Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Negyedik hazai meccsén harmadik győzelmét szerezte a Pécs, a Honvéd ellen

Manjgafic visszatért, Nikolics bemutatkozott.

NKA Universitas Pécs - Budapesti Honvéd 91-79 (19-24, 20-14, 25-16, 27-25)

Bajnokság, 8. forduló
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Centerpálya
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Ádám József, Major Ádám (dr. Gincsai János Péter)

Pécs: Kerpel-Fronius 6, Benke 5/3, Herger -, Luzaic 22/15, Durmo 10. Csere: Nikolics 17/6, Manjgafic 19/9, Lados 9/9, Scherer 2, Meleg 1.

Honvéd: Brown 17/9, Bazsó 10/3, Kopácsi 3/3, Henry 18/3, Peringer -. Csere: Djokovics 7/6, Hajdu 3/3, Filipovic 19/3, Reizinger 2.

A vendég csapat kezdte élesebben a mérkőzést, Brown, Kopácsi és Henry is betalált távolról, így 3-9-et mutatott az eredményjelző. Luzaic válaszolt, Brown gyors öt ponttal juttatta 8 pontos vezetéshez a Honvédot (6-14). Az időkérés után megkezdte a felzárkózást az NKA, a visszatérő Manjgafic szerezte meg első pontjait, de Meleg is feliratkozott a pontszerzők közé. Djokovics triplája után Nikolics szerezte meg első pontjait új csapata színeiben, de egy negyed után így is a vendégek álltak jobban. 19-24

Luzaics büntetőkkel folytatódott a játék, Bazsó vert be egy hármast, Durmo pedig egy tempót. Kerpel-Fronius tett vissza egy rontott dobást, a Honvéd pedig időt kért (25-27). Hosszú pontcsendet Brown tört meg egy ziccerrel, aztán tempója is utat talált a gyűrűbe, Reizinger ziccere után Goran Tadics is időt kért. Lados talált be távoról, majd még egyet, újabb időkérés következett. A félidő végére a fordítás is összejött az újoncnak, 1 pont választotta el a csapatokat. 39-38

Kerpel-Fronius nevéhez fűződött a második félidő első kosara, a Honvéd átvette a vezetést, de Luzaic kezébe vette az irányítást, gyors öt pontot szerzett. Bazsó passzát Filipovic értékesítette, Manjgafic és Luzaic 1-1 büntetője után Henry kosara következett. Durmo pöcizett be egy támadólepattanót és a következő időszakban állandósítani tudta a 4-5 pontos differenciát az NKA Pécs (54-49). Nikolics egy pontot a vonalon gayott, de Brown kettesére Luzaic hármassal válaszolt. Manjgafic triplájával már kétszámjegyű volt a különbség, a negyedet Hajdu és Nikolics hármasa zárta. 64-54

Négy pécsi ponttal vette kezdetét a záró negyed, Henry sietett csapata segtségére. Egy ideig állandósult a tíz pontos differencia, majd megint a Pécs tudott ritmust váltani, Benke és Nikolics pontjaival (74-60). Filipovic kettesével és Brown hármasával benézett tíz alá a Honvéd, de Nikolicsnak volt válasza. Filipovic közelről volt eredményes, Bazsó egy 2+1-el 7 pontra hozta fel csapatát. Manjgafic villant kétszer, innen pedig már nem volt visszaút a Honvéd számára, így a Pécs harmadik győzelmét aratta hazai pályán. 91-79

19 hozzászólás

19
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
CimbiSvenpaprikaVulcanoNemmindegy? Recent comment authors
paprika
Olvasó

A Zakadémija csapatában ezen a meccsen a külföldiek a játékpercek 54 százalékát elvitték. Bravó!

Sven
Olvasó

Zsenikém, amikor az előző 7 meccsen átlag (!) 63% ot kaptak a magyar játékosok, köztük 2 kivétellel mind akadémisták, AKKOR IS ITT BRAVÓZTÁL?? Ja, nem? Miért?

Borgulya
Olvasó

No, a nyolcadik fordulóra csak eljutottunk odáig, hogy kettő darab saját nevelésnek jutott hely a pályán a NKA-ban (Scherer, Benke). És még van arca Tadicsnak ezt nyilatkozni a meccs után: „Számunkra nagyon fontosak a fiatalok, az akadémia növendékei, az a rendszer, amit képviselünk. A legfontosabb az, hogy folytassuk a csapatépítést!” 2-3 Pont, hogy azt az építkezés, ami az eső 3-4 fordulóban még eladható is volt, tört meg az utolós 2-3 meccsen. Az a csapat, amelyik ma nyert, egy jó csapat. Karakteres, harcos, képességes. Csak ne hazudnák azt hétről-hétre, hogy a saját fiataljaik így, meg úgy. Ne hazudozzanak, hanem tegyék be… Olvass tovább »

Nemmindegy?
Olvasó

15éves gyerekkel elhitetik,hogy As játékos a gyerek meg nem látja a fától az erdőt.Rátgéber Tamás no komment

Sven
Olvasó

Rátgéber Tamás 19 éves, Lukácsi Gábor 16 éves és 3 meccsen átlag 8 perc alatt 6 pontot dobott.

Sven
Olvasó

1.) A szöveged egy hamisvádas aljas szöveg, amilyet aljas emberek irogatnak csak. 2.) Valótlant állítasz a csapat akadémista tagjairól. A csapat akadémistái: Benke, Scherer, Herger, Kollár (műtétek után lábadozik), Kazy, Lukácsi, Rátgéber T., Bor, Angyal. Lados negyedik éve van az Akadémia csapatában, 18 évesen érkezett Budafokról. Közülük négyen minden meccsen szerepet kapnak. Nem ismerek másik csapatot, ahol ennyien kaphatnak fiatal helyi akadémista neveltek közül NB1/A-ban lehetőséget, ráadásul nem keveset. A 8 meccs átlagpercei – Benke 19, Scherer 18, Herger 11, Lados 10, Lukácsi 4,Rátgéber 1,5 percet kapott eddig. A hamisító befeketítés és karakter gyilkolás nem eredményez jobb kosárlabda sportot.

Born2Ball
Olvasó

Újabb hatalmas siker a pécsi kosárlabdának!
Ismét vad tigrisként küzdtek a fiúk!
Mert a pécsi szív, a pécsi szív örökké dobog!

4eventeVB365
Olvasó

Lehet itt ratgeberezni, meg közpénzezni, de tény ami tény , hogy ok játszik az egyik legjobb és legkarakteresebb kosárlabdát a bajnokságban! Dicséretes a szervezettségük és a küzdenitudásuk , illetve az, amilyen energiával állnak bele a meccsekbe! Mondtam év elejen, hogy ezek a lesajnált bosnyák légiósok nem lesznek egyaltan kutyautők.. sőt! Képzettebbek és harcosabbak, mint a legtöbb amcsi játékos! Még ha nem is olyan gyorsak és nem ugranak akkorát, technikai tudásukkal és kosár IQ-val bőven kompenzálják ezt

Redbid
Olvasó

Tény ami tény, ez pont a közpénz miatt lehetséges …
Ami elsősorban pont az utánpótlásnevelés miatt megy …
Nem pont ezért szoktak, ahogy írod “rátgéberezni” mert az ott Nemzetinek nevezett de “icsekre” váltják?
De gondolom ottani vagy 🙂

Ergo, az ott egy ugyanolyan légiós csapat mint bárhol máshol, (hiszen máshol is a légiós alapot egészítik ki magyarokkal) amivel semmi gond nincs csak így a hozzá tartozó nemzeti jelző felettébb érdekes!
Na jó a Falco talán más, de ők meg megvették kilóra a fél válogatottat.

4eventeVB365
Olvasó

Annyira ottani vagyok, hogy az országnak teljesen a másik sarkában lakom . Csak egy egyszerű kosárlabda kedvelő vagyok

Borbély Lajos
Olvasó

A legszomorúbb a történetben az, hogy hogy a szakmában senki sem meri ezt a “Nemzeti Akadémia”elnevezést és a finanszírozását feszegetni, csakúgy mint a fociban a Felcsút esetében. Az aztán tényleg kiverné a biztosítékot, ha ugyanolyan élcsapattá válna az NKA, mint a Felcsút fociban. Pénz van dögivel…

Sven
Olvasó

A lényeg a lényeg az, hogy a Rátgéberék a pénzt pont abba tolják, amire kapják, ami a kimenetben, a teljesítésben meg is látszik, nem úgy, mint a bedohosodott régi haveri klánok által üzemeltetett csapatok némelyikében. Ott az utánpótlásnevelés csak kényszer, ürügy a lóvéhoz. Az NKA viszont csúcsra járatja a fiatalok között a kosárlabdázók kiválasztását, nevelését, fizikai, mentális, és sportágszakismereti felkészítését és a profi sportba való bevezetésüket. Vezető utánpótlásligák csapataival rendszeres nemzetközi tornákon játszatja a fiatal játékosokat, és NB1/B-ben, majd A-ban is lehetőséget kapnak a legjobbak. Így 8 éves kortól 23 éves korig tud fejlődni és haladni a játékos, hogy el… Olvass tovább »

Cimbi
Olvasó

Ezen jót nevettem

Sven
Olvasó

A lényeg a lényeg az, hogy a Rátgéberék a pénzt pont abba tolják, amire kapják, ami a kimenetben, a teljesítésben meg is látszik, nem úgy, mint a bedohosodott régi haveri klánok által üzemeltetett csapatok némelyikében. Ott az utánpótlásnevelés csak kényszer, ürügy a lóvéhoz. Az NKA viszont csúcsra járatja a fiatalok között a kosárlabdázó kiválasztást, nevelést, felkészítést és a profi sportba való bevezetésüket.

Born2Ball
Olvasó

Lehet közpénzezni, de amíg minden csapat abból működik, addig felesleges.
Piaci alapon egy klub sem tudna kigazdálkodni még egy eurocupot sem.

Vulcano
Olvasó

Oké, üzemeljenek közpénzből, meg igazoljanak délszláv légiósokat csak ezt a “nemzeti” meg “akadémia” jelzőt azokat ne használják akkor.

Sven
Olvasó

Nem az A-s csapatuk működik a közpénzből, hanem az akadémia, a nagy gyereklétszámmal dolgozó utánpótlás csapatok. 8 éves kortól 18-ig utánpótlásnevelés a TAO közpénzből, aztán a legjobbak 23 éves korukig maradhatnak az NB1/B-ben és a még jobbak az A csapatban, amit egy önálló jogi személy (RKA Kosárlabda Kft.) és saját szponzori szerződések bevételei tesznek lehetővé, nem a TAO forrásokból finanszírozódik.

Laposvár
Olvasó

Csóri Nikolics bemutatkozásként 26 perc, 30 VAL pont. Gondolom egy marék lencséért szerezték meg így szezon közben….

Sven
Olvasó

Már az is baj, hogy filléres fiatal délszlávokat és nem baromi drága afroamerikaiakat vettek? :)))

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés