Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

“Nekem is új tapasztalat lesz a play-out, korábban nem voltam ebben érintett”

Optimistán várja az alsóház küzdelmeit a Kecskemét.:

:

Pénteken edzőmérkőzést játszott a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét az Alba Fehérvár ellen, ezúttal mindkét oldalon a taktikai elemek gyakorlása volt a hangsúlyos, és az, hogy minden játékos megfelelő meccsterhelést kapjon – írja a kecskemétiek honlapja.

Az Alba Fehérvár elleni meccset azért kötöttük le, hogy ebben a kéthetes szünetben is megmaradjon a meccsritmus – mondta Sztojan Ivkovics, a csapat szakvezetője. – Összességében túl sok érdekesség nem volt, többet játszottak azok, aki egyébként kevesebb időt töltenek a pályán, hasznos meccs volt értékes tapasztalatokkal.

Megint nem számíthatott a teljes keretre, Marko Lukovic nem lépett pályára, ennek mi az oka?

A Paks elleni találkozón megsérült a combja, ezért nem játszott. A sérülések sajnos az egész szezonban velünk maradtak, de valószínűleg ez másik csapatoknál is hasonlóképpen van. Nekünk csupán egy sérülés fáj nagyon, ami azonban az egész szezonunkra meghatározó volt. Kiss Dávid szemsérülésére gondolok. Két héttel a nyári felkészülés kezdetet előtt történt, akkorra már megvolt a játékoskeret felépítésének stratégiája, és szinte minden játékosnak megvolt a szerződése. Dávid még benne van az U23-as szabályban, nagyon kevés magyar klubnak van magas poszton U23-as játékosa, erre az előnyre építettünk, és az ötödik külföldi hármas posztra jött volna. Ám Dávid kiválásával borult a terv, így hármas poszton maradt egy utánpótlás korú játékos. Elmondhatjuk, hogy a keret kialakítása nem alakult a legszerencsésebben, ezzel együtt nehezen állt össze a játékunk. Az előző szezonokban volt abból némi előnyünk, hogy egy összeszokott csapat egy begyakorolt szisztéma szerint kosárlabdázik, így a szezon elején mi jobban szerepeltünk, mint a fő versenytársaink, tudtunk némi előnyt szerezni, amíg ők megtalálták a csapatjátékukat. Az is igaz, hogy az előző években is voltak hullámvölgyeink általában a tizedik-tizenkettedik forduló körül, de sikerült kitörnünk belőle.

Mondhatjuk, hogy hektikusan szerepel a csapat.

Mint ahogyan hektikus az egész bajnokság. Nézem a meccseket, sokszor szakmailag nehezen értelmezhető, mi miért történik a szezonban, néha az az érzésem, hogy a játékosok hangulata határozza meg az eredményt. Ezért van az, hogy számomra a legfontosabb szakmai feladat a kiválasztás, és a legfontosabb időszak az augusztus-szeptember, ezt tükrözik az eddigi harminc évem eredményei.

Most viszont április van. Hogyan készül a csapat a bajnokság következő szakaszára?

Alapvetően mindig bizakodó vagyok, most is természetesen, bár nekem is új tapasztalat lesz a play-out, korábban nem voltam ebben érintett. Azért vagyok bizakodó, mert a játékosok jó hozzáállással készülnek, érzik a felelősségüket. Hiszem, hogy a rendszerünk ezekkel a játékosokkal működhet, persze próbálunk finomítani, megtalálni az aktuálisan legjobb megoldásokat. A mérkőzéseken minket általában egy-egy rossz meccsperiódus győzött le, amikor egész egyszerűen elveszítettük a kontrollt a saját játékunk, a taktikánk felett. Ha ezeket a periódusokat minél rövidebb időre tudjuk összeszorítani, akkor minden okunk meglehet a bizakodásra.

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
piros710321peszamaRámen11-12Stockalone Recent comment authors
piros710321
Olvasó

Nem bánnám, ha kiesnének, DE nem fognak. Sztojan van akkora játékos, hogy ne essenek ki! Sajnos a Paks, Körmend, Kaposvár hármasból lesz a kieső!

peszama
Olvasó

Kárörvendők ne örüljenek, simán bent fog maradni a Kecskemét 😉

Rámen11-12
Olvasó

Piros csoportban lehetne igazán sok tapasztalatot szerezni, és Milánt, meg az akadémistákat tovább fejleszteni!

Stockalone
Olvasó

Sajnálom a Kecskemétet, szimpatikus csapat, de kívánom Ivkovicsnak, hogy tudja meg, milyen a kiesés érzése.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés