Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Nazor: szuper kapcsolatban maradtam a magyarokkal, de soha ne mondd, hogy soha

“A magyaroknak 14 csapatuk van, de nincs egyetlen üres terem sem. Sokat fektetnek a szakmába, ez hosszútávon eredményt kell, hogy hozzon.”

  •   :

:

A Slobodna Dalmacija nevű horvát újság készített terjedelmes interjút Ante Nazorral, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzőjével. A beszélgetés során szóba került többek között Magyarország is, amikor az újságíró a szlovák, román és magyar ligákkal próbálta összehasonlítani a horvát bajnokságot.

– Azt hiszem, elég, ha annyit mondok, csak azt nézzük meg, hányan vagyunk az ABA-ligából edzők és játékosok a magyar bajnokságban, és mindenki tisztában lesz az ottani viszonyokkal. A magyar kosárlabda egy olyan piac, amely szezononként folyamatosan felfelé ível. Nem véletlen, hiszen sokat fektetnek bele.

“Tehát mit csinálnak ők jól, és mit csinálunk mi rosszul?” – kapta a kérdést Nazor.

– Semmi különös, ha megnézzük a nemzeti csapat és a junior korosztályok koncepcióját, akkor azért még mindig azt látjuk, hogy mögöttünk vannak. De vannak beruházások. A magyaroknak tizennégy csapatuk van az első osztályban, de nincs egyetlen üres terem sem, hatalmas az érdeklődés a mérkőzések iránt. Magasabb szintű a körítés és sokat fektetnek a szakmába. Ez hosszútávon eredményt kell, hogy hozzon. Fontos az is, hogy a gazdaság nyomja a sportot, náluk sokkal többet fektet bele az állam, mint hazánkban.

Természetesen nem maradhatott el a kérdés Nazor jövőjét illetően sem. Mi lesz, ha véget ér a koronavírus-helyzet?

– Szuper kapcsolatban maradtam a magyarokkal, szeretnék, ha visszatérnék, de most még minden nagyon bizonytalan.

És hogy el tudja-e képzelni, hogy visszatérjen hazájába, Horvátországba?

– Soha ne mondd, hogy soha. A legrosszabb dolog, amikor az embernek nincs munkája.

fotó: slobodnadalmacija.hr

  •   
7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
DoktorMVPlddJACKSON*Z*T*E*Bascatbull Recent comment authors
JACKSON
Vendég
JACKSON

Olyan vezetőség kell aki tud pénzt hozni!Felejtsük már el, hogy mindig a Balaicz Úrtól várjuk a csodát!Jól lenne ha az ügyvezető és a háttértáncosok leraknának valamit az asztalra, mert ez már k.rva kevés!!!

*Z*T*E*
Olvasó

Nehéz megítélni ezt a muksót 4-5 meccs alapján az tény h felrázta a csapatot de általában egy edzőcsere rövid távon hatékony viszont Pécs ellen és legfőképpen Szeged elleni vereség azért nem nézett ki túl jól nem vagyok benne biztos hogy maradnia kéne a köv szezonra…

DoktorMVP
Olvasó

Abban igazad van, hogy a (tartalékos!) Szeged elleni vereség vállalhatatlan, de szerintem nem szabadna pár meccs alapján megítélni. A pedigréje a magyar bajnokság szintjére bőven jó, én örülnék, ha maradna. (Gondolom Gáspit nem most rúgják ki Sopronból.)

Fogasabb kérdés, hogy lesz-e egyáltalán komolyabb játékoskeretünk, illetve egyáltalán bajnokság.

Tóth István
Olvasó

Ne legyen igazam, de nagyon silány évek következnek a Zalai kosárlabdában.Nazor több helyen nyilatkozta már, hogy szeretnék, hogy VISSZATÉRJEN De…. Itt van mindegyik nyilatkozatában a de… Nyílván ő sem szeretne egy 10-12 helyen lévő csapatot vezényelni 5felnőtt játékossal. Pedig itt most erre nagy esély. Viszont megint értetlenül állok, hogy a többi csapat Már megint jobban áll mint a Zete. Pedig nem sok nagyobb Fideszes város van Zalaegerszegnél!

Bascatbull
Olvasó

Sajnos itt Egerszegen a foci prioritást élvez.. Nem mondom Zalaiként, hogy nem örülök a feljutásuknak, de annak nem örülök, hogy ennek a levét a kosárlabda issza meg. Lölő ZÁÉV-en keresztül pumpálja a milliókat bele.. Kosárlabda fele ennyit nem kap. Pedig az utóbbi évek sportsikereiben toronymagasan a kosár vezet. De ők tudják, mit szólok én bele, csitri egyszerű közpolgár🤷‍♂️

ldd
Olvasó

tudják a f@szt…

TT
Vendég
TT

” A legrosszabb dolog, amikor az embernek nincs munkája.”
És mi van az egészséggel?
Szerintem annak a hiánya a legrosszabb.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés