Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nehéz meccsen de megnyerte első bajnokiját a Falco

A Szeged végig méltó ellenfele volt a sárga-feketéknek.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Naturtex-SZTE-Szedeák h.u.: 95-93 (20-19, 17-23, 15-20, 29-19, 14-12)

Bajnokság, 5. forduló
Szombathely, Arena Savaria
V.: Benczur T., Söjtöry T., Frányó P.

Falco: Anderson 19/6, Doktor 4, Benke 18/12, Bruinsma 13, Searcy 14, Csere: Váradi 8/3, Lake 7, Milosevics 10, Dancsecs 2,

Szeged: Kerpel-Fronius G. 12/6, Govens 15/3, Brown 15/9, Dzeletovics 17/9, Dickey 13, Csere: Keller 10/3, Mayer 2, Kerpel-Fronius B. 10/6, Olasz -,

A mérkőzés első kosarát a vendégcsapatból Dickey szerezte meg egy zsákolással. A hazaiaktól Benke betalált távolról, míg csapattársa Searcy sikeres közeli kísérleteket hajtott végre, ezt az ellenféltől Govens és Dzeletovics nem hagyta; így az állás az első negyed közepén 11-6 volt. Az első tíz perc végéig még Kerpel-Fronius talált be a hármasról, melyre Benke válaszolt triplával. A hazaiaktól Searcy és Lake volt aktív, míg a vendégektől Dzeletovics triplázott, így 20-19 lett az első negyed vége a hazaiak javára.

A második etap első pontjait Váradi szerezte, ezt követően pedig Milosevics, Brunisma és Váradi sikeresen betaláltak közelről, amire Brown és Govens közeli dobásokkal válaszolt, míg Kerpel-Fronius egy távoli sikeres találattal jelezte, hogy a Szeged komoly célokkal érkezett Szombathelyre.  Brown sikeres közeli, majd távoli kísérleteivel és Kerpel-Fronius sikeres triplájának köszönhetően a vendégcsapat elkezdte átvenni az irányítást. Benke rázta meg magát, de jöttek Lake és Andersen pontjai is.  A Szeged azonban ismét begyújtotta a rakétákat. Govens és Mayer talált be közelről, míg Kerpel-Fronius Balázs a hármasról, így a második etap végén 37-42 volt az eredményjelző táblán.

A szünet után Govens szerezte meg az első kosarat és ezzel adta meg az alaphangot. Egy ideig úgy tűnt, hogy a vendégcsapat ebben a negyedben el is döntheti a mérkőzést, csináltak egy 11-2-es futást 3 perc alatt, de aztán Anderson és Searcy kosarainak és Váradi triplájának köszönhetően megtörte lendületüket a Falco.  Lake és Benke játéka is feljavult, míg a vendégektől Dzeletovics volt ellenállhatatlan.  52-62.

Az utolsó tíz percben Bruinsma szerezte meg az első pontokat, ezzel megkezdte a hazai csapat a felzárkózást. Az első három percben a hazaiaknak sikerült egy 8-0-át produkálni, többek között  Anderson triplájának és Bruinsma kosarainak, két pontra jött vissza a Szombathely. Searcy nem sokkal később egyenlített, de erre Dzeletovics egy hármassal válaszolt. Benke egy sikeres közelivel megint egy pontra zárkóztatta csapatát. A csapatok ezt követően fej fej mellett haladtak. A negyed hajrájában Govens és Brown vállalt többet, de a hazaiaknál Milosevics és Anderson feljavult, így úgy tűnt egy huszáros hajrával megnyerik a vasiak a találkozót. Milosevics faultolt egyet az utolsó 10 másodpercben, ami miatt 3 büntetőt dobhatott Kerpel-Fronius Gáspár, a szegediek magyarja 81-81-r, azaz hosszabbításra mentette a találkozót.

A hosszabbítás elején Doktor és Anderson próbálta kezébe venni az irányítást, de erre Brown és Kerpel-Fronius Balázs válaszolt, így 87-88-ra ment a Szeged. Az utolsó két és fél percben fej fej mellett mentek a csapatok. Hihetetlenül izgalmas volt a vége. Fél perccel vége előtt Keller egyenlített 93-93-ra, de Brown faultja utánegyet Anderson hibátlanul büntetőzött.

A mérkőzést 95-93-ra a hazai csapat nyerte meg. Nagy dicséret jár a Szegednek is, közel voltak egy hatalmas bravúrhoz.

 

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

HIRDETÉS

52 hozzászólás

52
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
30 Comment threads
22 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
35 Comment authors
Chikán SándorNikoszderrylratorperRózsabimbó Recent comment authors
Chikán Sándor
Olvasó

Az év meccse volt!!!!Nagyon jó Szegedet vertünk szerencsével is.Hajrá Falcó! Hajrá Okorn.

Nikosz
Olvasó

Talán maradhat… “A végjátékban már a kipontozódott Bruinsma nélkül ment neki a Szombathely és az utolsó másfél percben hatpontos hátrányt kellett ledolgoznia úgy, hogy hamarosan Váradi Benedek is leült öt faultjával – ráadásul kihagytak két büntetőt is clutch helyzetben. Végül azonban mégis nyertek: a Szeged elfáradt, jöttek a hibák, a Falco jól védekezett, majd 19 másodperccel a rendes játékidő vége előtt Kyan Anderson triplájával visszavette a vezetést – sőt, úgy tűnt, hogy meg is van a meccs, hiszen a Szeged hibázott, Milosevics két büntetője a helyére került, 81-78 volt az állás. Kerpel-Fronius Gáspár azonban itt még egyszer megmentette a vendégeket… Olvass tovább »

derryl
Olvasó

A Szeged végig vezetve, érett profi játékkal rukkolt elő! Óriási grat! Aztán láthattuk, ha ezt a meccset reggelig játszák, akkor sem nyethetnek!

Miért is nem lepődöm meg?

Pbask
Olvasó

Nem kell az utálattól elfogultnak lenni. Ha ez neked hazai pálya,akkor nem látsz a gyűlölettől. Ott Govens,nálunk pedig hosszabbításban se Bruinisma,se Beni(És ugye Zozó sem játszott.) És voltak érdekes fújások.
És amivel mások takaróznak de szerintem ez sosem mérvadó:
Fault: 26-27
Büntető: 25-25.

Szegedről senki sem bírozott,sőt többen ugy látták velem együtt,hogy minden volt,csak hazai pálya nem. Kivéve az Olaj szurkoloktól.
Miért is nem lepődök meg ezen?

derryl
Olvasó

Elmondtam már neked, én egy csapatot utálok, gyűlölök, és azok nem ti vagytok! Ez is csak egy bélemény volt, mint ezer más!

A faultokról csak annyit, ugye nem mindegy hol,mikor fújják be, de
ez örök vita marad!
Mellesleg Brown is padozott.

ratorper
Olvasó

Govens kipontozódott!

Rózsabimbó
Olvasó

…játszathatta…bocs.

Rózsabimbó
Olvasó

Szrecsko tálcán kínálta fel a győzelmet a Falconak azzal, hogy a végjátékban nem játszatta Govenst!

Cole
Vendég
Cole

Megvan a győzelem, ez a legfontosabb ebben a nehéz helyzetben.
Okorn mesterben meg bízni kell, mert már bizonyította is, hogy érdemes rá.

Praenoricum
Olvasó

Gratulálok a Falconak a győzelemhez a Szegednek meg a mutatott játékhoz, amivel győzelmet érdemelhettek volna. Minden kezdet nehéz és nagyon sok érvet el tudok fogadni, ami megmagyarázza azt, ami a pályán történt, de ez elsőre elég ijesztő volt. Ahogy néztem a Szeged játékát, sokszor eszembe jutott, hogy milyen egyszerű játék is ez a kosárlabda. Ahhoz képest a Falco, amit produkált az szenvedés volt. Amíg a kocsihoz ballagtam azon morfondíroztam, hogy nem is értem hogyan tudtuk ezt megnyerni. Nyilván a felkészülés nem volt normális a sok sérülés és kiszámíthatatlan viszonyok miatt, de ez most nagyon messze volt attól, amit az utóbbi… Olvass tovább »

Pbask
Olvasó

Tökéletesen összefoglaltál mindent,amit gondolok,szóról-szóra. Ezért veszélyes ez a bajnokság most, akit bevágnak 2 hétre karanténba,és úgy kiállni,hát…
Viszont jövő héten BL, szerintem ilyen kevés meccsrutinnal,nem lesz annyi esélyünk sem,mint tavaly,de cáfoljanak ránk.
Kovács mellőzését én sem értem,talán magas poszton többen vagyunk légiósokkal együtt is,de az önbizalmát nem vehetjük el, 0 perceztetjük. Andris pedig nekem is talány.

Cole
Vendég
Cole

Valószínűleg az is benne lehet, hogy Szrecsko inkább épít a gyors játékra, egyszerűbb csapatjátékkal hoz hamarabb eredményt és látványosnak ható játékot, de hosszabb távon ez kicsit hátrány is lehet a Szegednek, ha hullámvölgybe kerül a csapat és nem tudja egyik játékos a vállára venni a csapatot.
Okorn viszont kicsit összetettebb csapatjátékot épít, ami több időbe telik és az elején kicsit botladozóbb a játék, de ha összeáll a csapat, akkor nehezebb egy ilyen csapat ellen támadni és a csapatnak is több fegyvere lesz támadásban, mint amúgy.
Ja, és ezt az “egy fiatal folyamatosan a pályán” dolgot pont nem idén kellett volna erőltetni…

Dudi
Olvasó

Lesz még jobb is.. Grat a Szegednek.

in_vitro
Olvasó

Nagyon rosszul játszottunk: a védekezésünk a mérkőzés 90-95 % -ában igen gyatra volt, a támadásaink se ritmust se szépséget se értelmes megoldásokat nem tartalmazott. Amikor a 3. negyedben már 14 ponttal ment a Szeged (ráadásul ők egész kosárlabda produkcióval rukkoltak elő) azt gondoltam, hogy rég volt már hogy itthon kikap a csapatunk, de ez van. Kisebb csoda kellett de végül valahogy kiszenvedte a csapat a győzelmet, pedig én is úgy gondolom, hogy a két csapat teljesítménye alapján a Szeged jobban megérdemelte volna a győzelmet. Olvastam a többi comment-et, de én nem éreztem a bírókat sorsdöntőknek – ugyan jócskán volt hibás… Olvass tovább »

Pbask
Olvasó

Erős idény eleji forma,de én a meccset fordítva láttam,sokszor a Szeged volt tolva, amit a végén befujtak,olyant meg ha 10ből 1x befujnak hazai pályán,de mindegy is.. Fújásra nem fogom,Szeged győzelmekből jött,mi edzettünk pár napot,nem is álltunk össze még,támadásban-védekezésben láthatóan, és még Zoli se játszott. Utolsó negyedben Kyan extra tríje,hosszabításban pedig Benke Szilié volt az,ami visszahozta a meccset,hogy javunkra fordítsuk. Milo nagy küzdő,védekezése nagyon ott volt,nekem ő vitte ma a prímet légiósok között. Ugyanakkor ezt a meccset a Szeged érdemelte volna meg,végig futottunk eredmény után, utolsó negyedre pörögtünk fel,de végig ők vezettek. Tipikus Szrecsko csapat,nem bonyolitják túl a játékot,de amit tudnak,azt… Olvass tovább »

international referee
Olvasó

Gratulálok mindkét csapatnak, jó meccset láthattunk! Személy szerint nagyon örülök, hogy ilyen jó csapatunk van, annak ellenére, hogy most nem sikerült nyernünk. Sajnos a 4. negyed elején egy kicsit “belealudtunk” a mérkőzésbe, de még utána is lett volna lehetőségünk nyerni, de legközelebb biztos összejön az is! Amit nem értek, hogy Gazsit miért “jegeltük” a padon az egész 2. félidőben?! A játékvezetőket legtöbbször erős kritikával szoktam illetni, de most meg kell állapítanom, hogy egész jó színvonalon fújtak, még akkor is, ha a végén volt 1-2 hazai pálya. Viszont Govens büntetőjének visszavonása nem volt fair, mert nem volt tiszta, hogy ki ellen… Olvass tovább »

hajraJKSE
Olvasó

Fergeteges meccs volt! Gratulálok mindkét csapatnak 🙂

PajtiBá
Olvasó

Gratulálok mindkét Csapatnak! Kicsit irigylem a szombathelyi közönséget! Egyszerre láthatták a tavalyi és az idei bajnokot! CSAK A SZEDEÁK!!!

in_vitro
Olvasó

tavaly nem volt bajnok a magyar kosárlabda bajnokságban

in_vitro
Olvasó

de ha az MKOSZ jelenlegi vezetőire bízzuk akkor az idei bajnokságban se lesz …

810509
Olvasó

Ezen a meccsen a Szeged érdemelte meg volna a győzelmet de ilyen játék a kosàrlabda, ma nekünk volt nem kis szerencsénk.. A Szrecsko-Govens páros olyan a kosárban mint a Spielberg-Tom Hanks a filmben,együtt csak jó jöhet ki belőle!

Székely Gergely
Olvasó

3 hülye

Olajheart2
Olvasó

Kendrick Perrynek 1.8 mp is elég volt.. és akkor még Miló homoszexual volt… változnak az idők..sajnálom a Szegedet ma inkább ők érdemelték volna győzelmet de ha az nincsen a sportban! Miló Miló hogy néztél ki abban a sárga-fekete mezben? hajrá OLAJ ❤?

ldd
Olvasó

Az Ő színe fekete-fehér…

derryl
Olvasó

Röhejesen

Falcobb
Olvasó

Zozóról tudunk valamit?

wiley
Olvasó

Apróbb sérülés.

Pbask
Olvasó

Zozó eléggé sérült az utobbi időben. Reméljük nem ez lesz nála az állandó,és sérülékeny lesz,Mint Juhos 🙁

2lee14
Olvasó

Nem számítottam könnyű meccsre, hát nem is volt az, gratula a Szegednek megérdemelték volna a győzelmet. Mi meg nyertünk aztán kb ennyi, rendesen látszódott a kihagyás nem volt ritmus, se elképzelés nagyon. Hát mindegy. Menjünk tovább aztán meglátjuk, mindenkinek a legjobbakat! Hajrá Falcooo és gratula fiúk!

ficsi
Vendég
ficsi

Szeged vesztette el a sárgák csak futottak kategória !

balldontlie
Olvasó

Ezután a meccs után elkezdhet mindenki imádkozni, hogy kerülje el a hosszabb kihagyás a csapatát, nagyon látszott a szombathelyieken, hogy 0 km van a lábakban.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Profilképed zseniális 😀

Vadkakas
Olvasó

😀 és tényleg

balldontlie
Olvasó

Igyekszem, köszi 😀 Kávéra még mindig várlak! 😀

gulyasszabolcs00
Olvasó

Az őszi szünetben mostmár tényleg összehozzuk 😀
De én kávé helyett vodkát iszok mióta ilyen fasza csapat van Berényben 😀 😀

mindegycsaknesárga
Vendég
mindegycsaknesárga

Micsoda undorító egy alcím! Kb azt sugalja, mintha a Szeged futott volna az eredmény után végig. Győzelmi esélyt szalasztottak el.

Hidegzuhany
Olvasó

Ha a Szeged jobban büntetőzik és a sporik normálisan vezetik a meccset akkor komoly meglepi a vége.

Kovari Andras
Olvasó

A buntetozes nalunk se volt csucson a birokrol meg inkabb nem irok semmit! Nagyobb mertekben minket sulytottak ennek ellenere en is azt mondom a Szeged megerdemelte volna a gyozelmet mert mi nagyon nem voltunk a palyan.

Falcobb
Olvasó

Szedeák nagyon jó lehet, ha nem lesznek sérülések.

Nálunk nagyjából ennyit számít ha nem vagyunk meccsben.
Támadásban nem mozgott a labda, védekezésben is voltak gondok. Ennél már csak jobb lesz.

Vadasz
Olvasó

Izgalmas meccs volt. A Falcon látszódott a kihagyás, amint kicsit formába lendülnek más lesz ez a játékuk. Viszont kár volt, hogy a végén megnyomták a bírók a Szombathelyt.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Annyira jó meccs volt, hogy még a Mindigo is összekapta magát!!! Nagyon-nagyon megérdemelte volna a Szeged, rengeteget tettek érte, néhol egyéb dolgokkal is meg kellett küzdeniük… Szrecsko patent módon összekapta ezt a csapatot. Dzeletovic mint vártuk extra, ahogy a lesajnált Milosevic is zseniális még mindig. Gratula mindkét csapatnak, a sportág minden szépségét bemutatták ma nekünk!

MAFCdrukker
Olvasó

Teljesen egyetértek! Azt hiszem, a legutóbbi, élőben látott A csoportos MAFC-győzelem óta, azaz több, mint két éve nem élveztem így magyar férfi élvonalbeli kosármeccset. Bár csak bele-bele nézegettem, a 4. negyed közepétől nem tudtam letenni. A szakmázást meghagyom azoknak, akik értenek hozzá, egyszerűen csak jó volt látni a két magas szinten játszó csapatot, a tűzbe jövő tábort, külső szemlélőként átélni az izgalmat. Köszönet jár a MindiGonak is, hogy lehetővé tették ezt az élményt. Hajrá magyar kosárlabda!

Milo
Olvasó

Első meccsen kijőttek a Falco gyengeségei. Kevesen vannak és kevés a kreatív játékos. Rossz döntés volt 4légióst ellőni felső posztokra. Hatalmas szerencséjük volt ma. Látszik, hogy ha egy-két sérült vagy beteg lesz a Falconál, akkor bajban lesznek. Grat Szegedre, jó csapatuk van.

Master1
Olvasó

Hu hatalmasat szakértettél…:) A bajnokság legjobb magyar játékosa hiányzott a csapatból, egyedül ő az akit nem lehet pótolni ebben a keretben. De minden együttesben meg lehetne nevezni ilyen játékost. Inkább aggódj a saját csapatodért, van miért 😉
Ennyi kihagyás és ilyenszezon kezdet után nagy dolognak tartom hogy be tudtuk húzni a meccset egy nem gyenge Szeged ellen. Top 5-6-ban biztosan benne lesznek és hazai pályán sok csapat nem fogja legyőzni őket, amennyiben teljes kerettel tudnak kiállni.
Milosevic játéka nagyon tetszett, hatalmasat küzdött. Miután újra játékba jön. ez lesz még jobb is. Anderson pedig igazi clutch játékos lesz.

Milo
Olvasó

Hűha, látszik a sértettség a kommentedben, mondjuk van is mire velünk szemben…?? Én csak annyit akartam kiemelni, hogy a tavalyi csapattal ellentétben nem álltok annyi lábon, hogy eltudjatok viselni egy-két hiányzót, ma éppen a legfontosabbat, Zozót. Milosevic hatalmas küzdő, ma úgy tűnt rendben van a lába, ha ez így is marad, hatalmas húzás lesz tőletek a megszerzése. Ha tavaly kidőlt tőletek valaki, ott volt a padon Krivacsevics meg Bíró, aki bármikor betudott szállni és nem lógott ki a sorból, mint eddig Doktor meg Dancsecs. A legnagyobb veszteségetek viszont egyértelműen Filipovity. Szóval összességében nem vagytok jelenleg annyira kiemelkedőek mint tavaly, de… Olvass tovább »

Master1
Olvasó

Miért lennék sértődött? Nem is értem ezt honnan vetted, de ezek szerint te is a múltban élsz. Nem is csodálom az elmúlt időszak alapján és látva hogy mi várható a jövőben 🙂 Tavalyi csapat Perl és Reddic köre épült, ami két játékos, az idei magját a Perl-Anderson-Bruinsma trió alkotja. Ha utóbbi formába jön, klasszisokkal jobb játékos mint Filipovity, Milosevicet Washington-nal pedig össze sem lehet hasonlítani. Doktort szívesebben látom a pályán mint Bírót, ezt a mai védekezésével igazolta is. Krivacevic maradásának örültem volna, de a fiatalszabály miatt nem volt helye a keretben és amúgy tavaly sem számított rá Okorn egyáltalán a… Olvass tovább »

Milo
Olvasó

Én nem a keret minőségéről, hanem a mennyiségéről beszéltem. Meglátjuk melyikőnknek lesz igaza, egyszerűen a tavalyi keretet több lábon állónak gondolom, de majd kiderül. Nyilván nem a nagy meccseken lesz gond, hanem ha “kisebb” meccseken pihentetni akartok, akkor lesz nehezebb. De elsőnek legyenek meccsek, addig felesleges meccsterhelésről, meg pihentetésről beszélni.

pecs007
Olvasó

Végig néztem…
Ha a Falco nem kap egy kellemes hazai pályát, akkor ma kikap.
A Szeged simán nyolcba juthat, ha ezt tudja tartani.

Emőkefan
Olvasó

normális körülmények között ez a szeged nem bent a 8-ban. Azt látni lehetett a Falcó játékán, hogy csütörtökön jöttek ki a karanténból. Ezt használta ki a Szeged, amely a 3. meccsét játszotta

Kovari Andras
Olvasó

de most komolyan… milyen hazai palyarol beszelunk?

elfogult vagyok
Olvasó

Oppá…oppá…. oppá!!!!!!!!!

milanka487
Olvasó

Nagyon jó kis csapat a Szeged!
A Falco meg annyit hogy ez a BL semmit nem ér!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés