Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nagy előnyt harcolt ki, de csak egy ponttal nyert a Kaposvár

Szegedről is győztesen távozott az együttes.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Kaposvári KK 75-76 (13-26, 16-23, 20-17, 26-10)

Bajnokság, 4. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
V.: Papp P., dr. Mészáros B., Török R. (Dernei G.)

Szedeák: Persons 18/6, Polányi 3/3, Cook 13/3, Hunt 2, Alston -. Csere: Bognár 21/12, Keller I. 13/6, Filipovic 3, Kerpel-Fronius B. 2, Szatmári -, Balogh -.

KKK: Hilliard 6, Price 10, Plézer 2, Ford 20/6, W. Martin 17. Csere: Hendlein 7, Csorvási 6, Krnjajszki 5/3, Puska 3/3.

A Naturtex-SZTE Szedeák otthonába látogatott a Kaposvári KK a bajnokság negyedik fordulójában – a hazaiak egy, a vendégek három lejátszott bajnoki után álltak a 12., illetve a 11. helyen a tabellán.

Három hazai ponttal kezdődött a mérkőzés, de Ford gyorsan elsüllyesztett két triplát, illetve a társak sem tétlenkedtek: három perccel később már a Kaposvár vezetett 12-3-ra. Tíz pont körül állandósult a különbség, Price közelijével viszont előbb érte el a húszat a KKK, mint a tízet a Szeged (9-20). Csorvási is betalált, újabb két ponttal „nyílt az olló”. Jó ritmusban kezdte a meccset a Kaposvár, amiből nem adott alább: 13-26-tal zárult az első tíz perc.

Megrázta magát a Szedeák, 8-2-re nyerte a második negyed első három percét, köszönhetően Bognár két triplájának is – de a KKK visszaállította a kétszámjegyű különbséget. Martin hozott zsinórban hét kaposvári pontot, majd Puska is jól célzott kintről, Martin részéről pedig egy kihagyott büntető is belefért, Hendlein kettese így is húszpontos vendég vezetést eredményezett (21-41). Martin és Hendlein is egy-egy büntetőt dobott be, így is nőtt a különbség a felek között: Hilliard akciója után már 45-21-re vezettek a vendégek. Bognár törte meg a hazai kosárcsendet, míg a vendégek kissé elkényelmesedtek: 26-45-nél időt kért a vendég kispad. Húsz lett közte a szünetre: 29-49-ről jöhetett a második félidő.

Ford talált be a Kaposvár első majd második támadásából, rögtön négy ponttal nőtt az amúgy is jelentős különbség. Keller fújt riadót, bár igyekezete „csak” arra volt elég, hogy húszon belülre jöjjön a csapata. Bognár hármasa is beakadt, időt kértek a vendégek. A kisszünet egyik félnek sem jelentett előnyt: maradt a húsz pont közeli különbség, Krnjajszki hármasa után 49-66-nál jöhetett az utolsó tíz perc.

Keller és Persons hármasa is talált, majd Hunt után ismét Keller és Persons volt eredményes közelről, utóbbi ráadásul kétszer is – a 14-2-es rajt azonnal visszahozta a meccsbe a hazaiakat (63-68). Leblokkolt a Kaposvár, de a Szeged is támadásokat rontott, így a hazaiak kértek időt – majd szereztek újabb két pontot Cook révén a negyed közepén. Martin duplázott, Ford büntetői is ültek, 65-72-nél kezdte ismét felvenni a tempót a KKK. Azonban a hazaiak nagyobb iramot diktáltak: öt pontot termeltek pillanatok alatt, így 70-72-nél újra egyetlen kosáron belül közelítették riválisukat, sőt Persons egyenlített is. Cook hármasa már vezetést ért a Szegednek, Hilliard büntetőivel viszont újra a vendégek szereztek előnyt az utolsó percbe lépve. Hiba itt is, ott is, időt kértek a hazaiak, ez viszont már nem segített: hiába a nagy szegedi feltámadás, 76-75-re a Kaposvár nyert.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
hajrabullsMike21DennisegyszegediRubik75 Recent comment authors
hajrabulls
Olvasó

Egészen érdekes, h az első félidőben 20 mínuszt hoztunk össze úgy, hogy teljes volt a csapat, a másodikban pedig 19 pluszt, méghozzá úgy, hogy két légiós többé-kevésbé végig hiányzott (Alston a sérülése, Hunt pedig a sok falt-ja, majd kipontozódása miatt). Kíváncsi vagyok, mi hangozhatott el a félidőben az öltözőben. 🙂 Mindenesetre hatalmas kérdés, hogy mi volt úrrá a csapaton az első részben. Ezt nagyon gyorsan meg kell fejteni és orvosolni.
Gratulálok a Kaposvárnak a győzelemhez!

Mike21
Olvasó

Gratulálok a szögedi győzelemhez! Szép volt! Előzetesen a zegi, OSE elleni mutatott teljesítmény, játék képe alapján, szoros 7 ponton belüli perecet vártam, szerencsére tévedtem, sikerült a szögedi hazai nyitányt elrontani és bravúrt bemutatva nyerni. 37 percen át vezettünk, 24 ponttal is, mégis a végén izgulni kellett, mert 1 labdás, “sima hátradőlőssé” tettük. TJ karriercsúcsot dobott KKK mezben (10 p), 3-an is 10 pont felett, X faktorunk 20 ponttal (22 VAL), Wayne (17 pont, 6 pattanó, 2 blokk, 7/7 közeli hatékonyság, 19 VAL). Igazából mindenki hozzátett, aki pályára lépett, több lábon álltunk, Ronca és Csorvási duó is feljavult, padról hatékonyan beszállva.… Olvass tovább »

egyszegedi
Olvasó

Az előző idényben megszokott légiósteljesítményekhez képest ez a mai nagyon vékony volt. Biztosan lesz jobb. Hunt viszont egészen katasztrofális, nem tudom, mit láthattunk / látunk benne. “Jómunkásember” van elég a magyarok közül, egy légióst erre a szerepkörre tartani teljesen felesleges. És mintha a fiatalszabály teljesítésével is gondjaink lennének. A második félidő szenzációs futása nagyrészt éppen annak volt köszönhető (szerintem), hogy akkor már nem kellett fiatalt játszatni.

hajrabulls
Olvasó

Osztom a légiósok kapcsán megfogalmazott aggályodat. Egyelőre csak Persons-on látni szerintem, hogy ő biztosan remek húzás volt, mind képességei, mind mentalitása tekintetében. Remélem a többiek is beállnak egy stabil jó teljesítményre, mert mindegyiknek volt már legalább egy olyan meccse (edzőmeccset és Oroszországot is ide sorolva), ahol megmutatta, hogy tud jól szerepelni.

Rubik75
Olvasó

Idegtépő lett a vége.Úgy néz ki idén ilyen egy labdás meccseinek lesznek?

Answer
Olvasó

A második félidőben megint ment a streetbal.1!!!! gólpassz.Óriási szerencsénk volt.

Mivanmivan
Olvasó

Nekem nem, elvitte a mixemet. Rezgett a léc a végén mindkét csapatnak.

KKKfanta
Olvasó

Azt vettem észre h Ford szoros játékban nem hatékony. És csatlakoznék az előttem szólóhoz. Rotálva megy, egyénieskedve nem!

Dennis
Olvasó

Megmondtam vagy meg mondtam?
Gratula Kaposvárra!

KPSVRKK
Olvasó

Szombatra is, lécci! 🙂

KPSVRKK
Olvasó

Infarktus.
Nagy javulás, de még vannak gondok.
Valaki szóljon a Mesternek, hogy akkor működik a csapat, ha rotál.
De szép volt, a végeredmény a lényeg.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés