Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Nem csalódottak Szekszárdon a kupaezüst miatt

Bálint Réka szeretné, ha csapata a DVTK ellen meg tudná szerezni az alapszakasz második helyét.:

:

Nem sikerült megismételnie tavalyi bravúrját az Atomerőmű KSC Szekszárd női kosárlabda csapatának, miután a hétvégén ezüstérmesként zárt a Magyar Kupában, a győri döntőben ezúttal a Sopron Basket 81-72-re legyőzte a tolnaiakat. Zseljko Djokics csapata azonban így sem volt csalódott.

– Nagyon készültünk a Magyar Kupára, szerettük volna az előző évi bravúrt újra elérni – mondta Bálint Réka, az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosa a BB1.hu-nak. – A fókuszban a Csata elleni első mérkőzés volt először, ami szerintem minden várakozásunkat felülmúlt. Magabiztosan sikerült bejutnunk a legjobb négy közé. Ezután jött egy talán nem is a kosárlabdáról, hanem inkább a küzdőszellemről szóló elődöntő, amit szintén sikerrel vettünk. Végül a papírformának megfelelően a Sopronnal találtuk magunkat szembe. Azt le kell szögeznünk rögtön az elején, és tisztán kell látni, hogy a Sopronnak nagyon erős csapata van és komoly játékerőt képvisel. Ettől függetlenül szerettünk volna nyerni, de nagyon messze voltunk attól, hogy egy tökéletes játékot mutassunk. Ez pedig nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a Sopron le tudjunk győzni.

Ugyanakkor csalódottak semmiképp sem vagyunk, mert a végsőkig harcoltunk, húszpontos hátrányból is felálltunk, nem adtuk fel a meccset. Összességében elmondható, hogy abszolút pozitív élményekkel zártuk azt a hétvégét.

A bajnokságban némi szünet után, március 16-án a DVTK vár a Szekszárdra. Ez a meccs kulcsfontosságú lesz az alapszakasz második helyének a megszerzése szempontjából. Miskolcon 83-73-ra a hazaiak nyertek az első körben.

– Szeretnénk visszavágni a Diósgyőrnek, ez a második hely miatt is egy kulcsmeccs lesz – folytatta a játékos. – Ha megnyerjük a hátralévő meccseinket, akkor egy szimpla győzelem is elegendő a DVTK ellen, de jó lenne persze a gólkülönbséget is figyelembe venni, ha úgy alakul a meccs. Ennyire azonban nem szeretnék előrerohanni, a győzelem az elsődleges. Azóta, hogy játszottunk ellenük, már sok minden változott.

Január óta javuló formát mutatunk, nagyon sokat fejlődtünk csapatként. A hazai pálya mellettünk szól, de ahogy hallottam, a miskolci szurkolók is készülnek hozzánk támogatni a csapatukat.

Erre az utóbbi években nem volt példa, hogy nagyobb számban elkísérték volna őket Szekszárdra. A hangulat így biztosan jó lesz. A védekezésen lesz a hangsúly, mert a DVTK-nak sok ponterős kosarasa van. Ha azt jól megoldjuk, akkor meglehet a meccs.

Kiemelt kép: KSC Szekszárd Facebook

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MásikVégétFújdMegcsocsaTorpedó Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Hajrá, Szekszárd, gyerünk, csajok!

Torpedó
Olvasó

Ááá, hogy lennének már csalódottak, csak az őszinteség mindig???

csocsa
Olvasó

Csak fóbia mndig.?

Torpedó
Olvasó

Tények, van különbség szerintem?

csocsa
Olvasó

Ha te mondod…. KSC!!!!!!!!!!!

Torpedó
Olvasó

Kecskeméti Sport Club? Ahaaaa, jól szóltál megint…

csocsa
Olvasó

Jézus…!!!?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés