Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nem hibázott hazai pályán a Kaposvár

Nagyot küzdött a Szeged.

Kometa Kaposvári KK - Naturtex-SZTE-Szedeák- 89-74 (23-21, 18-22, 27-21, 21-10)

Bajnokság, 6. forduló
Kaposvár Aréna
V.: Földházi Tamás Péter, Györfy Rúben, Lengyel Ádám József (Fekete László)

Kaposvár: Petersen 23/12, Paár 4, Griffin 15/9, Gabrics 14, Hughes 13. Csere: Bogdán 10/3, Krnjajszki 10/3, Hendlein -, Halmai -.

Szeged: Washington 25/12, Polányi 8/3, Kovács Ád. -, Mayer 6, Roberson 19. Csere: Filipovics 2, Balogh S. 14/6, Csornai -, Bella -.

Washington büntetőivel vette kezdetét a mérkőzés, majd Hughes szépített kaposvári részről. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, 10-11-nél Paár büntetőivel jött fel 10-11-re a Kaposvár. Először Peterson triplájával vette át a vezetést a somogyi együttes, majd folyamatosan a hazaiaknál volt az előny. Washington 21-21-nél egalizált, majd Bogdán büntetői révén vezetéssel zárta a negyedet a KKK (23-21).

Fokozatosan kapaszkodott a Szeged, majd Washington közelije után a vendégeknél volt az előny. Továbbra sem tudtak ellépni a felek egymástól, a Kaposvár folyamatosan ott loholt a vendégek nyakán. Sikerült egyenlíteniük is Gabrics révén, majd Balogh kosara után újra SZTE vezetést mutatott az eredményjelző. A negyedet Peterson és Washington kosárváltása zárta, végül a vendégeknél volt az előny (41-43).

A harmadik negyedben egyre feljebb kapaszkodott a KKK, Griffin triplájával 51-51-nél egyenlített. Roberson még visszavette a vezetést, továbbra is a vendégek vezettek. Két perccel a negyed vége előtt, Peterson dupláját követően vezetett egy ponttal újra a hazai együttes. Végül négypontos hazai előnnyel várhattak az utolsó játékrészt a felek (68-64).

Az utolsó negyedben már nem hagyott nyitott kérdést a kaposvári csapat, a szegediek hiába próbálkoztak. Végül sima hazai győzelem született, tizenöttel nyertek a somogyiak (89-74).

Fotó: hunbasket.hu

12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Mike21Artur DokiAluluAllenIversonCibuláre Bucimbunga Recent comment authors
Mike21
Olvasó

Gratulálok az újabb hazai győzelemhez Csapatnak, Szakmai Stábnak! Szöged tisztes helytállást tanúsított a fontos hiányzóik ellenére. Jobbulást a sérülteknek mindkét oldalon. Ami nem tetszett: – az első 3 negyed, kevés energiával, rosszul játszottunk, buta hibák sora, ki nem kényszerített, nem tudtunk irányítani, dominálni hazai pályán, nem lebecsülve a szögedieket, de kezdő, meghatározó játékosaik hiányoztak, roppant idegesítő, dühítő ez a hullámzás negyedeken belül is, nincs ritmusunk, ahogy ellépnénk, előnyt szereznénk a lyukas védekezéssel felhozzuk az ellent, “izgalmassá” tesszük a meccset. – Szebat sokkal többet kéne labda nélkül játszatni, off-ball guardként, Borisz – DG irányíthat, illetve a figurákat indíthatják, mert letámadják már… Olvass tovább »

Artur Doki
Olvasó

Petersen?Peterson?Aris?

KPSVRKK
Olvasó

Sebastian Åris Petersen.
Fullcourton a Petersen csípődött be 🙂

Mike21
Olvasó

Szeba 🙂
Nyáron Bászti volt. :))
comment image
“Don Bastiano João Coimbra de la Coronilla y Azevedo” után
https://youtu.be/c_r-HnFJqwk?t=38

AllenIverson
Olvasó

Szép volt fiúk! Az első 2 negyedben a szinte “egyemberes” szeged ellen nem igazán találtuk az ellenszert.Botrányos volt mind a dobószázalékunk,mind a lepattanózásunk.Aztán jött amire számítani lehetett,hogy a szeged nem fogja bírni szusszal és előbb vagy utóbb ez látszani is fog a játékukon.Így is történt.Hughes elementális zsákolása,mint egy amolyan reggeli ébresztőóra csipogás,úgy keltette fel a csapatot na és a szurkolótábort is csipkerózsika álmából és onnantól nem igazán volt kérdés ,hogy melyik csapat is fogja nyerni a meccset. Mindezek melett azért elgondolkodtató,hogy egy 2,de lehet inkább 3 kulcsjátékosát nélkülözni kénytelen csapat mennyire meg tud minket “lepni” 2 negyeden keresztül Lényeg,hogy hoztuk… Olvass tovább »

Alulu
Olvasó

A körcsarnokba nem fog beférni ennyi ember

AllenIverson
Olvasó

Sajnos igaz,de remélem hogy akik ma szurkoltak azok ugyan úgy kint lesznek mint ma!

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Sajnos a távoli rossz internetvétel miatt csak a meccs kb felét láthattam, különböző részletekben. Hát, mit mondjak, enyhén szólva nem volt meggyőző a játékunk. Egészen konkrétan sokáig katasztrofális. Egy török kosárlabdaszerető kollégám is bekapcsolódott, egy kis idő után (nem pejoratíve) megkérdezte, ez Magyarországon hányadik ligás meccs? Kicsit égve mondtam, hogy az első… Ha hasonló színvonalú török meccset látok, biztos én is megkérdeztem volna tőle. No, azért később alakult valamit a játék képe a javunkra. A több sebből vérző, sérülés-súlytotta Szegednek jár a gratuláciió, igazán helytálltak. A mi csapatunknak is jár a gratuláció az akarásért és a győzelemért! A mutatott játékért… Olvass tovább »

KPSVRKK
Olvasó

Egyel több győzelmünk lett és minden győzelem fontos. Szegedben nem játszott két légiós és a legjobb magyarjuk, Bognár. Amíg bírták kondival így is jobbak voltak. Volt olyan formáció amikor fent volt Filipovic és Roberson egyszerre és nálunk nem volt center a pályán percekig! Úgy láttam Roli megint sérült, miért nem kaphat Antalics perceket? Magas, mozgékony, jól dob. A frissességet és az energiát a szürkeségbe a 18 éves Halmai hozza? Nem szeretnék huhogni, de a problémáink továbbra is ugyanazok, semmi javulást nem láttam, borzasztó védekezés, körülményes támadások. Bogdán végre mutatott ma pozitív változást. Lehet velem a baj és nem jól látom… Olvass tovább »

KKKapucika
Olvasó

Hatalmas győzelem! Nyögvenyelős volt 2 és fél negyeden keresztül, aztán elkezdtek behullani a triplák és megjött a komolyabb szurkolás is. Élvezetes meccs volt, az eredmény nem tükrözi, hogy milyen kiélezett volt a párharc.
Szép volt, fiúk!
KKK!

paprika
Olvasó

Földháziék kocsijába befért a sok szeletelt tarja?

Rubik75
Olvasó

Az ilyen mérkőzésre mondják,a végeredmény nem mutatja,hogy milyen szoros mérkőzés volt.A szegedi csapat amíg bírta erővel jól tartotta magát,ezért minden elismerést megérdemelnek.A mi csapatunk finoman fogalmazva nem játszott jól,viszont küzdöttek a győzelemért.Még mindig tartom,hogy jó csapatunk van.Viszont a mostani szünetben a védekezéssen nagyot kell javítani,mert az valami botrányos.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés