Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Naturtex-SZTE-Szedeák – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Szakértőnk szerint erősítenie kell a bajnoknak a BL-főtábla miatt.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Bajnokság, 2. forduló
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, péntek, 18:00
V.: Kapitány G., Ádám J., Balogh Gy. (Bogárdi J.)

Szeged: Miliszavljevics - Wirth - Balmazovics - Krapic - Asbury.

Falco: Váradi - Benke - Filipovity - Washington - Reddic.

A Szeged harminc pontos pécsi veresége után hazai pályán javítana, de nem lesz könnyű dolga, hiszen a Bajnokok Ligája főtáblára jutó Falcót fogadja pénteken este. A címvédőnek ez lesz az első bajnokija az új szezonban.

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Sokat nem érdemes filozofálgatni, a címvédő ellen játszunk, amelynek hasonlóan nagy ambíciói vannak, mint tavaly, illetve az elmúlt években. Vasárnap bejutottak a Bajnokok Ligája csoportkörébe, amelyhez ezúton is gratulálok nekik. Ez nemcsak a Falco számára nagyon nagy dolog, hanem az egész magyar kosárlabdának rendkívül örömteli és fontos eredmény. Négy válogatott játékosuk és négy légiósuk van, Krivacseviccsel és Bíróval kiegészülve tíz fős rotációval tudnak dolgozni. Nehéz feladatunk lesz, ami számunkra fontos, hogy szeretnénk jobb produkcióval előrukkolni annál, mint amilyen teljesítményt nyújtottunk az első fordulóban, Pécsen. Különösen a védekezésünk rossz volt, hiszen 103 pontot kaptunk, ezt nem is kell tovább ecsetelni. Támadásban 73-ig jutottunk, úgy, hogy kihagytunk 10 büntetőt és néhány ziccert, tehát a dobott pontjaik nagyjából rendben voltak. Védekezésen muszáj lesz javítani, a héten sokat foglalkoztunk ezzel, remélem ennek meg is lesz az eredménye. Vágvölgyinek hétfőn kiment a bokája, rá hosszabb kihagyás vár, de a többiekre számíthatok.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Eddig csak a négy selejtező-mérkőzésünkre koncentráltunk, holnap végre megkezdjük a hazai bajnokságot is, indul a maraton. Tavaly is elmondtam, idén is tartom magam hozzá, ez a verseny nem csak sprintekből áll. Ehhez a legfontosabb, hogy fejben készen kell állni, illetve, hogy mindenkinek türelmesnek kell lennie. Meccsről meccsre fogunk idén is haladni, a játékosaimnak is azt mondtam, mindig a soron következő cél lebegjen a szemünk előtt, mert ha kizökkenünk, azonnal problémáink lehetnek. Most talán sokan azt hiszik, a Falco könnyedén hozza majd a mérkőzéseit, de én ezt egyáltalán nem így gondolom. Nagyon kemény meccsek előtt állunk, akárhol, akárkivel játszunk, az ellenfeleinknek nem lesz nyomás, mindenki minket akar majd megverni, ellenünk akarja a legjobbját nyújtani, és meglepetést okozni. Ez mindig veszélyes szituáció, ha csak egyszer is nem száz százalékkal küzdünk, bárhol problémáink adódhatnak. Kíváncsi vagyok, hogyan reagál a csapatom a nyomásra, de bízom bennük. Természetesen nyerni akarunk Szegeden, de semmit nem adnak könnyen. Magas szinten, koncentráltan kell játszani mindig, profikhoz méltóan. Ellenfelünktől Balmazovicsot jól ismerjük, bár kicsit most más szerepkörben játszik, mint nálunk, kulcsfigurává lépett elő, talán egy kicsit szabadabban is játszhat. A Boltics-Sulovics duót lecserélték a Miliszavljevics-Asbury párosra. Krapic-csal és a fiatal magyarokkal karöltve otthon bárkire veszélyesek tudnak lenni. Tudjuk, hogy mire számíthatunk, de még csak hat hete vagyunk együtt, sok munka vár még ránk, az építkezés elején járunk, a csúcsformánknak még később kell jönnie. Persze időnk az nincs, hiszen heti két meccsünk van. Nagyon hosszú út áll előttünk, de optimista és pozitív vagyok. Perl játéka kérdéses, vállsérüléssel bajlódik, két napja nem is edzett, elutazik velünk, de csak holnap derül ki, hogy pályára lép-e, vagy sem.

[totalpoll id=”29711″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Déri Csaba, a Dombóvár, a Nyíregyháza, a Körmend, a Falco és a BC Mures korábbi vezetőedzője, az MBK Ruzomberok és a BC Sepsi női csapataival bajnoki és kupaezüstöt nyerő szakember latolgatta a BB1.hu-nak:

– A 2016/17-es szezonban a Szolnok már szerepelt a Bajnokok Ligája főtábláján, de neki nem kellett selejtezőt játszania, hiszen Sztojan Ivkovics irányításával, alanyi jogon, bajnokként indulhattak a legjobb 32 csapat között. Hazai szinten ők abban az évben is bajnokesélyesek voltak, de a BL-re elég gyengének találtatott a keretük. Nagyon jó magyar anyaguk volt, de a Popovics, Kinney, Borisov, Barnies, Wright gyenge légiós-soruk nem volt elégséges, sőt még igazán a magyar bajnokságra sem volt alkalmas. Nagyon nagy dolognak tatom, hogy a Falco két selejtezőkört ment, és bejutott a főtáblára.

Hiába van azonban jó magyar anyaga a Váradi, Perl, Benke, Filipovity, Krivacsevics, Bíró hatossal, a mostani légiós keretüket elnézve Reddicben száz százalékban biztos vagyok, hogy megfelel az elvárásoknak,

Hookernek megadnám az előlegezett bizalmat, de a két magasembert egyáltalán nem tatom elégségesnek, legalább az egyiküket lecserélném egy lényegesen jobb játékosra, illetve hátvéd poszton is erősítenék egy irányítóval. Ezzel szeretnék segíteni a falcós vezetőségnek, akik nyilván tudják, hogy ebben a helyzetben mit kell csinálni, de ahhoz, hogy egyáltalán meccset nyerjenek egy ilyen erős csoportban, azt gondolom, hogy ezt meg kell lépniük.

Többször, több fórumon elmondtam, hogy borzasztóan hiányos az utánpótlásunk, nem elégséges a magyar bajnokság szintjének tartásához. Az utolsó tehetséges generációnak a Váradi-Perl-Benke-Filipovity-féle társaságot tartom, akik annak idején Pór Péterrel feljutottak az U20-as, A-divíziós Európa-bajnokságra. Sajnos siralmas, borzasztóan gyenge generációk követik egymást sorban, ilyet ne várjunk el újra, mint amilyen a mostani, mert ez egy aranygenerációnak számít. Abból a keretből a Falco most öt játékost birtokol. Gyakorlatilag lefölözte, lehalászta a magyar A-csoportot, a vezetőségük nagyon jól dolgozott az átigazolási piacon a nyáron, ezért is merem venni a bátorságot, hogy kijelentsem, a légiós állományukat is fel kell fejleszteniük a BL-szintjére. Ezt becsüljük meg, hogy a Falcóban gyűlnek össze egy helyen a magyar válogatott játékosok, nem is emlékszem ilyenre, talán régen, még a Budapesti Honvéd idején volt rá példa, hogy bárkit le tudtak igazolni.

Örülök annak, hogy végre most már nem csak a magyar válogatott jelenti az igazi európai élmezőnyhöz a köldökzsinórt, hanem most már a Falco is megérdemel minden tiszteletet és dicséretet azért, amit elért. A FIBA Europe Cupban érdekelt klubokra is büszkék lehetünk, de azért azt szögezzük le, hogy a BL ez másik kávéház… A Falco hamarosan olyan erőltetett menetbe kezd, amihez kívánok erőt, egészséget, nagyon szeretném, ha meccseket is nyernének, de már a tisztes helytállás is siker lesz. A magyar emberek többsége rosszindulatú és kárörvendő, ez sajnos megvan a kosárlabda-társadalomban is, de legyen annyi realitás érzéke mindenkinek, ha ebben a csoportban meccseket is nyernek, az már földöntúli bravúrnak fog számítani. Én mindenesetre nagyon fogok szurkolni nekik minden meccsen, és a hazaiakon igyekszem is ott lenni, mert ez mind igazi csemege lesz a közönségnek.

Hiába van sok játékosa, ez a nyolcas csoport utazásokkal, fáradtsággal, sérüléssel, mindennel együtt olyan emberfeletti teljesítményt és koncentrációt követel a Falcótól, amire korábban még nem volt példa.

Óvva inteném a szombathelyieket attól, hogy ezzel a csapattal, erősítés nélkül nekimenjenek egy ilyen sorozatnak. Hét olyan ellenfelük van a BL-ben, akik közül bármelyik bajnok lehetne Magyarországon. Nem is fogjuk fel, hogy micsoda játékerőt képviselnek. Nem véletlenül vontam párhuzamot az Ivkovics-féle Szolnokkal, hiszen emlékezhetünk rá, hogy már az a csapat is mekkora különbségű vereségekbe szaladt bele, pedig most még talán erősebb csoportba is került a Falco, mint az akkori Olaj.

A Szedeák tulajdonképpen egy országrészt képvisel, hiszen, ha nem lenne, a dél-keleti térség csapat nélkül maradna. Szeged nagyon nagy város, egyetemi háttérrel, minden feltétele megvan ahhoz, hogy egy komoly csapatot hozzanak létre. Dicséret illeti őket, hogy egyáltalán vannak. Volt olyan évük, amikor erősebb csapat sikerült, voltak a play off-ban is, de gyakorlatilag az utolsó négy szezonjuk egészen gyengére sikerült, legutóbb csak play out során tudtak bennmaradni. Elsőre idén is úgy tűnik, hogy ezen nem sikerült változtatni.

Azt kívánom nekik, hogy próbáljanak meg play out nélkül bennmaradni, ez már bravúrnak számítana. Főleg a hazai pályájukra fognak alapozni, ezt nem udvariasságból – sokkal inkább tapasztalatból – mondom, de ott bárkire veszélyesek lehetnek. Biztos vagyok benne, hogy megpróbálnak mindent a Falco ellen is, hogy nyerjenek, ugyanis, ha nem tudnak meccseket fogni hazai pályán, matematikailag is elkerülhetetlen lesz nekik a play out.

Pécsen harminc ponttal kikaptak, de a VAL-pontok aránya, illetve a mutatott játék képe alapján sokkal nagyobb volt a PVSK fölénye, gyakorlatilag ez egy komoly K.O. volt. Az edzőjük és a játékosok az önbecsülésük érdekében az első adandó alkalommal megpróbálnak bizonyítani, márpedig erre az egyik legalkalmasabb feladat éppen a frissen BL-csoportkörbe jutó bajnokcsapat lehet. A magyar anyaguk azzal, hogy az egyetlen válogatott játékosukat, Juhost elveszítették, közepes. Illetve bizonyos szerepeket meg tudnak oldani, de egyértelműen a négy légiósra hárul a teher. Ha közülük nem játszanak egyszerre mind a négyen jól, sőt néha nem nyújtanak emberfeletti teljesítményt, akkor nem tudnak meccset nyerni. Pécsen egy félidőn át Asbury jól szerepelt, a másik három társa viszont nem hozott olyan teljesítményt. Krapic feltűnően gyenge volt, Miliszavljevics kapkodva játszott, és Balmazovics sem nyújtott látványosat, neki többet kell hoznia, nem csak a befejezésre kell koncentrálnia. Ha nem lesz javulás a légiósoktól és a magyaroktól, akkor nincs esélyük a Falcóval szemben.

Most is a bajnokot tartom az esélyesnek, egyértelműen rajtuk múlik a dolog. Ha komolyan veszi a vendég együttes, azzal a lendülettel áll bele a meccsbe, úgy fog védekezni, ahogy Lettországban tette, akkor a Szegednek nem sok sansza marad.

Drasztikus javulást várok a Szegedtől, hogy egy nyílt, jó meccs legyen, ellenkező esetben benne van akár a nagyobb különbségű Falco-győzelem is.

HIRDETÉS

60 hozzászólás

60
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
53 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
Keletizoli1Rougenoilmakelovenotwar69donnarummaRouge Recent comment authors
RRichieG
Olvasó

ATM Gyurka már turkál is a zsebében. Illettve Lölőében..
Hogy is volt a rigmus régen:szombathelyi Honvéd, a f@szomat..opd szét 😂😂😂
Hajrá Szeged! Ja bocs, nem lehet más csapatnak szurkolni, csak a turista-szinész válogatottnak.

2lee14
Olvasó

Unalmas unalmas bla bla bla. Menj aztán húzd a fejedre a takarót és sírj.

donnarumma
Olvasó

A cigan maradjon a vononal…koszi

RRichieG
Olvasó

Mondom, hogy nem szabad másnak szurkolni, csak a Honvéd, Czinege elvtárs (ex honvédelmi miniszter) 😂

Keletizoli1
Olvasó

Pénzehesfalco fuj

Marillion
Olvasó

Mondja ezt egy Szolnoki….Ti miből lettetek folyamatosan bajnokok meg különböző európai kupák résztvevője?! Hagyjuk már ezt…először mindenki a saját portáján sepregessen…..

Marillion
Olvasó

Agybeteg…..

Koops
Olvasó

Lesz itt meglepetés?! Hmmm 😅😏

ldd
Olvasó

Lesz …

Keletizoli1
Olvasó

Szetkapjak oket

Aramis
Vendég
Aramis

Nem vagyunk mi SZOPnok akiket otthon szopat 20-al az Alba.

ldd
Olvasó

Egészségedre Gumi !
Magyar ember józanul soha nem ilyen őszinte…de mint említettem ez az őszinte igazság ( nemzetközivel kapcsolatban )

– az külön történet, hogy “nem jó generáció” és az edzők felelőssége?

Amúgy lesz új légiós és nem biztos, hogy valamelyik el lesz küldve…

Okorn érzi a feszkót … mindenki legyen türelemmel … he nem rotál, nem lesz türelem …

Bajuszkiraly
Olvasó

Gumi véleménye reális, és korrekt. Szeretem olvasni!

olaj75
Olvasó

Hozzátok haza Voját,0-14 sárga g…k

2lee14
Olvasó

Olajos birka!

Marillion
Olvasó

Gazdag a szólókincsed…hol tettél szert ekkora nívóra?

Keletizoli1
Olvasó

Sárga szemet

Marillion
Olvasó

Osztom azt a nézetet,hogyha csak az a cél hogy élvezzük ki,hogy játszhatunk oda vissza 14 meccset,aztán voltunk itt is…akkor ehhez biztos hogy Okorn nem gondol légiós/ok cseréjében….Ha viszont végig ott akar lenni a csapattal a spiccen…akkor bizony még idejében körül kell néznie a játékospiacon….És persze minden verziónak az alap kérdése az hogy mekkora összeg van vagy egyáltalán van-e tovább erősíteni a keretet a BL kihívásokra…

makelovenotwar69
Olvasó

Véleményem szerint akármilyen keretet sikerült összehozni/kigazdálkodni, egy BL szereplésnek nem lehet úgy neki menni, hogy “…élvezzük ki,hogy játszhatunk oda vissza 14 meccset,aztán voltunk itt is…”
A játékosoknak lehetőség, hogy nagy csapatok megfigyelői (ügynökök) is láthatják, az edzőnek pedig az építkezés és a többi front (bajnokság) szempontjából magas szintű meccsrutint hozhat. Szponzorokról ebben az esetben nem beszélnék…
Szóval én elvárnám, hogy maxon tegye oda mindenki magát.
Valamiért azt gondolom, hogy lesz plusz ember még nálatok…

Marillion
Olvasó

Hát ez lenne a járható út….

Aramis
Vendég
Aramis

Pénzt is tetszik adni Gumi bácsi a légióscserére meg az ötödik légiósra?

Vince.Carter.15
Vendég
Vince.Carter.15

Gumi egyik szavával üti a másikat: játszanak a magyarok/igazoljunk légióst…

Aramis
Vendég
Aramis

Kora reggel kellene kérdezni.
Amikor még képben van. 😀

red-black01
Olvasó

Nem üti. Ha megelégszik a Falco azzal, hogy bejutott a csoportkörbe, akkor nem kell légiós, meg változtatás sem. Akkor azért sanszos a max. 1-2 győzelem, de az is talán a vége felé, ha a csoportban már nem mindenkinek lesz fontos a győzelem. Ez nem lenézés, hanem tény. Csak egy példa: nehéz megmondani hogy a másik 7 csapatból melyik a “leggyengébb”, de mondjuk legyen a 2 légióssal felálló Neptunas. Rajtuk kívül hoztak haza 2 nem meghatározó játékost a Baskoniától, a Karsikaya-ból és igazolgattak otthonról is nem túl extrákat. Viszont így is 10 játékost forgatnak, a legkevesebb 16, a legtöbb 23 percet… Olvass tovább »

seanmaguire
Olvasó

Csak az első mondatodra reagálva.

“Nem üti.”

Katika is ezt hitte 😀

Aramis
Vendég
Aramis

El kell fogadni, hogy nincs anyagi lehetőség ennél komolyabb játékosállomány kialakítására.
A csapat költségvetése kb. fele akkora lehet, mint a 7. csapaté a csoportban és huszadannyi mint az elsőé.
Beni is elmondta, hogy egyelőre tanulni jöttünk ide…

Jokic
Vendég
Jokic

🤣🤣🤣🤣🤣
Szegények vagytok. Ne egy spanyol csapathoz hasonlítsd magatokat. Itthon mindenkinél jobban tele vagytok. De majd sajnálni titeket. A nemzetközi szereplésre költeni kell, ez ilyen egyszerű.

Motoros
Olvasó

Majd lölö ad@😂

Marillion
Olvasó

Bár csak adna…a BL-hez is….

Motoros
Olvasó

Eddig is adott,ne sirjatok@😂

TahóCity silverhely@😂

ldd
Olvasó

Nektek ki ad ?
Pista vagy Putesz ?

mte7
Olvasó

Nekünk van…
Nektek ki ad? Czeglédy?

Dudi
Olvasó

Itt van Motoros a kemény,
Falcot gyalàzni ő mindig serény,
Pedig ostoba nagyon szegény,
S nem tudja, hol van Herény,
Feje kong mint az üres edény,
De nyugi,neked is van még remény!

2lee14
Olvasó

Sajnos neki már nincs remény. De elég jó lett ez a költemény!

Motoros
Olvasó

Dudi, a kis prondó cinege
Kinek befelé nőtt a fütyije,
Irigykedik csak a sárga majma,
Örök vesztes mint az apja@😂

Dudi
Olvasó

Féreg vagy és az is maradsz,
De ha még egyszer apàmról ugatsz,
A fejedet nyakadról letépem,
S a szíved lesz az ebédem!!

Motoros
Olvasó

Egyszerű vagy mint a faék,
Csak a szád jár kis csökevény,
Anyád legalább bevállalós,
Szeretik is érte nagyon@😂

Dudi
Olvasó

Nem sikerül ez neked,
Ilyennel ne terheld a fejed,
Csak szidod apàmat, anyàmat,
Míg el nem rondítom a szàdat!

Motoros
Olvasó

🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆😂

Rouge
Vendég
Rouge

Még egy költő, lájkoltalak, nem rossz,
ügyes vagy!

Egy-két helyen belejavitottam,
de meghagytam a főbb formai elemeket,
a rímpárok egy részét
és a gondolatritmust…

Talán amire figyelned kéne jobban,
az a zeneiség és a mondatrészek szótagszáma…
de ez könnyen fejleszthető, csak gyakorlás kérdése.

“Itt van Motoros a kemény,
Falcot gyalàz…de ez erény,
Nem ostoba ez a legény ,
Bizton tudja hol van Herény,
Ügyes költő, mégis szerény,
Nyugi Dudi, van még remény!”

Motoros
Olvasó

😂🤘🏆💪

Dudi
Olvasó

Hajrá fiúk, írjatok még,
De csak ha bírja a nyomdafesték,
Örülök, hogy segítesz Motoroson,
Aki így halkan mögéd oson!

Rouge
Vendég
Rouge

Míg bírja a nyomdafesték,
(Hogy teljenek jól az esték)
Dudi verset írogat:
A kupáról, az igazat.
Egy üres lap a versike,
Nem olvassa senkise…

(Segítek a Motoroson,
Ha elcsúszik egy folyós foson)

Dudi
Olvasó

Versikéd a keskenyembe vàg,
Valóban nem nyertünk még kupàt,
De talàn eljön az az idő,
Kitudja? Csak a jövő!
Szàz szónak is egy a vége,
Remélem hogy ma estére,
Legyőzzük a Szegedet,
S írok màsik verseket!

RRichieG
Olvasó

A Kupát ne, légyszi. Az előhozza belőlük az állatot. Mint bikának a vörös posztó 🐂🐄🐐

Motoros
Olvasó

Irigykedik a kicsi dudiii,
Pedig már régóta a fiúkat szeretiii,
Szívesen lenne még hetero,
De marad örökké homo@😂,
Törzshelye a Kék osztriga,
Ott vágják esténként partyba@😂

Dudi
Olvasó

Motoros és Kék Osztriga,
Gyakran járhatsz Te oda,
Úgy ismernek : rímdaloló,
Hajrà – hajrá nagy Falco!

Motoros
Olvasó

Dudiii fiú kicsit biii,
Prideon felnőtt dákóbűvölő,
Furulyás neki a szakmája,
Sztár Ő a Kék Osztrigába@😂,
Sánta madár a cinege,
Csak egy csapat van Vas megyébe😂

Ui.:Vesszen-vesszen a szarfalco@😂

Dudi
Olvasó

Én ezt a beszélgetést lezàrom,
Versed viccesnek nem talàlom,
Folyik a trágàrsàg belőled,
Gondolom hallunk még felőled.

Marillion
Olvasó

Ez igen!!!

donnarumma
Olvasó

A qrva anyad😉

Rouge
Vendég
Rouge

A fájdalmát Donnarumma
Belefojtja borba-rumba,
Bágyadt szeme megfakulva..
Rekedt hangja elhalkulva..
Magàból is ki fordulva
Anyázik itt elborulva.

Hogy mi ennek az oka?
Hiányzik a kupa…

:);):)

Rougenoil
Olvasó

Rouge, motoros itt van! Éljen!
Egybegyült az összes féreg!
Oly messze van nekik nyugat!
Főljenek levükben az urak!
Dicső múltal jön az összes
Ők voltak a kupagyőztes
Könnyű múltal dicsekedni
Hisz jelenünk nincsen nekik!

Rouge
Vendég
Rouge

Még egy költőóriás, Rougenoil… nem rossz vers, egész jó! Tetszik benne, hogy a sok felkiáltójellel lendületet viszel a versbe, és ezzel kompenzálod a verstani hiányosságaid. Tetszik az, hogy konzekvensen egy t-vel írod azt hogy “múltal” (és nem “múlttal”) …ezáltal szándékosan lesüllyedsz a nép közé, az ő hangjukon szólalsz meg… büszkén vállalod azt, hogy a nép egyszerű, primitív gyermeke vagy. És ami különösen tetszik, hogy bevállalod azt, hogy a Falcónak jelene sincsen (“…Hisz jelenüNK nincsen…”) és ezzel az utolsó sorral elgondolkodtatod az olvasót, aki ugye többes szám harmadik személyt várt (“Hisz jelenük nincsen nekik”), de te a többes szám első személyt… Olvass tovább »

Rougenoil
Olvasó

Köszönöm hasznos kritikád!

Rouge, motoros itt van! Éljen!
Egybegyült az összes féreg!
Oly messze van nekik nyugat!
Főljenek levükben az urak!
Dicső múlttal jön az összes
Ők voltak a kupagyőztes
Könnyű múlttal dicsekedni
Hisz jelenük nincsen nekik!

Rouge
Vendég
Rouge

Rougenoil itt van! Éljen!
Részegen a hintaszékben
Verset ír a gyertyafényben,
Igencsak nagy sötétségben(😀),
Azt hiszi a szerencsétlen,
Kupát nyertek szerencsésen,
Pezsgőt is bont örömében,
Be is nyomott kellőképpen.

Kupát nyerni életében?
Kizárt hogy ez megtörténjen.
Rougenoil itt van! Éljen!

Keletizoli1
Olvasó

Tevagyajo

Motoros
Olvasó

Sztm ne zavard össze egyszerre ennyi mindennel😂

Keletizoli1
Olvasó

Igazad van 😂😂😂

Aramis
Vendég
Aramis

Ti azok a szopnokiak vagytok akiket az anyjuk gyerekkorában a ciános Tiszába vágott de valahogy kimásztatok…ez lett a vége! 😂😂😂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés