Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Naturtex-SZTE-Szedeák – Kaposvári KK

A szakértő szerint a hazai pálya miatt a Szeged az esélyesebb, a kaposváriaknál Pustahvar még nem játszik.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Kaposvári KK

Bajnokság, 15. forduló, szerda, 18:00
Szegedi Városi Sportcsarnok
Papp P., Rácz Zs. R., Hervay T. (Gorka Sz. Zs.)

Szeged: Boltics - Vágvölgyi - Green - Juhos - Sulovics.

Kaposvár: Ubilla - Johnson - Markovics - Hendlein - Spica.

A férfi kosárlabda bajnokság 15. fordulójának nyitómérkőzésén a Szeged fogadja a Kaposvárt. A találkozó egyben alsóházi rangadónak is számít, hiszen a két, szebb napokat is megélt csapat a 12. és a 13. helyet foglalja el a tabellán. Mindkét csapat pozitív élményekkel hangolt, a Szedeák ugyan kikapott, de megszorongatta idegenben a bajnoki címvédő Szolnokot, a Kaposvár pedig a TF otthonában csikarta ki a győzelmet.

Andjelko Mandics, a Szeged vezetőedzője: Szeretnénk ezt a mérkőzést megnyerni, de biztosan nem lesz könnyű. Ez most egyfajta rangadó lesz a két nem túl jól álló csapat között. Biztos vagyok benne, hogy a Kaposvár sem azzal számolt, hogy a bajnokságnak ebben a szakaszában így fog állni, mint ahogy mi sem erre számítottunk. Mindenesetre jelenleg ez a realitás. A Kaposvár egyáltalán nem rossz csapat. Náluk is voltak problémák, történtek játékoscserék is a keretben. Úgy gondolom, hogy nekünk sikerült valamelyest előrelépni játékban, edzéseken is jól dolgoznak a játékosok.

A Szolnok elleni mérkőzésünk már eléggé biztatóan nézett ki. A probléma az, hogy mi is egy nehéz mérkőzést játszottunk szombaton, ahogy a somogyiak is, akik hosszabbítás után nyertek. Sokat fog számítani, hogy melyik csapat lesz frissebb holnap, kinél sikerült jobban a regeneráció.

Sajnos Boltics játéka kérdéses, ő még Szolnokon sérült meg. Wirthre viszont biztosan nem számíthatok.

Fekete Ádám, a Kaposvár vezetőedzője: Nagyon nehéz meccs lesz, mert az eredmények nem tükrözik mindig a valós képet. A jelenlegi formában a Szeged egy nagyon erős csapat hazai pályán. Az eredményeikhez hozzájárult az is, hogy sok sérültjük volt, valamint több találkozójuk is szerencsétlenül alakult.

Úgy gondolom, hogy hazai környezetben ők az esélyesebbek. Nekünk jelenleg három külföldink van, és úgy tudom, hogy Pustahvar játékára sem számíthatok még holnap.

Bízom abban, hogy a múlt heti – kínkeserves ugyan -, de győzelmünk ad egy olyan löketet a csapatomnak, ami segíthet nekünk holnap.

[totalpoll id=”1900″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Fodor Péter, a B-csoportos OSE Lions szakmai igazgatója, a korábban Körmenden, Pakson, Pécsen, az Albacompnál és Szegeden is edzősködő, kétszeres magyar bajnok és ötszörös Magyar Kupa-győztes tréner elemezte:

– Kifejezetten alsóházi rangadó lesz ez a találkozó, mindkét fél azért küzd, hogy elkerülje a play-outos helyezést. A Kaposvár sokáig gödörben volt, nagyon sok változás történt náluk. Játékosokat és vezetőt is cseréltek. Most is érkezett hozzájuk Pustahvar személyében egy új légiós, aki sok mindenre használható, erősítésnek számít. Azt gondolom, hogy alakulófélben lévő ez a csapat, viszont az feldobhatja őket, hogy legutóbb nyerni tudtak idegenben. A somogyiak kerete szerintem nem nevezhető gyengének, ami hiány az ő szerkezetükben, hogy nem játszik náluk egy igazán karakteres belső játékos. De ezt taktikai húzásokkal lehet ellensúlyozni. A Szeged továbbra is a délszláv vonalat viszi, amit évek óta alkalmaz. Változatlan filozófiával dolgoznak, az edzőjük is több éve ott van. Vannak olyan játékosaik is, akik szintén régebb óta játszanak Szegeden. A probléma náluk is az, hogy nem jönnek az eredmények, de talán, ha frissül ez az állomány, akkor ez változhat. Nekik ahhoz, hogy elkerüljék az utolsó helyek valamelyikét, az ilyen típusú mérkőzéseket hazai pályán hozniuk kellene. Én egy kicsivel a szegedieket mondanám az esélyesebbnek a hazai pálya miatt.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés