Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Naturtex-SZTE-Szedeák – Zalakerámia ZTE KK

Szakértőnk szerint a tabella csalóka ebben a párosításban.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Zalakerámia ZTE KK

Bajnokság, 17. forduló
Szegedi Városi Sportcsarnok, szombat, 18:00
V.: Cziffra Cs., Pozsonyi L., Balogh Gy. (dr. Gincsai J. P.)

Szedeák: Boltics - Vágvölgyi - Green - Juhos - Sulovics.

ZTE: Ware - Thompson - Harris - Szabó Zs. - Agafonov.

A férfi kosárlabda bajnokság 17. fordulójában a Naturtex-SZTE-Szedeák fogadja a Zalakerámia ZTE KK-t. Októberben, Zalaegerszegen sima hazai győzelem született (74-57). Az 5. helyen álló zalaiak szeretnék másodjára is legyőzni a jelenleg 12. szegedieket, ám ahogy szakértőnk és Bencze Tamás is fogalmazott: a tabella csalóka ebben a párosításban.

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Nagyon fontos mérkőzés következik számunkra. Sikerült kettőt zsinórban nyernünk és szeretnénk jó szériában maradni. Nem lesz könnyű ez a meccs sem, mert a ZTE egy veszélyes ellenfél. Jó, rutinos légiósaik vannak, akik a fiatalokkal jól “össze vannak gyúrva”. Keményen, agresszívan védekeznek és támadásban is jól teljesítenek. Nem véletlen az, hogy a tabella élmezőnyéhez tartoznak. Nehéz volt a felkészülésünk sajnos külső okok miatt. Vannak influenzások és sérültek is a csapatban, tényleg meg sem tudom mondani, hogy kire számíthatok majd és kire nem. Annyi biztos, hogy Ponjavics nem játszhat, mert őt kiállították Pakson. Mondhatni már szokás szerint, tartalékosan fogunk felállni, de mindent meg kell tennünk a győzelem érdekében.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Az idegenbeli mérkőzések Szegeden sosem voltak könnyűek. Nemcsak az idei évben, hanem tavaly és tavaly előtt sem. Tudott ugyan náluk néhány csapat nyerni, de ha például a Falco elleni meccsükre gondolok, ahol a negyedik negyedig, Boltics kiválásáig vezettek, akkor megállapíthatjuk, hogy élcsapatok is megszenvednek ellenük. A Szegedben pedig Boltics a vezér, így nem is lehetett más a vége, csak vereség. Elég sok sérülés hátráltatta őket az idei évben, ezért nem gondolom, hogy reális az a győzelem szám, amivel rendelkeznek. Tisztában vagyunk vele, hogy nagyon nehéz lesz, de ettől függetlenül a győzelem a célunk. A heti felkészülésünk rendben volt, nem volt hátráltató tényező. Kellőképpen fel tudtuk térképezni a játékukat. Minél jobban sikerül az elképzelt taktikánkat megvalósítani, annál nagyobb esélyünk lesz a győzelemre, várhatóan egy szoros mérkőzésen.

[totalpoll id=”4109″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Zsoldos András, négyszeres magyar bajnok, kupagyőztes edző, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya elemezte:

– Nagyon nehéz ennek a mérkőzésnek a végkimenetelét megjósolni. Az mindenképpen egy komoly érvágás a Szeged számára, hogy Ponjavics biztosan nem léphet pályára. Azt viszont el kell mondanom, hogy Pakson

örömmel néztem Kerpel-Fronius Gáspár játékát. Eddig is tudott ő jól játszani, de a pontok hiányoztak a játékából, pedig utánpótlás korában is tudott ponterősen kosarazni.

Most 12 pontig jutott és fontos pillanatokban talált be. A szegedieknek ilyen teljesítményekre lenne szüksége ahhoz, hogy pótolni tudják a kieső embert.

A ZTE-ről annyit, hogy maximálisan kihozza magából, amit ki lehet. A szezon előtti igazolásoknál szerintem sokan legyintettek az ő esetükben, hogy ez nem sokra lesz elég. Ehhez képest nagyon jól szerepelnek a bajnokságban. Hazai pályán és idegenben is jól teljesítenek, emiatt mellettük is komoly érvek szólnak.

Egy szoros, nagyon kemény találkozóra számítok. Nem lehet azt mondani, hogy a tabella alapján könnyen meg lehet ítélni az esélyeket, ebben az esetben csalóka a két csapat közötti helyezésbeli különbség. Egy kicsivel több esélyt adnék a zalaiaknak, figyelembe véve azt is, hogy a Szedeákból egy kulcsjátékos biztosan hiányozni fog.

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
tormaheraklithZTE_KKderrylzterulez Recent comment authors
ZTE_KK
Olvasó

Be kell húzni, nincs mese!
EGERSZEG!

torma
Olvasó

De be ám!…

zterulez
Olvasó

Ha a csapat komolyan gondolja a felsőházat, akkor ezt a meccset hozni kell. Szép mondatok hangzottak el a meccs előtt az edzők és Zsoldos András szájából, de úgy gondolom, hogy a Zte jobb kerettel rendelkezik, előrébb tartanak a csapatjátékban, és Harris érkezésével bővült a repertoárunk védekezésben és támadásban is. A Szeged viszont hullámzóan szerepel idén, és a TF mellett a bajnokság második leggyengébb csapatának tartom őket. Hacsak a Szeged nem fog ki egy nagyon extra napot, mi pedig egy nagyon gyengét, akkor egyértelmű vendéggyőzelmet várok.

heraklith
Olvasó

Egyetértek, azzal a különbséggel hogy a Szeged szerintem erősebb, mint gondolod. Felszállóágban vannak és szerintem egyre jobbak lesznek.
A felsőházhoz elengedhetetlen ez a győzelem.

zte2018
Vendég
zte2018

Ha nem is sima ZTE győzelem lesz!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Jól kimatekoztad. Valóban, ha nem nyernek a hazaiak, akkor csak a ZTE nyerhet.

derryl
Olvasó

Te mekkora barom vagy, még olvasni sem tudsz!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

No, ebből söm lösz újabb gyözölöm a hazaiaknak…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés