Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Négy minőségi légióssal terveznek Szegeden

Kardos Péter klubelnök szerint nehéz egy olyan szezont értékelni, ami csalódás volt mindenkinek.:

:

Nem futott sikeres szezont a Naturtex-SZTE-Szedeák, hiszen előzetesen nem gondolták a szegediek, hogy a play-outban kell majd a bennmaradásért küzdeniük. Végül a TF elleni párharcot sikerrel vették Andjelko Mandics tanítványai, így a következő szezont is az élvonalban kezdhetik meg.

– Nehéz egy olyan szezont értékelni, ami nyilvánvaló csalódás volt a játékosoknak, a vezetőségnek és a szponzoroknak egyaránt – kezdte Kardos Péter klubelnök a delmagyar.hu-nak. – Sok külső körülmény sújtott bennünket, sérülés, külföldi játékos elmenetele, és bizonyosan mi is hoztunk rossz döntéseket. Összességében mégis azt gondolom, ha kilenc évenként egyszer előfordul, hogy várakozás alatt teljesítünk, akkor az ugyan nem öröm, de el lehet fogadni.

Kardos Péter hangsúlyozta, a legfontosabb pillanatokban képesek voltak összefogni, és kihozták a helyzetükből a legjobbat. Ahogy azt a gárda csapatkapitánya, Juhos Levente, valamint a stábtagok is kiemelték: annak ellenére, hogy nem jöttek a jó eredmények, a klubvezetés nem a büntetés mellett döntött – sőt, támogatásukról biztosították a csapatot.

– Klubelnökként nem volt egyszerű azzal szembesülni, hogy hogyan lehet kirángatni egy ilyen lefelé menő spirálból egy csapatot. Edzőt, játékost és mindenkit érintett a csalódottság, ami egyre lejjebb vitte a teljesítményt, ami további önbizalomromlással járt, és így tovább. Persze tudtuk, hogy egyetlen játékos sem akart ebbe a helyzetbe kerülni, mégis egyre rosszabbul teljesítettünk.

Lehetett volna felelősöket keresni és büntetéseket kiszabni, de az volt a meggyőződésem, hogy valami más módon kell felrázni a csapatot. Úgy éreztem, hogy akkor lehetünk sikeresek, ha azt közvetítjük feléjük, hogy hiszünk bennük.

A beszélgetések és különféle motivációs módszerek mellett egy kis szervezeti átalakítás is történt Simándi Árpád intenzívebb bevonásával, ezek mind-mind elkezdték felrázni a csapatot és a stábot, és a végén nagyon szépet küzdöttek a fiúk a play-outban – összegzett a klubelnök.

A következő szezon kerete alakul, ám hivatalos bejelentések később várhatóak. Változás, hogy az új bajnokságban ugyan a klubok alkalmazhatnak öt légióst, de egyszerre csak négy külföldi játékos lehet pályán.

– Ugyanúgy nehéz lesz jó eredményt elérni azon klubok ellen, akik öt légióst foglalkoztatnak, de valamennyivel könnyebb dolgunk lehet. Arra törekszünk, hogy mind a négy légiósunk erőssége legyen a csapatunknak, hiszen egy vagy két gyengébb légiós teljesítmény könnyen bajba sodorhat bennünket. Ez részben anyagi, részben pedig szakmai kiválasztási kérdés. Mindenképp az a célunk, hogy mind a négy külföldi játékosunk egységesen komoly minőséget jelentsen, és élvezetes, jó játékkal örvendeztessék meg a szurkolóinkat – zárta Kardos Péter.

Fotó: Karnok Csaba

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
MásikVégétFújdMegmissfortune599Kareem Abdul-JabbarKalok Kevin Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Még ebből a kakkantyú magyar mezőnyből is lefelé lógnak ki. 🙁

missfortune599
Olvasó

Négy minőségi légiós már most nem lehet, ugyanis Krapic maradt

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Négy minőségi légiós.
Ezek szerint lesz minőségi pénz is hozzá?
Örülnék neki.

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Bizony bizony az idei keretről minden eszembe jut csak a minőség nem…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés