Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Küzdött a Paks, de egylabdás meccsel így is szegedi söprés lett a vége

Nagyon szoros mérkőzéssel zárult a Szedeák és az ASE negyeddöntője.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Atomerőmű SE 96-94 (23-22, 27-18, 19-28, 27-26)

Rájátszás, negyeddöntő, 3. mérkőzés
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Ádám J., Fodor A. (Farkas J.)

Szedeák: Kerpel-Fronius G. 7/3, Govens 29/18, Brown 10/3, Dzeletovics 13/6, Dickey 16. Csere: Bognár 15/9, Kerpel-Fronius B. 6, Keller I. -.

ASE: Kovács Á. 19/12, Capers 10/3, Paige 32/15, Lóránt P. 6, Jackson 19/12. Csere: Valerio-Bodon 4, Shepard 4, Eilingsfeld -, Gulyás -.

A Naturtex-SZTE-Szedeák a továbbjutásért, az Atomerőmű SE a negyedik mérkőzés kiharcolásáért szállt versenybe a két együttes harmadik negyeddöntős mérkőzésén.

Paige és Jackson két-két pontjával indult a meccs, majd Govens kosara után Dzeletovics hozott öt pontot Lóránt duplája ellenében – utóbbi viszont egyenlített (8-8). Ismét Dzeletovics célzott jól, de erre is jött az ASE-válasz. Jackson triplájával öttel lépett el az ASE (10-15), viszont Govens és Dickey pillanatok alatt egyenlített. Nem változott a játék képe a folytatásban sem: Govens kettese után Jackson-triplával fordított a Paks, de Govens büntetőivel minimális előnyt tudhatott magáénak a házigazda tíz perc után. 23-22.

Négy-négy ponttal indították a második negyedet a felek, majd Bognár hármasa és Kerpel-Fronius Balázs kettese is utat talált a gyűrűbe (32-26). Paige is triplával jelentkezett a paksi időkérést követően. Dzeletovics és Govens büntetőivel állt vissza a hatpontos különbség, majd egy percre rá Dickey szállította a következő pontokat, így nőtt is a csapatok közti differencia (37-29). Dzeletovics triplája tíz fölé vitte a különbséget – a 8-0-s hazai szériára időkérés volt a vendégek válasza. Ahogy eggyel előtte, úgy most is paksi hármas követte a rövid szünetet, ezúttal Capers révén. Kovács is kintről talált be, hátrányának több, mint felét két támadásból ledolgozta a Paks, majd Lóránt két büntetője is célba ért – 40-37-nél egykosárnyira olvadt a nem sokkal korábban még kétszámjegyű szegedi előny. Govens sietett csapata segítségére: a mezőny addigi legeredményesebb játékosa egy triplával szerezte meg 16. pontját, aztán Dickey is jegyzett egy duplát. Brown hármasával máris újra 11 volt közte, Kovács megint triplával szépített, de az első félidő így is a Szegedé lett. 50-40.

Paige félidőt nyitó kettesével jött tízen belülre a Paks, Kovács révén csökkent tovább a különbség, de Dickey is jelezte, hogy a hazaiak sem maradtak az öltözőben. A pontos támadásokat pontatlan próbálkozások követték, de apránként kapaszkodott a Paks. Kovács lépett elő első számú pontfelelőssé, duplájával már ő volt csapata legeredményesebb játékosa, de az ellenfél vezére, Govens egy triplával igyekezett megtörni a vendégek lendületét – egyelőre nem sikerült, Paige is bevert egy hármast, azonban Govens is újfent kintről villant (62-54). A következő két percben két pont érkezett a hazaiaktól, míg a Pakstól nyolc is, és már-már érett az egyenlítés, amikor Kerpel-Fronius Gáspár vállalt el egy triplát, sikerrel. Kovács sem gondolkozott sokat, újabb hármast tett helyre, majd Jackson is kintről célzott jól, így ha nincs Kerpel-Fronius Gáspár újabb két pontja, már a Paks vezetett volna. Így viszont egy pont megmaradt a hazai előnyből az utolsó tíz percre. 69-68.

Bognár hármasa hozta vissza az egykosáron túli hazai vezetést, Brown is betalált, de Capers gól jó plusz büntető-akciója is három pontot ért. Újabb hazai két pontra Kovács negyedik hármasa érkezett. Capers büntetői után ismét egyetlen jó védekezésre és támadásra volt a Paks az egyenlítéstől, de Bognár megtalálta a megfelelő dobóhelyzetet, és kintről talált be – Paige a fordulásból szintén (81-79). Majd a paksi légiós ismét egy triplát dobott, amivel a vezetést is átvették (81-82). Felváltva estek a kosarak, így mindig az éppen találatot jegyző csapat vette át a vezetést. Az utolsó két percbe érve Govens egy hármassal vette vissza az előnyt csapatának. Időt kértek a paksiak, egy kettes most már nem ért volna fordítást – Jackson dobott is egy hármast! Keller rontott, Lóránté lett a lepattanó, de nem sikerült pontot szerezniük a vendégeknek a következő támadásból. A kontrából Brownnak viszont igen, ráadásul egy büntetőt is dobhatott, sikerrel (91-89). Most a vendégek rontottak, de Dzeletovics csak egy büntetőt dobott be, azonban Kovács is, csak úgy, mint Paige. Govens is a vonalra állhatott, ő egyszer sem rontott, de Brown sem, így hiába Paige triplája, nyert a Szeged. 96-94.

A három győzelemig tartó párharcot 3-0-ra nyerte a Szedeák.

Kiemelt kép: Kuklis István/Délmagyarország/hunbasket.hu

HIRDETÉS
14 hozzászólás

14
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
RoyBencukiVulcanoArtur DokiYellowblack Recent comment authors
Roy
Olvasó

Gratula Szegedre egy Govenszel jobbak voltak. Igazi dobógép a pali le a kalappal előtte. De ez a Szeged nélküle nem nagy eresztés 29/18. Szerintem ez mindent elárul. A Falco ellen 40 percig szívni fogják a vérét és nem lesz nyugta mert nem csak egy védő specialista van a keretbe ha kel a cserepadon is lesz mellette egy védő hogy ne tudja elkapni a fonalat. Ha a Szeged nélküle is villant akkor emelem kalapom. Kíváncsian várom hogy mit tudnak kezdeni a Falcoval.

Bencuki
Olvasó

Lehet csak elfogadom azt a kínai oltást, akkor talán még láthatom élőben újra játszani ezt az elképesztő szezont futó csapatot. ?
Hajrá Szeged!

Artur Doki
Olvasó

A mai “majdnem”-ért jár egy jó pont,a sima kizúgásért és a hulladék szezonért egy nagy semmi…
Egy kis szumma a végére:
Volt a szezonban 30 meccsünk (26 alapszakasz + 1kupa+3 play off)
15 győzelem-15 vereség…50%
Ez szerintem kurvagyenge…covid ide vagy oda.
Majd jövőre…mint minden évben.
Hajrá Ase

Yellowblack
Olvasó

De fura lesz Govenst vendég mezben látni?

Vulcano
Olvasó

Tavaly az Albával már játszott az Arénában. Akkor tapsvihart és ajándékcsomagot kapott a falcosoktól.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Dzuniccsal nem estek ki. Lemondott, azonnal kiestek. Tud valamit Báne.

fanaticfantastic
Olvasó

Jó ez a Szeged.

SárgaPárna
Olvasó

Életében nem kezdhette el még ilyen korán a fesztiválszezont Lóránt! Talán még egy szépészeti műtét is belefér!

Marko_tropojából
Olvasó

Mondjuk egy agybeültetési beavatkozásra te is benevezhetnél.

MAFCdrukker
Olvasó

Érdekes, hogy most, az edzőváltás után tudott egy egylabdásat játszani a Paks. Taktikailag 3 nap alatt nagy újdonságot nem találhatott ki Pavlik, úgyhogy biztosan a cserével járó pozitív impulzus adta a löketet, bár az is lehet, hogy a Szedeák érezte magát nyeregben. A kommentátor mintha a vendégeknek szurkolt volna, ami nekem furcsa, mert mégiscsak a hazai klubhoz kötődhet.

tormentor
Olvasó

Kösz Báne és kösz Shephard az egész éves nagy büdös semmit

Heindrich
Olvasó

Gratulálok a Szegednek ?

krapulaksz simon
Olvasó

Bele sem merek gondolni ha Dzunicsnal is ennyire igyekeztek volna a légiósok, mi lett volna…
Pl Paige első jó meccse kb fél év semmi után. 🙁

mrfox
Olvasó

Gratula Szegedre!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés