Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Naturtex-SZTE-Szedeák – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Szakértőnk szerint erősítenie kell a bajnoknak a BL-főtábla miatt.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Bajnokság, 2. forduló
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, péntek, 18:00
V.: Kapitány G., Ádám J., Balogh Gy. (Bogárdi J.)

Szeged: Miliszavljevics - Wirth - Balmazovics - Krapic - Asbury.

Falco: Váradi - Benke - Filipovity - Washington - Reddic.

HIRDETÉS

A Szeged harminc pontos pécsi veresége után hazai pályán javítana, de nem lesz könnyű dolga, hiszen a Bajnokok Ligája főtáblára jutó Falcót fogadja pénteken este. A címvédőnek ez lesz az első bajnokija az új szezonban.

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Sokat nem érdemes filozofálgatni, a címvédő ellen játszunk, amelynek hasonlóan nagy ambíciói vannak, mint tavaly, illetve az elmúlt években. Vasárnap bejutottak a Bajnokok Ligája csoportkörébe, amelyhez ezúton is gratulálok nekik. Ez nemcsak a Falco számára nagyon nagy dolog, hanem az egész magyar kosárlabdának rendkívül örömteli és fontos eredmény. Négy válogatott játékosuk és négy légiósuk van, Krivacseviccsel és Bíróval kiegészülve tíz fős rotációval tudnak dolgozni. Nehéz feladatunk lesz, ami számunkra fontos, hogy szeretnénk jobb produkcióval előrukkolni annál, mint amilyen teljesítményt nyújtottunk az első fordulóban, Pécsen. Különösen a védekezésünk rossz volt, hiszen 103 pontot kaptunk, ezt nem is kell tovább ecsetelni. Támadásban 73-ig jutottunk, úgy, hogy kihagytunk 10 büntetőt és néhány ziccert, tehát a dobott pontjaik nagyjából rendben voltak. Védekezésen muszáj lesz javítani, a héten sokat foglalkoztunk ezzel, remélem ennek meg is lesz az eredménye. Vágvölgyinek hétfőn kiment a bokája, rá hosszabb kihagyás vár, de a többiekre számíthatok.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Eddig csak a négy selejtező-mérkőzésünkre koncentráltunk, holnap végre megkezdjük a hazai bajnokságot is, indul a maraton. Tavaly is elmondtam, idén is tartom magam hozzá, ez a verseny nem csak sprintekből áll. Ehhez a legfontosabb, hogy fejben készen kell állni, illetve, hogy mindenkinek türelmesnek kell lennie. Meccsről meccsre fogunk idén is haladni, a játékosaimnak is azt mondtam, mindig a soron következő cél lebegjen a szemünk előtt, mert ha kizökkenünk, azonnal problémáink lehetnek. Most talán sokan azt hiszik, a Falco könnyedén hozza majd a mérkőzéseit, de én ezt egyáltalán nem így gondolom. Nagyon kemény meccsek előtt állunk, akárhol, akárkivel játszunk, az ellenfeleinknek nem lesz nyomás, mindenki minket akar majd megverni, ellenünk akarja a legjobbját nyújtani, és meglepetést okozni. Ez mindig veszélyes szituáció, ha csak egyszer is nem száz százalékkal küzdünk, bárhol problémáink adódhatnak. Kíváncsi vagyok, hogyan reagál a csapatom a nyomásra, de bízom bennük. Természetesen nyerni akarunk Szegeden, de semmit nem adnak könnyen. Magas szinten, koncentráltan kell játszani mindig, profikhoz méltóan. Ellenfelünktől Balmazovicsot jól ismerjük, bár kicsit most más szerepkörben játszik, mint nálunk, kulcsfigurává lépett elő, talán egy kicsit szabadabban is játszhat. A Boltics-Sulovics duót lecserélték a Miliszavljevics-Asbury párosra. Krapic-csal és a fiatal magyarokkal karöltve otthon bárkire veszélyesek tudnak lenni. Tudjuk, hogy mire számíthatunk, de még csak hat hete vagyunk együtt, sok munka vár még ránk, az építkezés elején járunk, a csúcsformánknak még később kell jönnie. Persze időnk az nincs, hiszen heti két meccsünk van. Nagyon hosszú út áll előttünk, de optimista és pozitív vagyok. Perl játéka kérdéses, vállsérüléssel bajlódik, két napja nem is edzett, elutazik velünk, de csak holnap derül ki, hogy pályára lép-e, vagy sem.