Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Naturtex-SZTE-Szedeák – Sopron KC

A szegedi gárdát továbbra is sérülések sújtják.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Sopron KC

Bajnokság 7. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok, péntek, 18:00
V.: Praksch Péter Árpád, Söjtöry Tamás, Rácz Zsolt Róbert (Bogárdi János)

Szeged: Washington - Polányi - Kovács - Filipovics - Roberson.

Sopron: Joseph - Jones - Valerio-Bodon - Barnett - Durham.

Tovább folytatódik a magyar bajnokság a novemberi válogatott szünet után. A 7. fordulóban, a tabella nyolcadik helyén álló Sopron KC a 12. Szeged otthonába látogat.

Simándi Árpád, Naturtex-SZTE-Szedeák: “Nagyon kemény, nehéz mérkőzésre számítok, hisz a Sopronnak minőségi kerete van. A válogatott szünetben elsősorban megpróbáltuk a saját gondjainkat helyrerakni, mind védő-, mind pedig támadóoldalon. Sérült játékosaink folyamatosan térnek vissza a pályára, kapcsolódnak be a munkába, de azért még most is küzdünk az elemekkel. Kerpel-Fronius Balázs és Szatmári Zsombor játékára továbbra sem számíthatok. Bognár Kristóf viszont, aki rendkívül fontos a csapatunk számára, újra edzésbeállt. Bár még nem tud száz százalékos munkát végezni, ez akkor is nagy előrelépésnek számít. A Sopron ellen nagyon fontos lesz, hogy miként kontrolláljuk a tranzíciós játékot. Illetve, az egyéni védekezés mellett a lepattanózás is kulcs szerepet fog játszani a mérkőzésen. Hazai pályán természetesen a győzelem a célunk!”

Kosztasz Flevarakisz, Sopron KC: “A Szegedre utazunk, egy idegenbeli mérkőzés pedig mindig nehezebb. Ellenfelünk jelenleg a tabella végén tartózkodik, ez viszont egyáltalán nem tükrözi a bennük rejlő tehetséget. Kívülről is látható, hogy egy nagyon nehéz időszakon mentek keresztül. Kemény meccseket játszottak, illetve sorozatos sérüléshullám sújtja őket. A Szedeák kerete minőségi játékosokból áll, akikben hatalmas a potenciál. Desmond Washington és Wesley Person Jr. megállítása mindenképp kulcs lesz, de mondhatnám akár Bognár Kristófot is a magyarok közül. Ebből kifolyólag, nagyon fontos szerepet fog játszani a védekezés, azon belül is a tranzíciós-védekezés. Maximális koncentrációra lesz szükségünk. Támadásban pedig hallgatnunk kell az ösztöneinkre, okosan és megfontoltan kell kosárlabdáznunk. “

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés