Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nehezen talál légiósokat a Sopron

Sabáli Balázs vakbélműtéten esett át, a Falcóval is játszanak, zárt kapus edzőmeccset.:

:

Hétfőn délelőtt, hét fővel kezdte el a felkészülést a Sopron KC csapata, a magyar játékosokkal, Buzsáki Bencével, Élő Bálinttal, a Nyíregyházáról igazolt Fazekas Csabával, Molnár Marcellel, Supola Zoltánnal, Takács Norberttel és Werner Viktorral. A múlt héten vakbéloperáción átesett vezetőedző Sabáli Balázs a kórházból, kontrollról érkezett a foglalkozásra. Mint a klub honlapjának elmondta, egy ideig amolyan “passzív szemlélője” lesz az edzéseknek, amelyek közül a délelőttiek erősítő és kardioedzések lesznek, az estieken pedig a Novomatic Arénában a labdák is előkerülnek.

Amiből nyilván aktívan kiveszi majd a részét a szakvezető, az a légiósok keresése. Nyáron már eddig is sok időt fordított erre a szakmai stáb, amely 5 külföldi kosaras szerződtetését tervezi. Közülük ketten, a bedobó Demetre Rivers és a center Eric Carter, már a csapat kötelékébe tartoznak, ők a tervek szerint a hét végén érkeznek Sopronba, és a jövő héten kapcsolódnak be a felkészülésbe. A másik három légióssal kapcsolatban Sabáli azt taglalta: voltak már kiszemeltek, de több okból sem egyszerű “dűlőre jutni” velük. Van, hogy az anyagiakban nem egyeznek az álláspontok, de akadt jelölt, aki kerek perec kijelentette, nem akar Magyarországon kosarazni. Ezen túlmenően a játékosoknak meg kell felelniük bizonyos kritériumoknak, egy adott poszton a fizikai paraméterek, valamint játéktudás és emberi tényezők vonatkozásában. Nem könnyű tehát megtalálni a megfelelő megoldásokat és játékosokat, de az edző kiemelte: semmiről nem késett le a klub, csak azért, pedig, hogy “legyen valaki”, nem fognak igazolni. Hozzátette viszont, reméli, hogy a héten már nagy előrelépés történik a többi posztra is, a légiósok szerződtetése tekintetében.

A felkészülés harmadik hetének a végétől már jönnek az edzőmeccsek, jó lenne, ha ezeken már teljes kerettel tudna gyakorolni a társaság. A szurkolók a dolgok jelen állása szerint, szeptember 6-án, az Oroszlány ellen láthatják az átalakított soproni csapatot először hazai pályán.

Az edzőmeccsek tervezett napjai:
Augusztus. 30. (vagy 31.): ZTE – SKC
Szeptember 2.: Komárno – SKC
Szeptember 6.: SKC – Oroszlány
Szeptember 9.: Falco – SKC (zárt kapuk mögött)
Szeptember 13-15.: Göcsej-kupa (Zalaegerszeg)
Szeptember 19-20-: Krasznai-kupa (Sopron)

fotó: Nyugat.hu

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
RougeMIELEcsuka matyiMásikVégétFújdMegsopronfan Recent comment authors
MIELE
Olvasó

Kántor Olivérrel mi lett? Tavaly se volt csapata…. Ő már csak a 3×3 ra konctentrál?
Visszasírjuk Rujákot és Tóth Gerit….Dénes Gabi fizetése megmaradt… nem volt elég másik meghatározó magyarra? Vagy Sabáli miatt nem jönnek??? Kitudja….

csuka matyi
Olvasó

Sabálinak igaza van, mármint hogy nem kell kapkodni, és türelem!
Aki ilyenkor higgadt marad, az jól fog járni.
Egyébként az SKC-nak már van két szuper légiósa Rivers és Carter!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Nagyon gáz néha ez a Soprongy… 🙁 🙁

SopronKCfan
Olvasó

De nálad semmi sem gázabb. Sopron továbbra is.

sopronfan
Vendég
sopronfan

Pojek beszéljétek rá Dénes Gabit, hogy maradjon még egy évet, mivel nem sikerült pótolni, meg Tóth Gerit is hozzátok vissza. Szégyen hogy egy épkézláb játékost nem tudunk igazolni, inkább mennek a B-be (!), minthogy Sopron… Megint jön majd ősszel a szokásos műsor, hogy nálunk a legkevesebb a pénz, télen meg a sírás a városházán plusz 30-50 milláért. Itt van egy ekkora város, ahol gyakorlatilag csak a kosár maradt, és nem tudunk egy komoly szponzort szerezni. Mi miért nem tudunk idehozni egy Lölő-strómant, mint kicsit délebbre? Itt is hithű fideszes a városvezetés, a csapat pedig többségében az önkormányzat tulajdona. Ennek ellenére… Olvass tovább »

Rouge
Vendég
Rouge

“…. Mi miért nem tudunk idehozni egy Lölő-strómant, mint kicsit délebbre? …”

Ez az ország az uram-bátyám viszonyokra épül már évszázadok óta.

Lölö veje, Homlok Zsóti szombathelyi.

Hát ezért.

sopronfan
Vendég
sopronfan

Jó akkor bárki hasonszőrűt. Ő csak egy példa volt. Egyébként nem mondtál a rendszerrel újat, csak szar folyton a rosszabbik végén állni annak a bizonyosnak.

SopronKCfan
Olvasó

Mindenek előtt jobbulast Sabi!! Elkésve valóban nem vagyunk. Csak megint miénk a maradék. Kíváncsi leszek idén is sikerül-e jókat halászni.

sobis
Olvasó

Gyerünk össze kell youtube ozni azokat a fekàkat!
A kèt hàtvèdnàl elèg ha àtlagban ketten meccsenkènt 8 triplàt dobnak ez alap!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés