Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Naturtex-SZTE-Szedeák – Pécsi VSK-VEOLIA

Szakértőnk 55-45 %-ban a hazaiakra tett.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Pécsi VSK-VEOLIA

Bajnokság, 20. forduló
Szegedi Városi Sportcsarnok, péntek, 18:00
V.: Ádám J., Fodor A., Goda L. (Faidt M.)

Naturtex-SZTE-Szedeák: Boltics - Vágvölgyi - Ponjavics - Juhos - Sulovics.

Pécsi VSK-VEOLIA: Pongó - Taylor - Budimir - Csirics - Wright.

A Szegednek és a Pécsnek is égető szüksége lenne egy újabb győzelemre a bajnokság 20. fordulójában. A Szedeák a tabella utolsó előtti helyén szerénykedik öt győzelemmel, ahonnan szeretne feljebb kapaszkodni. A szezont jól kezdő, jelenleg nyolcadik PVSK egy hazai blamázst javíthat ki, hiszen a szünet előtt a TF-től kapott ki.

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: A Pécs egy nagyon jó csapat. Rutinos játékosokkal rendelkezik és egy jó edzővel. Kellemetlen stílusban tudnak kosárlabdázni, amire igyekeztünk felkészülni. Számukra egy héttel rövidebb volt a szünet, hiszen ott voltak a kupadöntőn. Meglátjuk a mérkőzésen, hogy ez kinek előnyösebb.

Úgy gondolkozunk, hogy ezt a meccset meg kell nyernünk. Mondhatnánk azt is, hogy muszáj, mert más lehetőségünk nincsen.

Az alapszakasz végéhez tartunk, és szeretnénk javítani a jelenlegi pozíciónkon. Emiatt minden hátralévő meccs kulcsfontosságú lesz. Döntő lehet a meccs megnyerése szempontjából, hogy minél kevesebb eladott labdánk legyen, emellett pedig sokat számíthat a dobóforma és a lepattanózás. Akinek ez jobban fog menni, az fog nyerni szerintem. Amiben javulást várok a csapatomtól, az a büntetődobás, mert idáig nagyon rossz százalékkal céloztunk. Nem szeretném elkiabálni, de úgy néz ki, hogy végre teljes kerettel fogunk játszani. Idén ez talán csak kétszer, vagy háromszor fordult elő.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-VEOLIA vezetőedzője: Ha igaz az a mondás, hogy ha rosszul sikerül a főpróba, akkor jó lesz az előadás, akkor jó meccsre számíthatunk Szegeden. Sajnos irigykedve néztem a többi csapatot, hogy felkészülési mérkőzéseket tudtak játszani a bajnoki szünet alatt. A múlt hetünk úgy indult, hogy Horti Bálintra nem számíthattam a válogatottbeli kötelezettségei miatt. A hét elején megsérült Csirics és Antóni, tehát maradt öt felnőtt játékos és a juniorjaink, akikre számíthattam az edzéseken és az Osijek elleni edzőmeccsen. Ennek ellenére elindultunk múlt pénteken Eszékre, de a horvát határon nem jutottunk át, mert az egész határ szakaszon elromlott a rendszer és így a két amerikai játékosunkat nem tudták átengedni. Vissza kellett fordulnunk, a meccs elmaradt. A hét elejére Simon kivételével rendbe jöttek a játékosok, elkezdtünk a Szedeák ellen készülni, valamint a meglévő játékaink javítására fókuszáltunk. Szegeden nagyon nehéz nyerni. Minden csapat, aki elhozta a két pontot onnan, megizzadt a sikerért. A szegediek ritmusát elsősorban a Boltics – Sulovics páros határozza meg. Utóbbi egyébként szerintem az egyik legjobban passzoló center a bajnokságban. Mellettük Juhos Levente is nagyszerű formában játszott a szünet előtt, az Alba ellen nagyon ponterős volt. Krapic érkezésével pedig erősödtek a palánk alatt. A meghatározó játékosaik mellett a padról beszállók pedig képesek lendületet vinni a csapat játékába. Ahogy mondtam, nehéz lesz, de szeretnénk nyerni.

[totalpoll id=”8530″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Trummer Rudolf, a körmendi kosárlabdázás egyik ikonja, korábbi válogatott bedobó elemezte:

– Kérdés, hogy ezalatt a bajnoki szünet alatt melyik csapatnak mennyire sikerült regenerálódnia és a két edzőnek mennyire sikerült esetleg még jobban összekovácsolnia a csapatát. Az is ki fog derülni, hogy ez a tétmeccs nélküli időszak jót tett-e a csapatnak, vagy nem, és kiestek a ritmusból.

A Szeged attól függetlenül, hogy nem a legerősebb csapatok közé tartozik, számomra felettébb szimpatikus csapat és hazai pályán nem lehet leírni. A légiós kontingensükkel és a tehetséges magyar játékosaikkal sok élcsapatnak is megnehezítették otthon a dolgukat.

Hazai pályán tudják játszani a kemény, agresszív védekezésüket, illetve a dobóformájuk is sokkal jobb szokott lenni, mint idegenben.

Amit a szegediekről elmondtam, az igaz a pécsiekre is. Elsősorban hazai pályán tudnak eredményesek lenni, idegenben nem úgy szokott menni nekik sem a pontgyártás. A szünet előtt a PVSK játéka akadozott a szezon kezdetéhez képest. A légiósok teljesítménye is kicsit visszaesett szerintem. A kérdés az, hogy hogyan tudják megtalálni a korábbi ritmust. Andrija Csiricsnek biztosan különleges lesz ez a meccs. Ő félig-meddig hazai pályán fog játszani, már sokat letett a Szeged asztalára.

Valamivel a Szegedet tartom esélyesebbnek a hazai pálya miatt. Ha idegenben lenne a meccs, akkor pécsi győzelemre tippelnék. 55-45 százalékban hazai győzelemre tippelnék.

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
MásikVégétFújdMeg Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

55-45%-ban nehéz lesz nyerni, kedveskéim.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés