Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Naturtex-SZTE-Szedeák – KTE-Duna Aszfalt

Kettőzött vagy triplázott erővel fog küzdeni a Szeged – véli Forray Gábor.

Naturtex-SZTE-Szedeák - KTE-Duna Aszfalt

Bajnokság, 22. forduló
Szegedi Városi Sportcsarnok, szerda, 18:00
V.: Győrffy P. A., Török R., Nagy V. (Valovics I.)

Szedeák: Boltics - Vágvölgyi - Ponjavics - Krapic - Sulovics.

Kecskemét: Dimics - Wittmann - Green - Dramicsanin - Molnár M.

Szerdán kezdetét veszi a férfi kosárlabda bajnokság 22. fordulója. Az utóbbi időszakban gyengén muzsikáló, az előző fordulóban a Körmendtől is vereséget szenvedő Naturtex-SZTE-Szedeák fogadja a TF-et otthon legyőző KTE-Duna Aszfalt csapatát. A bajnokság első körében a kecskemétiek 83-78-ra nyertek.

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Sajnos a jelenlegi állapotunkban minden ellenfél nagyon nehéz, mert formán kívül van a csapatom. Ebben a pár napban elsősorban magunkkal foglalkoztunk, szerettük volna a saját problémáinkat kezelni. Emiatt nem is elsősorban a Kecskemét volt a terítéken, hanem a saját játékunk. Tudjuk róluk, hogy egy összeszokott társaság. Néhány éve együtt játszanak, jól ismerik egymást. Az edző is a folytonosságot képviseli, és emiatt jól működik a rendszerük. Ezt a tabellán elfoglalt pozíciójuk is jól mutatja. Tőlünk sokkal jobb teljesítményre lesz szükség ahhoz, hogy tudjunk nyerni, mint amit az utóbbi időben mutattunk.

Bízok a csapatomban és a játékosaimban. Mindenki sokkal jobb játékos annál, mint amit az utóbbi időben mutat és amilyen a formája.

Remélem, hogy jól fog reagálni a csapat a Körmend elleni találkozó után, mert az az egyik legrosszabb meccsünk volt a szezonban. Nincs mese, muszáj felszívnia mindenkinek magát. Jelenleg nincs sérültünk. Remélem, hogy ez a meccsig már így is marad.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Arra számítok, hogy kettőzött vagy akár triplázott erővel fog ellenünk játszani a Szeged, mert talán ez a meccs számára az utolsó utáni szalmaszál, hogy elkerülje a play-outot. Természetesen győzni szeretnénk és ezért mindent meg is fogunk tenni. Tisztességgel, becsületesen felkészültünk. Tudjuk, hogy melyek a szegediek erősségeik, melyek a gyengéik.

Agresszívek, keményen védekeznek, ezért kulcskérdés lesz megoldani ez ellen a játékot. A csapatuk magja összeszokott, hiszen pár éve már együtt játszanak.

Biztos vagyok benne, hogy kemény meccs lesz, hiszen a nagy csapatok is rendszeresen megizzadnak Szegeden, senki nem szokott onnan könnyen győztesen távozni. Ettől függetlenül az a tervünk, hogy nyerjünk. Nincsen sérültünk, mindenki bevethető.

[totalpoll id=”9929″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Sitku Ernő, a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a Honvéd, a Paks, a Szolnok, a Debrecen és az NYKK négyszeres magyar bajnok, 149-szeres magyar válogatott centere elemezte:

– Az előző fordulóban a Szeged simán kikapott hazai pályán Körmenden, míg a Kecskemét szintén otthon játszott és győzte le a TF-et. Nem volt egyszerű a kecskemétieknek, hiszen az első félidőben még végig jól tartotta magát a fővárosi csapat. Rendesen megizzadtak a győzelemért.

Nem tudom, hogy mi zajlik pontosan Szegeden, de eléggé instabilnak érzem a csapatot. Az elmúlt fordulókban nem jönnek az eredmények. Úgy néz ki, hogy nem sikerült kimászniuk abból a gödörből, amiben vannak.

Nem tudom, hogy ez éppen a Kecskemét ellen fog-e megváltozni. Én úgy érzem, hogy nem. A túloldalon ezzel szemben a KTE-ről elmondhatjuk, hogy egy szervezett társaság. Éppen emiatt érzem Forray Gábor csapatát a meccs esélyesének. Ez pedig nem jó hír a szegedieknek.

Döntő lehet most ebben a párharcban a megfontoltság és a taktikai fegyelem. Ez pedig mindenképpen a Kecskemét oldalára billen. Forray Gábor minden játékosától megköveteli, hogy pontosan hajtsák végre a taktikai utasításokat. Tapasztalt játékosaik vannak, és a két szerb játékosuk, Djeraszimovics és Dramicsanin bármikor képes extra teljesítményre. Elég stabilak szoktak lenni mindketten. Ha ez nem lesz másképp most sem, és érkezik néhány egyéb jó teljesítmény is, akkor a Kecskemét fogja megnyerni ezt a meccset.

Fotó: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés