Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Naturtex-SZTE-Szedeák – OSE Lions

Szakértőnk vendég sikert vár.

Naturtex-SZTE-Szedeák - OSE Lions

Bajnokság, 10. forduló
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, csütörtök, 18:00
V.: Győrffy P. A., Frányó P., Balogh Gy. (Balogh L.)

Szeged: Miliszavljevics - Wirth - Krapic - Balmazovics - Asbury.

OSE: Washington - Abell - Zsíros - Rizvic - Bozsovics.

Az utolsó előtti helyen álló Szeged öt vereséggel a háta mögött fogadja hazai pályán az újonc Oroszlányt, amely legutóbb hazai pályán, hosszabbítás után maradt alul az Alba Fehérvárral szemben. A kérdés tehát az, melyik csapat tud javítani?

Szrecsko Szekulovics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Az Oroszlány a bajnokság eddigi legpozitívabb meglepetése, senki nem várta, hogy tíz kör után már négy győzelmük lesz. Újonc létükre nagyon szép eredményeket értek eddig el az élvonalban. Nagyon stabil a játékuk, hiszen amikor kikaptak, akkor sem nagy különbséggel maradtak alul. Jó formában vannak, csapatszinten. Nagyon nehéz mérkőzést várok, a hazai pálya előnye mellettünk szól, remélem, hogy a közönségünk sokat segít majd nekünk, és abban is bízom, hogy nem tudunk még egyszer olyan gyengén játszani, mint a Szolnok ellen. Kerpel-Fronius Gáspáron kívül mindenkire számíthatok.

Sebastjan Krasovec, az OSE Lions vezetőedzője: Az edzőcsere után eddig még csak egy meccset játszottak a szegediek, nem tudhatjuk pontosan, hogy milyen szisztéma szerint folytatják. Az biztos, hogy sok energiával játszanak és a meghatározó játékosaik is ugyanazok. Jó dobókkal rendelkeznek, illetve a hármas-négyes-ötös poszton különösen rutinos, tapasztalt játékosaik vannak. A védekezés lesz a kulcs. Kemény meccset várok, fontos lenne a győzelem mindkét félnek, remélem, hogy mi térhetünk haza győzelemmel. Tegnap már újra teljes kerettel edzettünk, jelen állás szerint mindenki játszhat.

[totalpoll id=”37962″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Déri Csaba, a Dombóvár, a Nyíregyháza, a Körmend, a Falco és a BC Mures korábbi vezetőedzője, az MBK Ruzomberok és a BC Sepsi női csapataival bajnoki és kupaezüstöt nyerő szakember latolgatta a BB1.hu-nak:

– Mielőtt elindult volna a bajnokság, én a Szegedet tettem volna esélyesebbnek, akkor még azt gondoltam, ez egy alsóházi rangadó lehet. A szezon előtt nagyon nehéznek ítéltem meg az OSE sorsolását, igaz akkor még négy légióssal mentek, ráadásul azt már hamar lehetett látni, hogy az akkori Washingtonjuk kapufa lesz. Ehhez képest az újoncnak most már négy győzelme van, ehhez persze kellett, hogy átalakítsa a csapatát – a MAFC-os Washington lényegesen jobb játékos, mint elődje – és már öt légiósa legyen. Működik a kémiájuk, a csapatuk.

Szakmai körökben sokat beszélnek arról, hogy a leggyengébb állapotában lévő Zetét verték meg idegenben, hogy a szezon mélyrepülését futó Sopront tudták elkapni idegenben, hogy abban az állapotában fogták meg a Pécset, amikor a legfáradtabb volt, ráadásul még sérülések is sújtották őket. A Szolnok pedig vállalhatatlan, fel nem készült állapotban érkezett hozzájuk. Én azonban nem hiszek ezekben a dolgokban, végtelenül örülök, hogy jött egy olyan újonc, amely közönséggel bír, normális körülményekkel, teremmel és ambiciózus stábbal, illetve vezetőséggel rendelkezik. Az utóbbi évtizedben ritkán érkeztek ilyen jó anyagi háttérrel, a klubvezetés és a városvezetés is melléállt a dolognak.

A Szeged maradt abban a státuszban, amit az utóbbi években már megszokhattunk tőlük: családias légkör, kevés játékossal, az ötödik légióst nem használják ki.

Döntő lehet, hogy az Oroszlánynak van egy Bozsovics, Haynes, Rizvic, Anda, Zsíros, Garamvölgyi magas szekciója. A Szeged „hamis ötössel” játszik, Asbury nagyon jó játékos, akárcsak a négyes poszton bevethető Krapic. Az A-csoportban bátran bevethető játékosuk ez a kettő van. Balmazovics nagyon rossz formában van, az utolsó két meccse – számomra teljesen érthetetlen módon – nem sikerült. Mintha a kedvét is elveszítette volna. Az irányítójuk képességeitől egyáltalán nem vagyok elragadtatva, egy-két felvillanástól eltekintve nem hozza a légiós szintet. A magyarjaikról nem tudom megmondani, hogy mikor mit csinálnak, Kerpel-Fronius Balázs és Wirth is jó képességű, de nagyon hiányzik nekik Kerpel-Fronius Gáspár, aki nekem nagyon tetszik, sok fantáziát látok benne.

Szekulovics egy rendkívül sikeres edző volt Magyarországon a nagycsapatoknál, illetve Jászberényt is elegánsan benntartotta, de ne felejtsük el, hogy ott is lényegesen jobb csapata volt, mint a mostani Szeged. Minden edzőnek van egyfajta stílusa, neki a közönség kiszolgálása, a látványos támadójátékra való törekvés. Idegenben még a Falcóval sem sokszor nyert, viszont képes nagyon erős hazai pályás csapatot csinálni. Rendkívül jól tudja menedzselni az egyéniségeket, a nagy játékosokat.

Kíváncsi vagyok a hozzáadott értékéhez, hogy mit tud segíteni a Szegeden. Csodálatos játékot hozott a Falcóval, a régi dolgait is követtem, Marosvásárhelyen is szép és eredményes munkát végzett. Itt nagyon nehéz feladat vár rá, sok műhelymunkára van szükség. Kevés játékossal, nem olyan képességűekkel, nagyon nehéz szezon lesz. Folyamatosan bravúrkényszerben kell játszaniuk. Embert próbáló feladatot kapott, nem hiszem, hogy van olyan edző, aki irigyli emiatt a feladat miatt.

Nagyon kiélezett, magas hőfokú meccset várok. Ha az OSE nyer és utána be tudja húzni a KTE elleni hazait is, akár még odakerülhet a Magyar Kupába is. A Szeged egyértelmű célja, hogy a play outot elkerülje, vagy legalábbis bármilyen módon a bennmaradás. Ezek a realitások a mostani állapot szerint. Vendég sikerre számítok.

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Kareem Abdul-JabbarbballfanSomogy011Vicces fiú vagy, SullyDomi Recent comment authors
Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Gumi,
mit Gummi oder ohne Gummi,
de az utóbbi időben félre kefélsz :))

bballfan
Olvasó

Gumi, jobb, ha nem szakértesz 🙂

Kaposkosár KKK
Olvasó

Hajrá Bányász jó szerencsét !!!

Vicces fiú vagy, Sully
Olvasó

Déri megint sokat beszél, de keveset mond.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Ejjjj, Gumi tippjeit ismerve…nem vagyok nyugodt.

Domi
Olvasó

Azért egyszer beletrafálhat?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés