Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nehezen, de hozta a kötelezőt a Kecskemét

Az első három negyedben még úgy tűnt, hogy meglepetést okozhat a TF.

KTE-Duna Aszfalt - Serco-TF-BP 78-68 (16-18, 15-20, 26-16, 21-14)

Bajnokság, 21. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok,
V.: Földházi T., Rácz Zs. R., Dr. Mészáros B. (Hartyáni Zsolt)

KTE: Dimics -, Wittmann 18/6, Green 6, Dramicsanin 10/3, Karahodzsics 23. Csere: Mészáros M. 2, Djeraszimovics 15, Molnár M. 4.

TF-BP: Rikalo 10/6, Szobi -, Clark 18/6, McLane 8/3, Bergstedt 11. Csere: Buzás 10/6, Beák -, Krnjajski 11/9, Filipovics -.

A férfi kosárlabda bajnokság 21. fordulójának talán legkönnyebben megtippelhető mérkőzését Kecskeméten rendezték. A középmezőnyhöz tartozó, hazai pályán nagyon megbízhatóan teljesítő KTE fogadta az utolsó helyezett Serco – TF-BP csapatát.

Wittman duplájával indult a meccs, de Bergstedt kosaraival és McLane triplájával gyorsan fordított a TF. Nem esett sok kosár a meccs elején, a 6. percben sikerült utolérnie 11-11-nél Forray Gábor csapatának a vendégeket. Továbbra sem indult be a kosárgyártás. Noha rövid időre átvette a vezetést a KTE, végül Krnjajski triplája célba ért (16-18).

Kisebb meglepetésre a folytatásban sem sikerült ritmust váltania a Kecskemétnek. Krnjajski úgy indította a negyedet, ahogy az előzőt abbahagyta, hármassal. Ismét egyenlített, majd a vezetést is átvette a hazai együttes. Krnjajski azonban Buzásban társra lelt, így újra a TF-nél volt az előny. Az első félidő végéig 15 próbálkozásból 6 távolit is a helyére küldő vendégek héttel mentek a nagyszünetben (31-38).

A harmadik negyed eleje sem hozott változást. Az első öt percben még tíz pont körül is állandósult a vendégek előnye. A Kecskemét részéről Karahodzsics volt a pontfelelős, míg a vendégektől Clark játszott jól. Egyre kapaszkodott feljebb a Forray-legénység, de nem adta könnyen a vezetését a fővárosi alakulat. Rikalo kétszer is triplával hűtötte le a kedélyeket, de végül az etap végére Karahodzsics révén átvették a vezetést a kecskemétiek (57-54).

A záró tíz percben aztán már egyértelműen felülkerekedett a Kecskemét. Végig vezetett innentől kezdve a hazai csapat, ráadásul a budapestiek triplamutatója is nagyot romlott. Igyekeztek kapaszkodni, nem adták fel, de a végén már nem kellett izgulniuk a KTE szurkolóinak (78-68).

Kiemelt kép: hunbasket.hu

 

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
JokicKtopiredmillerred-black01Kendeffy Botond Recent comment authors
Ktopi
Olvasó

Először is grat a TF-nek! Számos tanulsága volt a tegnapi meccsnek. Például az, hogy a TF minden teher nélkül, bátran cserélve egyre jobban játszott, míg mi iszonyatosan szenvedtünk. Viszont a jászberényi meccs tapasztalataiból okulva most sokkal többet és tudatosabban kerestük Kemalt a palánk alatt, aki remekül oldotta meg a feladatot. Tegnap is megtapasztaltuk, hogy mekkora érték Krisztián játéka és mentalitása. Máté is borzasztóan hasznos volt védekezésben. Clark sokkal kevésbé villogott, amikor ő fogta. Számomra elgondolkoztató, hogy míg a TF bátran cserélt, addig nálunk a 2. félidőben csak heten játszottak és például Kucsera nem tudott pályára kerülni, pedig Forrai végre kivette… Olvass tovább »

red-black01
Olvasó

Ahogy nézem a véleményeket akkor ma Red nem jön 😉 ?
Ilyenkor igazságos szokott lenni, ha nekik fújnak 🙂 .

redmiller
Olvasó

Mészáros Papp nélkül teljesen meg volt kavarodva… össze-vissza fújt! Nem éreztem, hogy nekünk fújnak! Voltak baromságok…
Beák sem kapott faulot, mikor csapkodott…
Ritka szar meccs volt, főleg magunknak köszönhetően!

Jokic
Vendég
Jokic

Lassan, de biztosan oda kerültök, ahova valók vagytok. A langyos középszer, vagy középsz*r? 🙂 Ilyenkor mindig olyan visszafogott vagy, bezzeg, ha úgy érzed, hogy ellenetek fújtak… 🙂

Kosarfan
Vendég
Kosarfan

Nehezen, de hozta, ennnel mocskosabban es undoritobban nehezen tudtak volna elcsalni a birok… Csak csalassal tudtak legyozni minket, ennyi gol jo plusz egy az egesz bajnokságban nem volt mint ma a kecskemetnek…. Szanalmas

Kendeffy Botond
Olvasó

Nem szurkolok a TF-nek. De tényleg brutális hazai pályát kapott a Kecskemét.

redmiller
Olvasó

5 sikeres 2+1 és 1 sima 2+0 volt… 6! Valóban rohadtul kiemelkedő szám….
Öcsém, ennél idén még ennél nekünk is dobtak többet!!!

hp12
Olvasó

Akkor Dimic ezek szerint dupla nulla.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés