Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Naturtex-SZTE-Szedeák – DEAC

Armwood visszatér, Moody debütál.

Naturtex-SZTE-Szedeák - DEAC

Bajnokság, 7. forduló
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, péntek, 18:00
V.: Kapitány G., Győrffy P. A., Ádám J. (Faidt M.)

Szeged: Miliszavljevics - Wirth - Balmazovics - Krapic - Asbury.

DEAC: Somogyi - Manigat - Borisov - Armwood - Tóth Á.

Vélhetően nagy kő esett le a szegediek szívéről, miután sikerült hazai pályán legyőzniük egyik legfőbb riválisukat, a Jászberényt. Ezt követően Andjelko Mandics fiai tisztességgel helyt álltak az ezüstérmes Körmend otthonában. Holnap este a remekül rajtoló, ám jelenleg rossz passzban lévő – három siker után három vereség zsinórban – Debrecen látogat hozzájuk.

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Nagyon nehéz meccs vár ránk, mert a DEAC jó csapat, nem véletlen, hogy magas ambíciókkal indultak neki az idei bajnokságnak. Nemrég irányítót cseréltek, aki ellenünk játssza első mérkőzését, biztos, hogy bizonyítani szeretne, számunkra ráadásul gondot okozott, hogy mi igazán nem tudtunk még felkészülni rá. Armwood is visszatér, tehát teljes kerettel érkezik az ellenfél, nehéz feladat előtt állunk. Igyekeztünk maximálisan felkészülni a találkozóra, hazai pályán játszunk, természetesen szeretnénk nyerni, ez nagyon fontos lenne, hogy sikerüljön. Többet foglalkoztunk magunkkal, mint a DEAC-cal, legutóbb Körmenden huszonöt percig elég jól bírtuk, de ez nem elég, utána megint visszatért a hullámzó játékunk. A védekezésünk instabil, vannak időszakok, amikor elég jól működik, de aztán a koncentráció-hiány miatt fellazul. Márpedig náluk Borisov, Tóth, Armwood, Manigat és Harrison is képes bárkinek húsz pontot dobni, ezért csapatként, együtt kell megoldanunk a feladatokat. Pozitív hozzáállással, sokat harcolva, reméljük, hogy sikerül. Jelen állás szerint mindenki játszhat nálunk.

Kovács Adrián, a DEAC vezetőedzője: A Szeged nagyon tapasztalt, strukturális, kontrolláltabb kosárlabdát játszó csapat, amely hosszabb, taktikusabb játékokkal operál. Támadásban és védekezésben is egyaránt agresszívek, nagy lendülettel mennek a támadó lepattanókért, amikor pedig lehetőségük van, tranzíciós játékokat is magas számban vezényelnek. Rengeteg jó dobóval rendelkeznek, ettől függetlenül mi úgy megyünk oda, hogy szeretnénk nyerni. A héten a legfontosabb feladat számunkra Armwood visszaépítése és Moody beépítése volt a csapatba. Végig velünk edzettek a héten, nagyon jól fogadta őket a társaság, mindketten készen állnak a meccsre. Minőségi munkát tudtunk végezni, felkészültünk az ellenfélből, már nagyon várjuk a meccset, szeretnénk hazahozni a győzelmet. Kisebb sérüléseink ugyan voltak a héten, de mindenki játszhat.

[totalpoll id=”34164″]

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés