Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Nem csalódottak Szekszárdon a kupaezüst miatt

Bálint Réka szeretné, ha csapata a DVTK ellen meg tudná szerezni az alapszakasz második helyét.:

:

Nem sikerült megismételnie tavalyi bravúrját az Atomerőmű KSC Szekszárd női kosárlabda csapatának, miután a hétvégén ezüstérmesként zárt a Magyar Kupában, a győri döntőben ezúttal a Sopron Basket 81-72-re legyőzte a tolnaiakat. Zseljko Djokics csapata azonban így sem volt csalódott.

– Nagyon készültünk a Magyar Kupára, szerettük volna az előző évi bravúrt újra elérni – mondta Bálint Réka, az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosa a BB1.hu-nak. – A fókuszban a Csata elleni első mérkőzés volt először, ami szerintem minden várakozásunkat felülmúlt. Magabiztosan sikerült bejutnunk a legjobb négy közé. Ezután jött egy talán nem is a kosárlabdáról, hanem inkább a küzdőszellemről szóló elődöntő, amit szintén sikerrel vettünk. Végül a papírformának megfelelően a Sopronnal találtuk magunkat szembe. Azt le kell szögeznünk rögtön az elején, és tisztán kell látni, hogy a Sopronnak nagyon erős csapata van és komoly játékerőt képvisel. Ettől függetlenül szerettünk volna nyerni, de nagyon messze voltunk attól, hogy egy tökéletes játékot mutassunk. Ez pedig nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a Sopron le tudjunk győzni.

Ugyanakkor csalódottak semmiképp sem vagyunk, mert a végsőkig harcoltunk, húszpontos hátrányból is felálltunk, nem adtuk fel a meccset. Összességében elmondható, hogy abszolút pozitív élményekkel zártuk azt a hétvégét.

A bajnokságban némi szünet után, március 16-án a DVTK vár a Szekszárdra. Ez a meccs kulcsfontosságú lesz az alapszakasz második helyének a megszerzése szempontjából. Miskolcon 83-73-ra a hazaiak nyertek az első körben.

– Szeretnénk visszavágni a Diósgyőrnek, ez a második hely miatt is egy kulcsmeccs lesz – folytatta a játékos. – Ha megnyerjük a hátralévő meccseinket, akkor egy szimpla győzelem is elegendő a DVTK ellen, de jó lenne persze a gólkülönbséget is figyelembe venni, ha úgy alakul a meccs. Ennyire azonban nem szeretnék előrerohanni, a győzelem az elsődleges. Azóta, hogy játszottunk ellenük, már sok minden változott.

Január óta javuló formát mutatunk, nagyon sokat fejlődtünk csapatként. A hazai pálya mellettünk szól, de ahogy hallottam, a miskolci szurkolók is készülnek hozzánk támogatni a csapatukat.

Erre az utóbbi években nem volt példa, hogy nagyobb számban elkísérték volna őket Szekszárdra. A hangulat így biztosan jó lesz. A védekezésen lesz a hangsúly, mert a DVTK-nak sok ponterős kosarasa van. Ha azt jól megoldjuk, akkor meglehet a meccs.

Kiemelt kép: KSC Szekszárd Facebook

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MásikVégétFújdMegcsocsaTorpedó Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Hajrá, Szekszárd, gyerünk, csajok!

Torpedó
Olvasó

Ááá, hogy lennének már csalódottak, csak az őszinteség mindig😂🤞😜

csocsa
Olvasó

Csak fóbia mndig.🤔

Torpedó
Olvasó

Tények, van különbség szerintem😜

csocsa
Olvasó

Ha te mondod…. KSC!!!!!!!!!!!

Torpedó
Olvasó

Kecskeméti Sport Club? Ahaaaa, jól szóltál megint…

csocsa
Olvasó

Jézus…!!!😫

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés