Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Naturtex-SZTE-Szedeák – KTE-Duna Aszfalt

Ki szerzi meg előbb első győzelmét?

Naturtex-SZTE-Szedeák - KTE-Duna Aszfalt

Bajnokság, 3. forduló
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, szombat, 18:00
V.: Praksch P., Söjtöry T., Rácz Zs. (Balogh L.)

Szeged: Miliszavljevics - Wirth - Balmazovics - Krapic - Asbury.

KTE: Wittmann - Thomas - Djeraszimovics - Djuraszovics - Karahodzsics.

Pikáns meccsre van kilátás Szegeden, ahol a Kecskemét vendégszerepel. Mindkét fél első győzelmére hajt, igaz a KTE eddig csak egyszer, Pakson lépett pályára.

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: A második hazai meccsünk jön, szeretnénk megnyerni, ehhez kétség sem férhet, viszont egyáltalán nem lesz egyszerű. A Kecskemét kerete a nyáron változott néhány helyen, de az a trió, amely alapvetően meghatározza a játékukat, együtt maradt. Elsősorban Wittmannra, Djeraszimovicsra és Karahodzsicsra gondolok, akik nyilván már olvassák Forray kollégám gondolatait. Mivel csak egy bajnokit játszottak eddig, ezért a felkészülést egy kicsit nehezebben lehetett megoldani, de Djuraszovicsot személyesen is ismerem, nagyon jó játékosról van szó, illetve a másik új légiósukról, Clevelandről is sok információnk van, Révészt pedig nyilván nem kell nekünk bemutatni. A Kecskemét elég rendszerkövető csapat, minden egyes hibát megbüntet, ezért nagyon oda kell figyelni. Sokkal jobban kell védekeznünk, mert a Falco és a Pécs ellen is százat kaptunk, így hiába dobtunk legutóbb kilencvenet, ami egészen pozitív, megint nem sikerült nyernünk. Biztos vagyok benne, hogy tudunk sokkal jobban is védekezni, mint ahogy az első két meccsen sikerült. Küzdenünk kell a végsőkig, és ha sok energiával játszunk, jó hozzáállással, akkor meglehet az első győzelem. Vágvölgyin kívül mindenkire számíthatok.

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Borzasztóan kemény meccsre számítok, a Szeged hazai pályán évek óta borsot tör akár még a nagyobb csapatok orra alá is, ez idén sincs másként. A szerkezetük, a struktúrájuk az előző években megszokotthoz hasonló. Asbury személyében egy roppant kellemetlen centert igazoltak, aki rendkívül jó adottságokkal rendelkezik, de különösen labdával ügyes, nem a klasszikus alsó posztos munkát kedveli, sokszor labdával támadja a nála magasabb és lassabb centereket. Kulcs lesz az ő levédése, mert sok akció megy rajta keresztül. A másik főszereplő Balmazovics, aki nagy kedvvel és ponterős, jó formával játszik már a felkészülési időszak óta. Rutinos, hármas és négyes poszton is bevethető, bátor, sok labdával játszik, de elég jól használja el azokat. A mezőnyjátékosaik is sokszor keresik tudatosan az alsó posztos játékot, illetve elég magas szerkezetben is tudnak játszani, hiszen Krapic akár négyesként, akár ötösként is bevethető. A Falco ellen is nagy kedvvel és jól játszott, remekül dobott kintről. Elsősorban az lesz a kulcs, hogya védekezést hogyan tudjuk megoldani. A magyar fiataljaik is eredményesen szoktak beszállni a padról, mindenkinek van már páréves rutinja. Nem téveszt meg minket, hogy két vereséggel kezdtek, hiszen a Pécs elég domináns hazai pályán, a Falco pedig eddig elég szépen menetel. Utóbbival egyébként is nagyon kemény meccset játszottak. Megvan az elképzelésünk, ha higgadtak maradunk és türelmesek leszünk támadásban, nem egyénieskedünk, akkor lehet esélyünk nyerni, márpedig mindenképpen ez a célunk, mindent meg is teszünk ennek érdekében. Nem lesz hiányzónk, mindenkire számíthatok.

[totalpoll id=”30746″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Sitku Ernő, a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a Honvéd, a Paks, a Szolnok, a Debrecen és az NYKK négyszeres magyar bajnok, 149-szeres magyar válogatott centere elemezte:

– A Szeged eddig kettőből kettőt veszített, a Kecskemét csak egyszer játszott, vendégként maradt alul, viszont egy rendkívül szoros meccset játszott Pakson. Forray Gáborral együtt dolgoztam az U18-as válogatottnál, így pontosan ismerem, hogy milyen edzői hitvallása van. A csapatai képesek egészen magabiztosan játszani még idegenben is, ezt az ASE ellen is bizonyították. Ha Szegeden ugyanolyan határozott és kontrollált kosárlabdával rukkolnak elő, akkor van esélyük nyerni.

Ehhez fontos lesz, hogy szervezetten fejezzék be a támadásaikat. Mi ad fazont egy csapatnak? Sokan azt szokták mondani, hogy a jó védekezés, én viszont ezt most egy picit megváltoztatnám, mert úgy gondolom, ha bután támad egy csapat, akkor nem is lehet megfelelően védekezni. Tehát szerintem elsősorban az kell hozzá, hogy tudatos, kidolgozott helyzetekből tudjanak dobni a játékosok, mert utána jóval könnyebb a visszarendeződés is.

A szegedi pálya mindig is kellemetlen volt vendégként, a hazai pálya előnye mindenképpen Kerpel-Froniusék mellett szól, ráadásul a két vereség után biztos vagyok benne, hogy mindent meg is fognak tenni azért, hogy holnap tudjanak nyerni. Az előző évben kiharcolták a bennmaradást, most újra bizonyítani akarják, hogy helyük van a legjobbak között. Szerintem erre alkalmasak lesznek idén is, de most azt mondom, hogy egy szoros mérkőzésen kecskeméti siker születik szombaton.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés