Connect with us

Bajnokság

Négyszeres(!) hosszabbítás után nyert a Szeged

Mínusz húszról állt fel a KTE.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét h.u.: 122-116 (30-19, 16-13, 18-13, 9-27, 12-12, 14-14, 12-12, 11-5)

Bajnokság, 26. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
V.: Benczur T., Goda L., Pozsonyi L.

Szeged: Kerpel-Fronius G. 3, Govens 25/12, Brown 23/9, Dzeletovics 25/15, Dickey 15. Cserék: Keller 13/9, Kerpel-Fronius B. 9/9, Mayer -, Bognár 9/3, Olasz -.

KTE: Wittmann 18/9, Thomas 20/3, Djeraszimovics 9, Kucsera 2, Karahodzsics 13. Cserék: Lukács 3/3, Jaramaz 23/6, Dramicsanin 22/12, Horti 5.

Váradi Kornél visszatérhetett a kecskemétiek kispadjára, de így is nagy feladat állt előttük, hiszen a mindig energikusan játszó Szegedhez látogattak az élvonal 26. fordulójában.

Jól bekezdtek a hazaiak, másfél perc játék után már 7-2 állt az eredményjelzőn, köszönhetően Dzeletovics és Dickey ponterős játékának. Feljavult a KTE védekezése és el is kezdtek közeledni Váradi Kornél fiai (12-9). Sikerült egy jobb ritmust elkapnia a szegedieknek, ezzel pedig megint elléptek az ellenfelüktől, Jaramaz hármasa állította meg ezúttal a nagy futást (17-12). Összességében jól eloszlottak a pontok a vendégeknél, de a szegedi cserék beállása után új lendület érkezett a hazaiak játékába, ezzel pedig kiépítettek egy tizenegypontos előnyt az első tíz perc végére. 30-19.

A játék képe alapján felnőtt ellenfeléhez a Kecskemét, de így is megmaradt a Szeged magabiztos előnye (35-27). Amikor kicsit is veszélyben érezte magát Szrecsko Szekulovics együttese, azonnal feljebb kapcsolt és a húzóemberek által folyamatosan távol tartotta a KTE-t, sőt, Kerpel-Fronius Balázs trojkája után mínusz tizenhatnál kellett időt kérnie a vendégeknek (42-26). Innen egy kicsit zárkózott a nagyszünetig a Kecskemét, de így is magabiztos előnnyel mehetett félidőre a Szedeák. 46-32.

Ahogy a második negyed, úgy a harmadik eleje sem a kosáresőről marad híres, ami természetesen a fölényben játszó Szegednek kedvezett (53-37). Egyre jobban kezdett nyílni az olló, jött is az időkérés Váradi Kornéltól. Felpörögtek a hazaiak, akik így már több, mint hússzal vezettek, teljesen megállt a KTE támadójátéka (61-37). Külön figyelemre méltó, hogy ezúttal nem az egyéni extra teljesítményekre, hanem a jó csapatjátékra építettek a szegediek, mindig volt egy jó passz, mindig megtalálták az üres embert. 64-46.

Sokáig úgy tűnt, hogy eldőlt a meccs, amikor szinte a semmiből felkapaszkodott tizenegyre a Kecskemét, Szrecsko Szekulovics pedig időt kért. Óriásit mentek a vendégek, fokozatosan dolgozták le a hátrányukat, Dramicsanin triplájával már csak négy volt közte, jött az újabb szegedi időkérés. Govens középtávolija a lehető legjobbkor érkezett hazai szempontból, ám Dramicsanin egy újabb triplát küldött a helyére (73-70). Egy jó vendég védekezés után Dramicsanin kiegyenlített, az utolsó támadás a szegedieké volt (73-73). Brown kihagyta a lehetőséget, a lepattanót pedig a KTE kaparintotta meg, az órán pedig négy másodperc maradt. Thomas félpályáról elengedett kísérlete kimaradt, jöhetett a hosszabbítás. 73-73.

Bár az első pontokat a ráadásban Keller szerezte, fordított a Kecskemét és folyamatosan Wittmannék voltak lépéselőnyben (79-80). Jaramaz állt bele szemből egy hármasba, ami lejött, de Dzeletovics ellépte a túloldalon. Karahodzsics büntetett a palánk alól, majd megint Dzeletovics hibázott, amikor már csak másfél perc volt vissza (79-82). Kimaradt a vendég lehetőség, Govens távolról egyenlített (82-82). Karahodzsics megint beletette a gyűrűbe, Govens viszont csak az egyik büntetőjét dobta be (83-84). Tizenhat másodperc volt vissza, odaütött a Szeged. Thomas állhatott a vonalhoz, ám neki is csak az egyik sikerült, 83-85-nél kért időt a Szeged, tizenkét másdperc maradt. Bár Brown első próbálkozása a sarokból lejött, visszaszedte a lepattanóját és a dudaszó pillanatában egyenlített. 85-85.

Jaramaz vette a hátára a KTE-t, öt pontot is elsüllyesztett a második hosszabbítás elején (85-90). Megint nem tudtak a gyűrűbe találni a hazaiak, miközben Wittmann saroktriplája is pontos volt (85-93). Brown a sarokból szépített, majd Govens hozta közelebb az övéit (90-93). Dzeletovics csak az egyik büntetőjét dobta be, plusz kettőről támadhatott a Kecskemét. Djeraszimovics maradt higgadt a vonal mögül, Brown egy zsákolással válaszolt (93-95). Jól védekeztek a szegediek, majd Keller Iván küldött be egy nagyon fontos triplát (96-95). Wittmann ziccere becsorgott, Dzeletovics Triplából fordított (99-97). Thomas dobása is behullott, tizenöt másodperce maradt a Szegednek. Ebből már nem sikerült kosarat szerezni, jöhetett a harmadik ráadás. 99-99.

A harmadik hosszabbítást is jobban kezdték a vendégek, Brown viszont nem hagyta ellépni az ellenfelet (102-103). Elkezdte remek százalékkal dobálni a hármasokat a Kecskemét, de mindig jött a válasz a szegediektől (110-109). Az utolsó fél percre egállal fordultak a csapatok. Jaramaz dobása lejött, Govens viszont kiharcolt egy faultot az utolsó másodpercben. Hosszas videózás után megállapították a játékvezetők, hogy időn túl volt, jöhetett a negyedik ráadás. 111-111.

Dickey egy, Jaramaz két büntetőt dobott be (112-113). Dzeletovics egy támadólepattanó után volt sikeres, kettővel ment a Szeged. Dramicsanin is rontott egyet a vonal mögül, majd Govenstől érkezett egy távoli (118-114). Wittmann kihagyta a hármast, a túloldalon viszont Kerpel-Fronius Balázs bedobta, ezzel pedig eldőlt a mérkőzés. A Szeged négyszeres hosszabbítás után győzte le a Kecskemétet. 122-116.

Fotó: Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat Facebook

21 hozzászólás

21
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
Tom67MarosiArtur DokiBall don't lieKovàcsIstvàn Recent comment authors
Tom67
Olvasó

Mitől lett hosszabbítás? Mert itt ha a negyedek eredményét összeadod akkor 73-72-re nyert a Szeged.

KovàcsIstvàn
Olvasó

A körmöm lerágtam de csak igy tovább (kicsi) egyre nagyobb Szeged!!! Go-Go-Go

Heindrich
Olvasó

Igazi Tippmix gyilkos meccs lett … volna , de nyertem 😄

Luffanat
Olvasó

Csak a hosszabbításban kezdtem nézni a Debrecen meccs után. Mindkettő izgalmas volt, örülök, hogy láthattam. Itt azért a Kecskemét az utolsó hosszabbítás kivételével végig vezetett. Szóval azt lehet mondani, hogy ők szúrták el.

Más: zártkörű minden meccs, ugye? Akkor hogy lehet, hogy gyerekhangok hallatszanak be a közvetítésbe? És a második hosszabbítás alatt egy vicces férfihang megkérdezi, hogy Eszter, szerinted lesz még hosszabbítás? Már csak a gyerekek miatt… Szóval hogy van ez, kedves szegedi rendezők?

Hubie Brown
Olvasó

Én is úgy hallottam, hogy Szegeden bejutottak a szurkolók. A hangok alapján jópáran.

ldd
Olvasó

Le a kalappal a szereplők előtt!
Akárhogy is volt, nagyszerű volt!

Csippa
Olvasó

eNBéA 🙂

MAFCdrukker
Olvasó

Az komoly! Azt hiszem, legutóbb egy MAFC-Nyíregyházán volt négyszeres hosszabbítás a férfi A csoportban, annak pedig már több, mint öt éve.

PajtiBá
Olvasó

Az igazság az, hogy a Fiúk szerették volna letudni a hosszabbításban a hétfői edzést. Így akkor lesz idejük a csajokat köszönteni…
Nagy kár, hogy ilyen meccseket nem láthatunk élőben. Szép volt Fiúk.
Óriási gratuláció Kecskemétre is!
CSAK A SZEDEÁK!!!

redmiller
Olvasó

Nagyon nagy kár volt őket 24 ponttal elengedni… Óriási szívvel felálltunk és a hosszabbításokban is meg volt az esély, de nem jött össze….😔
Közel az elmúlt 20 év leggyengébb NB1/A bajnoki helyezése egy ilyen kerettel…😡

4.negyed
Olvasó

🤣

Ball don't lie
Olvasó

Milyen kerettel? Kiöregedett légiósok, tehetségnek beharangozott, középszerű fiatalok. Van egy extra amcsink, meg egy valóban bravúros, kortalan Wittmannunk, kb. ez tart a víz felszíne fölött.
Teljes megújulás kéne, amire láthatóan se lehetőség, se igény nincs.

Marosi
Olvasó

Ébredj már fel! Sokadszorra írod ezeket a felsőbbrendűségről árulkodó mondatokat. Kár volt elengedni… Ha nem tűnt volna fel eddig, akkor most jó lenne már észrevenni, hogy a KTE sem állományát, sem eredményeit tekintve nem meghatározó csapat idén, szemben az idei SZEDEÁK-kal…
Kicsit szerényebbre és objektívebbre kéne venni a figurát!

redmiller
Olvasó

Aha… Évekig az volt a baj, hogy leírtam, hogy nincs pénz… Most, hogy teljes értékű légiósokkal vagyunk tele, akkor gyengébb a keret…
Persze évek óta ment a duma, hogy a Kecskemét a kiesés ellen fog küzdeni, utána me realitás, meg van itt pénz…
Most biztos volt, mert az 5. drágább volt, mint eddig… Thomas több pénzért jött vissza… Horti jóval drágább, mint Révész…

Öregek??? Igen, Marko és Rasa az! Wittmannon nem látszik! A többiek meg hol öregek???

Persze Boriszov, Budimir, Heidlein, Lóránt, Szabó Zsolt nem az…

Sajka
Olvasó

Ez nem semmi. NBA-s eredmény.

Zsarkov
Olvasó

Govens majdnem 58 percet játszott…, ilyen erőltetett menetben lehet ezt bírni!?

Hubie Brown
Olvasó

Szerintem Govens pont bírja.
De a Szeged is a következő 3 hét alatt 2 meccset játszik mindössze.
Az talán nem megerőltető 🙂

bányász
Vendég
bányász

Ritka mérkőzés, jó volt nézni az hosszabbítást. 1 dolog nagyon szembetűnő a statisztika alapján. A 60 percből 57:44-et játszott Govens. Még ha kéri is, hogy maradjon a pályán ilyet nem engedhet meg magának egy edző. 40 perc alatt is sok a 38 perc játék, nemhogy 60 perc alatt az 57:44. Ezt elég szomorú dolognak tartom és óriási felelőtlenségnek Szekulovics részéről.

Yellowblack
Olvasó

Govens💛🖤

krapulaksz simon
Olvasó

érthető, mért nem kellett Fehérvárra, gyönge 16 assziszt a mai meccsen…

Artur Doki
Olvasó

Pont ezért nem kell a válogatottba se,inkább adunk egy fórt az ellenfeleknek egy 2..max 5 pontos légióssal

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés