Connect with us
Hirdetés

Euroliga

Négy ok, amiért a Sopron megnyerheti az Euroligát

A FIBA szerint ezért lehet befutó a házigazda.:

:

Az Euroliga Final Fourhoz közeledve a FIBA hivatalos honlapján mutatja be a négy résztvevő csapatot. Négy indokot sorolnak, amiért az adott klub megnyerheti az áprilisi négyes döntőt.

A magyar bajnok Sopron Basket ezért esélyes:

1. A szurkolók ereje és egy kis deja-vu

Jártunk már itt korábban, nem? – teszi fel a kérdést a portál. A Sopron Baskettől tavaly senki sem várta el a végső győzelmet. Hasonló a helyzet, mint egy évvel korábban, annyi különbséggel, hogy a szurkolók – akik elképesztő atmoszférát képesek teremteni – most már tudják, képesek arra, hogy megcsinálják. Ne zárjunk ki egy emlékezetes éjszakát a helyieknek a Novomatic Arénában!

Tavalyi galériánk:

[tribulant_slideshow gallery_id=7]

2. Yvonne Turner és Candice Dupree

Sokrétű teljesítményre képesek a Sopron Basket játékosai, de ez a két játékos egészen elképesztő dolgokat tud. Tudják azt, amitől újra eljuthatnak a Final Four dobogójára. Turner egész évben szenzációs volt a szurkolók több kategóriában is a csapat második legjobb játékosának választották. Miközben a veterán erőcsatár, Dupree valósággal visszatekerte az időt, és a szezon nagy részében ő jelentette a különbséget csapata számára. Az elmúlt néhány hónapban a Sopron mozgatórugója volt, és ez volt az az időszak aminek köszönhetően újratervezhetik céljaikat.

Yvonne Turner (fotó: fiba,com)

3. Ha Kurszkban tudsz nyerni…

Még ha idén is esélytelenként indul a sorozatban a Sopron, érdemes megjegyezni, hogy ők voltak az egyetlen csapat, amely le tudta győzni a Dinamo Kurszkot az alapszakaszban, és tették mindezt Oroszországban. Hihetetlenül jól játszottak, hosszabbítás után nyertek, úgy, hogy a rendes játékidő végére nagy előnyt adtak le. Ez egy meggyőző bizonyíték arra, hogy képesek megállítani a legjobbakat is.

Igen, ha olyan napjuk van, a Sopron képes rá. Nagyon is képes – írja a FIBA.

Amanda Zahuiék Kurszkban is nyertek (fotó: fiba.com)

4. Roberto Iniguez

A spanyol tréner minden évben növeli hírnevét, mint a női Euroliga valaha volt egyik legjobb edzője. Egy nyilatkozatban azt mondta, ez a legjobb Euroliga-szezonja. Sok gondja volt a szezonban, de a sérülések és a játékoskeret átalakulása ellenére is  a Sopron Basket története során először, egymás után kétszer is bejutott a Final Fourba. Ez egy hullámvasút volt, de Iniguez minden bizonnyal készen áll arra, hogy még egy meglepetést csináljon.

Vagy lehet, már nem is lenne meglepetés a soproni győzelem, ha ennek az edzőnek a kezében van a kormányzás?

fotó: fiba.com

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
nyolcmegnyolcLightbringerNév (kötelező) Recent comment authors
nyolcmegnyolc
Olvasó

Ha az edző nem hisztizik a pályán belül folyamatosan, az is növeli a győzelmi esélyt. Akkor nem kapnak ez miatt tekót.

Lightbringer
Olvasó

Ez a cikk google fordítóval készült?

Név (kötelező)
Olvasó

“A Sopron Basket tavaly jutott el története első Final Fourjához”. 2008-09 Final Four Salamanca: 1. Szpartak Moszkva 2. Avenida Salamanca 3. UMMC Ekateringburg 4. MKB Sopron.
Na akkor ennek fussunk neki még egyszer!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés