Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Négy fiatalt is igazolt a Paks

Kulcsjátékosokkal hosszabbított a klub, négy légiós várható.:

:

Orgona Gergő, Karosi Gergely, Frank Áron és Csizmadia Attila is az Atomerőmű SE-nél folytatja pályafutását – adta hírül a klub honlapja.

Mint írják, Orgona Gergő idén a 21. életévét tölti be, a 200 cm-es 95 kg-os négyes posztos játékos a tavalyi szezonban a Veszprém csapatát erősítette az NB I. B Piros csoportjában, ahol az egész szezonban remek teljesítményt nyújtott: az alapszakaszban 19 mérkőzésen lépett pályára, átlagban 26 percet játszott, ez idő alatt 12.6 pontot, 7.8 lepattanót és 1.3 gólpasszt átlagolt.

Karosi Gergely szintén az NB I. B Piros csoportjából, a TF-Budapest csapatától érkezik a Gesztenyés útra. A 22 éves játékos a tavalyi szezon alapszakaszában 25 mérkőzésen öltötte magára a TF mezét, átlagosan 33 percet töltött a parkettán és ez idő alatt 13.8 pontot, 6.1 lepattanót és 2.2 gólpasszt átlagolt.

Frank Áron a Szolnoki Olajbányász csapatától érkezik, a 21 éves fiatal játékos számára nem lesz idegen az A csoport, hiszen a Szolnokkal és korábban a Jászberény csapatával is szerepelt az első osztályban, mindkét gárdánál az alapszakaszban 7-7 tétmérkőzésen lépett pályára. A 2020/21-es szezonban az U20-as bajnokságban is szerepelt, 11 mérkőzésen lépett pályára, 10.7 pontot, 5.9 lepattanót és 5.1 gólpasszt átlagolt.

Csizmadia Attila neve nem biztos, hogy ismerősen cseng a magyar kosárszurkolók számára. Attila legutóbb a cseh GBA Akadémián játszott, 2002-es születésű, előreláthatólag négyes és hármas poszton is bevethető játékos, akiben nagy potenciált lát a vezetőség. Fiatal kora ellenére fizikálisan teljesen készen áll az élvonalbeli szerepléshez, természetesen főként sok játékperc szükséges ahhoz, hogy kiváló játékossá váljon.

A klub továbbá szerződést hosszabbított Kovács Ákossal, Kis Raullal, Pajor Dáviddal, Pupp Bencével, ráadásul Szalai Milán egészségügyi állapota sokat javult, így ő is csatlakozni fog a csapathoz. Az említett játékosok mellett Teo Hojc vezetőedző természetesen számolhat Eilingsfeld Jánosra és Gulyás Milánra is, akiknek élő szerződése van. A tréner a szakmai stábbal közösen folyamatosan tárgyal a potenciális külföldi játékosokkal, így hamarosan várhatóan teljesen összeáll a 2021/22-es keret. Négy légiós igazolása van tervben, kettő mezőnyposzton, kettő magasposzton.

Jan Pavlík szakosztályvezető és másodedző is örül a hosszabbításoknak és az új igazolásoknak:

Új koncepcióval folytatnánk a következő szezont, ahogy azt már korábban is említettük több magyar fiatal játékosnak szeretnénk lehetőséget adni, amihez kemény edzésmunka és játékperc szükséges, úgy gondolom, hogy ebben a rendszerben mindkettőt tudjuk számukra biztosítani. Ebből az úgynevezett “egészséges versenyhelyzetből” a következő időszakban ki fog jönni egy új, erős magyar mag, akikkel tovább lehet építeni a csapatot. Nagyon örülök, hogy sikerült hosszabbítani Kovács Ákossal és Kis Raullal meg persze a fiatalokkal, hiszen ők már ismerik a rendszert, tudják mi várható. A célokról még nehéz beszélni, tervben van négy légiós igazolása, azon vagyunk, hogy leginkább karakterek szempontjából be tudjanak illeszkedni a csapatba, hiszen olyan csapatot szeretnénk, ami nem csak a pályán, de azon kívül is együtt van. Nagyon remélem, hogy a szurkolók újra láthanak minket az ASE Csarnokban is, ugyan van egy kis komplikáció a felújítással kapcsolatban, de az már eldőlt, hogy Szekszárdon fogjuk a hazai bajnoki mérkőzéseket játszani. Azt gondolom, hogy jó hangulatú meccseket fogunk tudni játszani a KSC csarnokában, természetesen segíteni fogunk a szurkolóknak az utazásban, ezzel kapcsolatban részleteket a hivatalos bajnoki műsor publikálása után fogunk ismertetni. Szép nyarat és jó felkészülést kívánok mindenkinek, találkozunk az új szezon kezdetén.

fotó: olajofficial.hu

HIRDETÉS
11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
4.negyedArtur DokiBezseZsarkovDávid Recent comment authors
4.negyed
Olvasó

1 hónapja lenyilatkozzák , hogy a paksi utánpótlásra akarnak építeni … erre igazolnak 4 fiatalt ? elég hamar megbukott ez a koncepció ? amit nem biztos hogy bánunk ? ami a csarnok felújítással csinálnak az is egy hatalmas vicc…. Még uborka szezonban sem tudják abba hagyni a balfaszkodast… ha legióst úgy igazolunk mint edzőt lesznek bajok bőven

Artur Doki
Olvasó

Érdekes szezon elé nézünk megint…
Ha lelünk 3-4 jó légióst akkor harcban lehetünk a topcsapatokkal.
Ha nem,akkor alsóház( már pedig nem tudom mikor volt egyszerre 3 jó légiósunk)

Zsarkov
Olvasó

Hát nem tudom…, Frankban 3-4 éve sokkal többet láttam, de valahogy “elfogyott” a srác…, fejben, mentálisan nincs a topon

Bezse
Olvasó

Áron nagy sztár volt U18ig. Elhitették vele, hogy a bab is hús . Tipikus magyar sztori. Mint Varga Ákos szegeden , Vaskó és Sitku nyíregyen , Martinez a honvédban ….

Dávid
Olvasó

11 magyar játékos és a fiataloknak akarnak több játékidőt? 😀

Tárkony
Olvasó

Pavlik kuty@ az új koncepciód is már most megbukott.
Elengeded a legjobb fiatalod és hozol egy edzőt magadnak.
Elviszed a kosárlabdát paksról, egy olyan helyre ahol a női csapat nézőszáma kenterbe veri a tied. Nem minden családi vállalkozás sikeres szekszárdon.

tormentor
Olvasó

Biztos vagy benne, hogy Pavlik irányítja a dolgokat?

crazybasket
Olvasó

Szép szép, de azt csiripelik a madarak, hogy Valeriot mindeközben kivásárolta a DEAC!

Milo
Olvasó

Nagy kő esett le a szívemről, hogy nem Frankot kell néznünk Taiwo és Pallai mellett. Így viszont remélem mi is hozunk egy tehetségesebb fiatalt, mert 2 U23massal nekifutni az idénynek elég necces, főleg hogy már a rájátszásban is kell. Vincentről viszont szépen hallgat a Paks…?

Rózsabimbó
Olvasó

A szolnoki utánpótlást nevelő, utánozhatatlan képzés, az utóbbi időkben két kiemelt fiatal kosarast termelt ki, Frankot és még egy a zöld csoportban pattogtató egyént!
Jár a gratuláció! Tényleg?

sóskeksz
Olvasó

Karosi jó lehet

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés