Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

“Nem gondoltam volna, hogy harmincöt évesen még bajnok leszek”

Kálmán László azt mondja, ugyanúgy, mint az ő idejükben, 3-1-es összesítéssel a Falco ér fel a csúcsra.:

:

Tizenegy év után újra vasi döntőt rendeznek a férfi élvonalban. Másodszor a bajnokság történetében. Az elsőt a Falco nyerte, amely az alapszakasz-győzelem után zsebelte be az aranyat. A piros-feketék akkor a hetedik helyről meneteltek nagyot, ám a finálét végül elbukták, 3-1-re.

Dragoljub Krivacsevics edző, Fodor Márton, Fodor Gergely, Szrecsko Szekulovics edző és Váradi Kornél után ezúttal a szombathelyiek legendáját, Kálmán Lászlót szólaltattuk meg.

– Mesés szezont futottunk akkor, igaz, hogy a kupadöntőt elveszítettük kétszeres hosszabbításban, de a bajnokság mindenért kárpótolt bennünket, főleg úgy, hogy nem a Szolnok ellen, nem az Alba ellen, hanem a Körmend ellen tudtunk nyerni. Ez megadta az első bajnoki cím pikantériáját, ezt megkomponálni sem lehetett volna szebben. Nagyon felfokozott volt a hangulat, azt gondolom, hogy a szombathelyi mérkőzéseknek nem volt akkora hangulata, mint a körmendieknek. Oda ugyanis eljött 250-300 szombathelyi, akik pokoli atmoszférát csináltak, és leszurkolták a körmendieket. Érdemes volt nekik játszani. Szombathelyen egy kicsit könnyebb dolgunk volt, mert mindkét meccset simábban nyertük, idegenben viszont mindkétszer vért kellett izzadnunk. Mindkét szurkolótábor kitett magáért,

Vas megyében élnek-halnak a kosárlabdáért, mindkét helyen rengeteg néző van, ez pedig mindenkiből a legjobbat hozza ki. Minden játékos arra vágyik, hogy legalább egyszer ilyen döntőt játsszon. Nekem ez szerencsére megadatott, ez volt karrierem csúcsa.

A két sikerkovács (fotó: Nyugat.hu)

A bajnoki cím utáni ünneplés felejthetetlen élmény marad Kálmán László számára.

– A szurkolók hazafelé megállították a buszt Rádócon, és már ott tűzijáték volt, Szombathelyen pedig a vállaikon vettek le minket az emberek. Őrület volt, tényleg kosárlabda láz volt. Megmondom őszintén, én sem gondoltam már, hogy harmincöt évesen bajnok leszek, akkor sikerült, amikor már nem számítottam rá. Fantasztikus élmény volt játékosoknak, vezetőknek, szurkolóknak, egymásra talált mindenki. Azóta is azt gondolom, hogy mindig hasonlóan felfokozott hangulat van Szombathelyen, persze kellenek az eredmények is, de akik akkor megszerették ezt a csapatot, azok azóta is ugyanilyen intenzitással állnak mellette.

És hogy mit szól ahhoz a szombathelyi ikon, hogy tizenegy év után újra vasi finálé következik?

– Én ezt már két hónappal ezelőtt mondtam, hogy a két legjobb csapat – formáját tekintve is – a Körmend és a Falco. Az már egy más kérdés, hogy a Szolnok azért odaérhetett volna, ha teljes, komplett kerettel játszik, de tudjuk, hogy a sportban nincs ha. Nekik most így jött ki a szezon, rengeteg sérülésük, problémájuk volt, azt gondolom, ha egészségesek, és teljes csapattal tudnak játszani, akkor azért nagy beleszólásuk lett volna ebbe a döntőbe. Lehet, hogy be tudtak volna kerülni, de most nincsenek itt. Azt gondolom, hogy ez a kosárlabdázás csúcsa ismét. Sokkal jobb, hogy egy Falco-Körmend döntő van és nem egy Falco-Pécs – nem megbántva a pécsieket -, teljesen más atmoszféra, teljesen más miliő. Ez a két csapat a legjobb, a teljes szezont figyelembe véve ez a két csapat érdemelte meg, hogy döntőt játsszon. Mindkét szurkolótábor, Vas megye megérdemli ezt a döntőt. Kevesen mondhatják el azt magukról az országban, mint Körmend, hogy ugyan egy kis város, de a teljes lakosság él-hal ezért a sportágért. Mindent megtesznek évről évre azért, hogy ott legyenek a topon. Szombathelyen is a város, a vezetők, a szurkolók nem sajnálják a pénzt, minden évben támogatják a klubot, aminek köszönhetően oda tudnak érni a legjobbak közé, a mai világban ez mindenképpen megsüvegelendő.

Na de ki lesz a bajnok?

– Bármelyik csapat is ér fel a csúcsra, megérdemelten teszi. Mivel két győztes nem lehet, valakinek viszont nyernie kell, én bízom benne, hogy ez most a Falco lesz. Én azt gondolom, hogy négy mérkőzés lesz, lehet, hogy az elsőt ma még megnyeri a Körmend, de a következőket a Falco be fogja húzni, és

ugyanúgy, mint ahogy a mi időnkben, 3-1-es összesítéssel bajnok lesz. Én nehezen tudom azt elképzelni, hogy a Körmend ez ellen a bomba erős és jó formában lévő Falco ellen három mérkőzést meg tudjon nyerni.

Természetesen megnyerheti, de én ezt jelen pillanatban nem tudom elképzelni. A Körmend tartalékos is, a másik oldalon pedig jobb és több játékosok vannak. Motivált is most már a Falco, két elveszített döntő után a harmadikban a játékosok mindent meg fognak tenni azért, hogy végre ismét Szombathelyre kerüljön az első hely.

[totalpoll id=”19324″]

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Tom84AramisHeindrichForzaFalcodonnarumma Recent comment authors
Tom84
Olvasó

Ne hazudjál köcsög, kit szurkoltatok le te, úgy féltél mint egy patkány, szégyen. Igazat mondjál, ki hiszi ezt el neked, a kosárlabda társadalom 90%-a gyűlöl téged, jobb ha csendben maradnál. A Körmendet le lehet győzni a pályán, de a nézőtéren soha. Tudod, mi szurkolunk, nem nézünk..

Heindrich
Olvasó

Csulaci

Aramis
Vendég
Aramis

78-szoros válogatott 3-szor az év játékosa plusz annyi gólpasszt adott hogy soha nem dönti meg senki ezt a magyar bajnokságban.
Egyszer köpött amíért nyilvánosan 3500 ember előtt kért elnézést.
Te Heindrich meg egy senki vagy…?

Downtown
Vendég
Downtown

Leszurkoltak a kormendieket.

Aha Lacika, aha.

Errol maximum almodozhattok. ?

Suns
Olvasó

Nekem is furcsa, hogy ezt mondja. Emlékszem például, mikor Doyne vágta a hálót, akkor a helyi szurkerek piszok hangosan bömböltek 🙂

donnarumma
Olvasó

Ott voltam es így volt..igaz az utolsó negyedet mar csendben ülte szinte végig a hazai tábor(gondolom ez maradt meg Kálmánnak is)

ForzaFalco
Vendég
ForzaFalco

Így van én is ott voltam és tisztán emlékszem, de aki nemhiszi nézze vissza és hallgassa youtubeon fent van az egész meccs!;)

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés