Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nem adott esélyt a Körmend a Honvédnak

Egy negyedig tartotta a lépést az újonc.

Egis Körmend - Budapesti Honvéd SE 81-64 (18-20, 19-11, 25-15, 19-18)

Bajnokság, 19. forduló
Körmend, Körmend Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Tőzsér Dénes Kelemen, Söjtöry Tamás, Kapusi Gábor (Téczely Tamás)

Körmend: Chambers 24/3, Edwards 9, Durázi 15/3, Ferencz 13/9, Omenaka 8. Csere: Kiss M. -, Cakarun 10, Adams 2,Nagy P. -, Herczeg -, Geröly -.

Honvéd: Simon 5/3, Tanoh Dez 16/3, Sherman 5/3, Peringer 2, Crawley 9. Csere: Mijovics 16/12, Völgyi 5, Hajdu 3/3, Kopácsi -, Reizinger -, Csomós 3/3.

A bajnokság 19. fordulójában a Honvéd ahhoz a Körmendhez látogatott, mely utolsó mérkőzésén borította a papírformát és bravúros győzelmet aratott a Alba Fehérvár otthonában. A vendégek szintén sikerrel zárták a legutóbbi fordulót, a Szeged csapatát verték magabiztosan. A két csapat ősszel igen szoros meccset játszott egymással, amit végül Körmend nyert 74-66-ra.

A mérkőzés Tanoh Dez kosarával indult, Omenaka zsákolással szerezte meg a vendégek első pontjait. A Honvéd fiatalja kintről sem hibázott, Durázi ziccere után, megint Omeneka talált be (6-5). Sherman és Chambers váltott kosarat, az előző meccsen remeklő Crawley is feliratkozott az eredményjelzőre. Chambers csak egy büntetőt dobott be, Durázi közelről nem hibázott, majd megmutatta, hogy kintről is remekül céloz, a padról érkező Mijovics hozta közelebb a vendégeket (14-11). Tanoh Dez révén egyenlített a Honvéd, Cakarun két büntetőt dobott be, a fiatal játékos ismét egalizált. Ismét Cakarun dolgozott szépen a festékben, Völgyi kosara után Tanoh Dez kosara zárta a negyedet. 18-20

A második negyed elején Chambers egyenlített, hosszú kosárcsendet két Crawley büntető tört meg. Chambers sem hibázott a vonalról, Völgyi verte meg Cakarunt a palánk alatt. Adams zsákolt Kiss gólpasszából, Cakarun is megmutatta akrobatikus képességeit, Durázi kosara után pedig már néggyel ment a Körmend, Mijovics gyors bedobott egy hármast (28-27). Ferencz gyorsan válaszolt kintről kétszer is, Peringer zsákolt, Simon is megszerezte első pontjait. Durázi és Omenaka révén mér hattal mentek a vasiak és mivel a félidőben több kosár már nem esett, ennyi maradt a hazai előny a szünetre. 37-31

A harmadik negyed rettenetesen kezdődött az újoncnak, a Körmend egy 16-2-t repesztett, Baksa Szabolcs többször is időt kért és megpróbálta felrázni a csapatát, Chambers kosara után azonban így is már 20 ponttal meglógott a Körmend (53-33). Crawley gyors öt ponttal igyekezett csapata segítségére sietni és Mijovics triplája után már csak 12 pont maradt a differenciából, Chambersnek sikerült megállítania a vendég futást (55-41). Edwards és Cakarun három büntetőt gereblyézett össze a vonalról, Mijovics próbálta húzni a csapatát, de Cakarun egy duplát is beszórt. Sherman triplájára Chambers két ponttal válaszolt, így az utolsó negyedre 16 pont megmaradt a hazaiak vezetéséből, mely több, mint megnyugtatónak tűnt. 62-46

A záró negyed 5-1-es vendég sorozattal kezdődött, Kocsis Tamás azonnal igyekezett megfogni a meccset, Ferencz és Edward révén sikerült visszaállítani 16 pontra a különbséget (68-52). Chambers gyors négy pontjával gyakorlatilag 6 perccel a vége előtt eldőlt a mérkőzés, mér csak a differencia volt kérdés. Ezt a szakaszt 12-9-re ugyan megnyerte az újonc, de nem volt esélye csodát tenni, a Körmend újabb fontos győzelmet húzott be hazai pályán. 81-64

21 hozzászólás

21
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
Kendeffy BotondYoWassupFamRedbidballdontliezterulez Recent comment authors
Kendeffy Botond
Olvasó

Ha bent marad a Honvéd, amire azért komoly esély van, lehet, hogy jövőre egy komolyabb kerettel indulnak. Ahhoz meg kell Tanoh.

Szertáros
Olvasó

Az elején kicsit be voltunk savasodva, de szerencsére érvényesült a papírforma.Cakarun még mindig kritikán aluli, Omenaka és Durázi viszi a hátán a csapatot.Chambers is kezd kevésbé ostoba lenni.A Fehérvár ellen sokkal meggyőzőbb játékot mutattunk.Adams sérülése nem hiányzott, reméljük nincs komoly baj.Hajrá Körmend.

balldontlie
Olvasó

Gratulálok a Csapatnak! Durázi és Omenaka nagyon jó mentalitást lép pályára minden meccsen az utóbbi időben és igazi húzóemberek. Gratula nekik ehhez és egy pirospont Tatunak is, valószínűleg ebben van pedagógia/pszichológia is, ami a végén Toninál már nem volt meg. Fepu pedig az edző meghosszabbított keze a pályán, tegnap is az volt a fordulópont, amikor egy tucat kipördülő kapufa után higgadtan eltett két távolit és utána csapatszinten se izgultuk el a dobásokat. A sok szidás után úgy fair, ha Chamberst most megdicsérjük, tegnap kevés butaság volt a játékában, a csapat tempóját pedig rendkívül jól diktálta. Sajnos a fiataljaink nem tudnak… Olvass tovább »

Redbid
Olvasó

Durázi játéka élményszámba megy, nem véletlenül “agyas”, ha légióst hoznak elé, ő amint látszik képes meghálálni a bizalmat! Most mondjam azt, hogy Fepu is megérkezett az Alba meccsel? Fepu az Fepu, ennyi! 😊 Omenaka védekezésban hatalmasat lépett előre, amit jól példázott amikor Mijoviccsal kint maradt egy váltás után, de a kisember sem megverni, sem jól passzolni nem tudott mellette, vagy inkább alatta 🙂 Jól segít be a labdáson, és a jó helyezkedésével megakadályozza, hogy a mögötte üresen maradt emberét az meg tudja játszani, ha meg egy oldalra passz után akarnák oda bejuttatni a labdát, ő vissza is ér! Nem véletlen,… Olvass tovább »

Tadam
Olvasó

„A sporik nagyon durván feltolták a faulthatárt tegnap, nagyon durván elmaradtak a palánk alatti faultok. Persze megértem azt is, hogy nem akarják szétfújni a meccset, de minden harmadik támadásnál magyarázott Söjtöry, hogy miért nem fújtak. Erre mi lett a vége? Játékos a földön, sír fájdalmában, a pályán lévő játékosoknak meg akkor esik le, hogy bazeg engedték, hogy végigverekedjük a meccset.”

Pont erről nosztalgiáztam itt nemrég, hogy ez történt velem is. Kilökött a center a palánk alól úgy, hogy részleges bokaszalag-szakadásom lett, illetve egy csuklóműtét is jött utána. Söjtöry meg rám fújt támadót, illetve még technikait is kaptunk reklamálásért.
Nem változott semmit. 🙁

jozsi67
Olvasó

Szinte minden meccsünk erősíti bennem, ha csak 3 légiósunk lenne, akkor sem lennénk gyengébbek. Sőt, 3 jó légióssal, előrébb tartanánk. Mondjuk ez igaz az egész ligára. A fiatalszabály hülyeség, inkább a légiósok számát kellene csökkenteni. Durázin kívül nem is tudom, kit lehetne kiemelni a mai Körmendből. Chambers 24 pontja ellenére sem tetszik.

zterulez
Olvasó

Szerintem is tök feleslegesen veszik el a légiósok a magyarok elől a játéklehetőséget. 1-2 minőségibb légiós hiányposztokra elmegy, ennél több felesleges és káros. A magyaroknak is ugyanúgy szurkolnánk.

Szertáros
Olvasó

Az elején kicsit be voltunk savasodva, de szerencsére érvényesült a papírforma.Cakarun még mindig kritikán aluli, Omenaka és Durázi viszi a hátán a csapatot.Chambers is kezd kevésbé ostoba lenni.A Fehérvár ellen sokkal meggyőzőbb játékot mutattunk.Adams sérülése nem hiányzott, reméljük nincs komoly baj.Hajrá MTE.

Szakember
Olvasó

Első szavam a gratulációé. Fontos győzelem volt a Körmendnek. Adamsnak mielőbbi jobbulást! Második szavam pedig az, hogy ezt a meccset ugyanannyira nyerte meg a Körmend, mint amennyire a Honvéd elvesztette. Nagyon gyengén játszott a Honvéd, faultolásokon kívül ill. 1-2 tiszta 3 pontoson kívül nem sok extrát tettek le az asztalra. A balfasz bírói itéleteken kívül nem sok élvezhető izgalmas momentuma volt a meccsnek( 3 Honvédos odarúgja a labdát Omenakanak, ő is leveszi lábbal, majd a Körmend ellen fújnak egy lábat, vicc..) A csapatról: nagyon jó látni, hogy a csapat egyre több triplát vállal be, nem próbálják mindenáron palánkig túrni a… Olvass tovább »

Tadam
Olvasó

Peringer perceit inkább valamelyik U20-as játékosnak adnám. Kevés a koma az élvonalba…

kormendmindorokke
Olvasó

Gratula a csapatnak. A játék nem volt a legjobb de ne legyünk telhetetlenek. Nálunk Duró megint jó volt, Chambersnek ma nem volt annyi buta vállalása Mitchell hiányában alsó poszton vezér volt. Adamsnek meg jobbulást, sajnos nem nézett ki jól. Tanoh nagy tehetség.

Csippa
Olvasó

Alsó poszt = magas poszt

kormendmindorokke
Olvasó

Igen igazad van

Pbask
Olvasó

Crawleyt eltiltanám. A szándékosság megkérdőjelezhetetlen.

Piros Takaró
Olvasó

Favágó gecik
Remélem kiestek…

Milo
Olvasó

Kiváncsi vagyok, hogy Durázi és Tanoh maradnak-e jövőre a jelenlegi csapataikban. Durázit szívesen nézném nálunk is, de szerintem a Falconak is tudna segíteni jövőre, főleg, hogy ő szombathelyi és nagy Falco szurkoló, ezt mindenki tudja. Tanohot is valószínűleg sok csapat meg fogja környékezni. Gondolom az Alba meg a Falco tuti, de az sem kizárt, hogy mi is Pallai kétséges jövője miatt. Viszont szerintem neki meg még egy évet játszania kellene a Honvédnál. Idén is 10 pont felett átlagol, jövőre ha feltornászná 15 felé, akkor már minden csapatban meghatározó szerepet játszhatna.

pirosf
Olvasó

Duro nagy Falco szurkoló? Erre azért ne vegyél mérget…

Pbask
Olvasó

Minden meccsünkön ott van, ha nem játszott a Körmend. A döntőkön is ott volt, mikor nem tavaly játszottunk veletek. BL meccsen is. Valid az info, kérdés visszajönne-e.

andrás
Olvasó

U14ben vagy U16ban láttam a Falcoban a debreceni döntőben

Milivoj
Olvasó

Tanoh nem megy sehova, max majd valamikor külföldre…, a Honvédnál rendesen megfizetik, jól érzi magát, maximális bizalmat élvez és nem is az a pénzéhes kurva típus

YoWassupFam
Olvasó

Az alba nem fog a nyáron senkiért bejelentkezni. Tanoh amúgy is marad a popsiján.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés