újra fordítottak a sötét mezesek, de hajrá megint a vendégeké volt (62-66).

Ahogy azonban arra számítani lehetett, a mecsekaljaiak nem adták fel. Pongó újabb fontos triplája után 74-68-ra vezettek. Hat perc volt hátra, de ezután már nem adta ki a vezetést a kezéből a hazai csapat. Ugyan még egy pontra sikerült felzárkózniuk a vendégeknek, de ettől többre már nem futotta tőlük ezen az estén (85-78).

Kiemelt kép: hunbasket.hu

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
redmillerPvsk Fanatic Recent comment authors
redmiller
Olvasó

Meg b…tuk magunkat… Utolsó percekbeb3 labdát adtunk el, amit a Pécs köszönt szépen és kihasznált! Hihetetlen… Pocsék utolsó negyed, de hogy ennyiren felelőtlenül eljátszuk a végét az nem bosszantó, ha dühítő!

Pvsk Fanatic
Olvasó

Hatalmas gratuláció a csapatnak, amiért a negyedik negyedben kettőzött erővel meg tudták fodítani a meccset. Sajnos egészen amatőr módon védtük a pick and rollokat, talán ha mi is eléváltással oldjuk meg, mint a Kecskemét és nem húzódik be a centerünk, akkor kevesebb könnyű kosarat kaptunk volna. Remélhetőleg Wrightnak még nem sikerült beilleszkednie a csapatba és ennél jóval többet fog a további meccseken hozzátenni a csapat játékához, mert ez a mostani teljesítmény nagyon kevés lesz tőle. Külön gratuláció jár Pongó Máténak amiért a 7/2-es külső dobóteljesítmény után be tudott dobni még két hárompontost. A kecskemétiek – talán a régi beidegződések miatt… Olvass tovább »

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés