Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nem hibázott a DEAC

A Szedeák csak megnehezíteni tudta a debreceniek dolgát.

  •   

DEAC - Naturtex-SZTE-Szedeák 94-78 (27-17, 19-19, 25-22, 23-20)

Bajnokság, 20. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok
V.: Győrffy P., Ádám J., Balog Gy. (Balogh L.)

DEAC: Moody 19/12, Harrison 12/12, Milosevics 10/6, Drenovac 15, Tóth Á. 16. Csere: Polyák 6/6, Omenaka -, Somogyi 3/3, Gáspár -, Manigat 5/3, Bognár 8/3.

Szedeák: Curry 11/6, Kerpel-Fronius B. 5/3, Scott 24/6, Krapic 13/9, Asbury 18. Csere: Kerpel-Fronius G. -, Vágvölgyi 3/3, Mayer 1, Balogh S. -, Polányi 3/3, Olasz -.

Hazai pályán kötelező győzelemre készült a felsőházba igyekvő DEAC az utolsó előtti helyen álló Naturtex-SZTE-Szedeák ellen. A vendégeket azonban hiba lett volna leírni, hiszen jelentősen megerősödtek Durand Scott érkezésével.

6-2-vel kezdett a debreceni csapat, ám a Szeged gyorsan megfordította az állást. Asbury duplájára Harrison triplája érkezett, majd Tóth és Bognár is betalált. Némi levegőhöz jutott a DEAC, de ekkor Curry és Krapic is a helyére küldött egy-egy távolit. A negyed utolsó perceiben a hazaiaknak jött ki jobban a lépés, tízpontos előnyt harcoltak ki Moody-ék (27-17).

A második negyed során magára talált a Szeged, sikerült faragnia a hátrányából. Scott hármasa után már csak négy pont volt a különbség. De csakúgy, mint az első tíz perc végén, ismét a debreceniek koncentráltak jobban, és Milosevics triplájával, valamint Moody közelijével visszaállították a korábbi különbséget (46-36).

Nagy triplaváltással indult a második félidő: sorrendben Manigat, Vágvölgyi, majd Milosevics talált be. Drenovac zsákolása után már tizenöt pont körül állandósult a Debrecen előnye. Curry révén visszajött tíz ponton belülre a Szedeák, de mielőtt igazán izgalmas lehetett volna a helyzet, a DEAC részéről rögtön jött a válasz. A negyedet hárommal nyerték a hazaiak, így tizenhárom pontos előnyről várhatták a záró játékrészt (71-58).

Az utolsó játékrész már nem tartogatott izgalmakat. A DEAC magabiztosan játszott a negyed során, melynek köszönhetően húsz pont fölé kúszott a különbség. A végén már mindkét oldalon lehetőséget kaptak a csere játékosok is, a hazaiak győzelmét semmi sem veszélyeztette (94-78).

Fotó: deac.hu

  •   
7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
dballOlajheartvainoVadkakas Recent comment authors
dball
Olvasó

Szép volt fiúk! Remek játék volt egy keményen játszó, nehéz Szeged ellen. Hajrá DEAC!

Olajheart
Olvasó

Gratulálok Milo.. Csak az olajka

dball
Olvasó

Nem sokáig húzta, be is illeszkedett. Örülünk, hogy itt van. Úgy érzem jó meccset nyomunk majd egymás ellen a kupában és ő is meghatározó lesz nálunk.

Olajheart
Olvasó

Milo mindig meghatározó.. Ő nem tud más lenni csak meghatározó! Az Olaj történelem könyvébe Milo és Voja a játékukkal arany sorokat írtak! Csak az olajka. Ami a kupát illeti ahhoz nekünk sokat kellene javulni hogy jó meccset játszunk..

dball
Olvasó

Az mindenképp meglepő volt, amekkorát itt Debrecenben kapott tőlünk az Olaj. Nyilván Debreceniként ezt maximálisan pozitívumként élem meg. Dehát szimpátiától függetlenül ki ne szeretne izgalmas kosárlabdát nézni?

vaino
Olvasó

Szép volt fiúk, Hajrá DEAC!

Vadkakas
Olvasó

Csak így tovább! Szép volt!
Hajrá DEAC!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés