Connect with us

Bajnokság

Nehéz meccsen nyert a Szolnok

Rossz napot fogott ki a Szeged.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Szolnoki Olajbányász 78-84 (16.23, 26-18, 19-22, 17-21)

Bajnokság, 11. forduló
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok
Kapitány, Török, Győrfy (Dernei)

Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 2, Govens 19/9, Brown 10/3, Dzelatovic 23, Dickey 6. Cserék: Keller I. 11/3, Kerpel-Fronius B. 7/3.

Szolnoki Olajbányász: Warner 19/9, Kovács 7/3, Rudner -,Subotic 15/3, Cakarun 16. Cserék: Badzim 12/9, Pongó 9/9, Zsiros 6/6, Taiwo -.

A Szolnoki Olajbányász kezdte jobban a mérkőzést. Cakuran, Subotic és Kovács is betalált. A negyedik percben, Govens törte meg a hazai gólcsendet. Nagyon sok hibával játszottak a hazaiak, míg a Szolnok jól dobott és szembetűnő volt a fölénye a palánk alatt. Az Olaj öt pont körüli előnyét stabilizálta, Subotic hat perc alatt, hét pontot dobott. Szrecsko Szekulovocs 8-15-nél kért időt, de Dzelatovic büntetőire, azonnal érkezett Subotic válasza, majd Badzim dobott egy triplát és lett közte tíz. 16-23 lett a negyed vége.

Govens két triplájával folytatódott a mérkőzés, 24-25 volt az eredményjelzőn, amikor a vendégek időt kértek. A Szeged Brown büntetőivel vette át a vezetést a 14. percben. A folytatásban az egyre jobban dobó szegediek kihasználták, hogy  a vendégek sok labdát elszórtak. Dickey jól dolgozott a palánk alatt, de a találkozó a negyed végéig szoros maradt. 42-41.

A folytatásban is fej-fej mellett haladtak a csapatok, Cakuran kosarával a 23. percben vette vissza a vezetést az Olaj, de Govens válasza azonnal érkezett. Izgalmas, szoros mérkőzés volt, mindkét csapat sokat tett, hogy megnyerje a mérkőzést. Goven és Dzelatovic illetve Pongó és Cakuran kosarazott jól ebben az időszakban. 61-63.

Subotic és Warner kosarával, a Szolnok kezdte jobban az utolsó negyedet. Nyolc ponttal léptek meg a vendégek. A Szeged megpróbált kapaszkodni, de Warner triplája a legjobbkor érkezett, öt perccel a vége előtt nyolc ponttal vezetett a Szolnok, majd Kovács duplája után tíz lett közte. A folytatásban már nem volt ereje fordítani a hazaiknak, megérdemelten nyert az Olaj.

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
donnarummaArtoisszolnokbasketModus operandiOlajheart2 Recent comment authors
szolnokbasket
Olvasó

Szimpatikus csapat a Szeged,az edzőjük és Govens is igazolja meccsről-meccsre, hogy nem lehet Őket leîrni.
Nálunk Cakarun volt a gyözelem kulcsa, elképesztő stat-ot nyújtott.A legjobb légiós a mezőnyben!
Cakarun mellett Rudner stat-ja is figyelemreméltó…

Artois
Olvasó

A tokosseg leghalvanyabb jelei sincsenek meg a sracban. Amikor nem esik be az a par triplaja, teljes mertekben palyan tarthatatlan…Szomoru.

szolnokbasket
Olvasó

Pontosan îgy van.
Az első megmozdulása a 3. negyedben egy fault!Mindezt úgy, hogy szinte végig játszotta az első két negyedet.

donnarumma
Olvasó

Érdekes meglátás-Cakarun az tavaly volt!..főleg annak a fényében, hogy Dzelatovic(aki sztem jobb, mint Cakarun), úgy sarkazgatott a szolnoki palánk alatt, mint ha táncórákat adna…
a 13 tripla idegenben, ami hozta a meccset az Olajnak.
Gratulálok, nem fog nyerni mindenki Szegeden…

Modus operandi
Olvasó

Szép volt fiúk!!!

CSAK AZ OLAJKA!

Olajheart2
Olvasó

Jó volt újra látni a csapatot mégha monitoron keresztül is! Gratulálok a győzelemhez! A meccs előtt tartottam.. Nem véletlenül.. Izgalmas volt, próbáltunk nagyobb előnyt szerezni, de a Szeged újra és újra visszakapaszkodott! Jó lenne menni újra a Ligetbe!
Hajrá OLAJ ❤🖤

Piffinger
Olvasó

Hajrá OLAJ!!!

Ez ellen a Szeged ellen ez a győzelem nagyon sokat ér, hiszen ez a Szeged egy jó csapat-

Hajrá OLAJ!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés