Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Átrobogott a Szedeák a Pakson

Dzeletovics minden dobása betalált az első huszonöt percben, nem tudott mit kezdeni vele az ASE.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Atomerőmű SE 105-83 (31-19, 31-26, 23-15, 20-23)

Rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., dr. Mészáros B., Söjtöry T. (Faidt M.)

Szedeák: Kerpel-Fronius G. 7, Govens 14/6, Brown 15/3, Dzeletovics 40/15, Dickey 4. Csere: Keller I. 9/3, Bognár K. 7/3, Kerpel-Fronius B. 7/3, Balogh 2, Olasz -, Mayer -, Polányi -.

ASE: Kovács Á. 5, Capers 26/9, Valerio-Bodon 3, Lóránt P. 5, Jackson 14/6. Csere: Eilingsfeld 10, Shepard 6, Paige 6, Velkey 5/3, Gulyás 2, Kis R. 1.

A Naturtex-SZTE-Szedeák és az Atomerőmű SE lejátszotta negyeddöntős párharcának első mérkőzését szombat este – az alapszakaszból harmadikként érkező szegediek fogadták a hatodik Paksot.

Capers majd Jackson is dobott egy-egy hármast az első percben, de a hat paksi pontra gyorsan érkezett négy hazai egység is. Capers elkapta a fonalat, kettesét egy újabb hármas követte, 11-4-re vezettek a vendégek. A szegedieket ez azonban nem zavarta meg, és zsinórban kilenc pontot szerezve meg is fordították az állást (13-11). Kovács faulttal együtt talált be, a büntetője is jó volt, ezzel vette vissza a fórt a Paks – Govens egy triplával tett róla, hogy ez csak pillanatokra legyen így. Dzeletovics kettesével lépett egy kosáron túlra a Szeged, Govens növelte a különbséget még kettővel. Dzeletovics második tripláját is helyre tette, majd egy büntetőt is dobhatott, ezzel már csapata lépett el nyolccal (26-18). A tíz is meglett közte: 31-19-nél ért véget az első negyed.

Dzeletovics a második negyed elején 4/4-re alakította triplamutatóját, s ezzel megdobta 21. pontját, amire Lóránt egy büntetővel tudott felelni. A szegedi légiós ötödik hármasa bő két perccel később ért célba, 41-26-ra módosítva ezzel az állást – Dzeletovics nem rontott dobást eddig a pontig (3/3 dupla, 5/5 tripla, 3/3 büntető). Capers próbálta ellensúlyozni a hazai találatokat, de igyekezete csak arra volt elég, hogy ne közelítse a húszat a különbség. Azonban nem sokkal később már az említett különbséget ostromolta a Szeged: Kerpel-Fronius Balázs távolija a gyűrűben kötött ki (54-37) – időt is kértek a vendégek. A hazai együttes tartotta előnyét, minden vendég pontot kosárral büntetett. A különbséget Brown triplája növelte a félidő utolsó percében, Shepard büntetőkből szépített, de az eredmény hazai szempontból nézett ki jól: 62-45-tel zárult az első félidő.

Egy kosárváltást követően Govens triplájával lett meg a közte húsz, amin ismét Capers faragott, ráadásul egy triplával be is érte a pályára közben visszatérő Dzeletovicsot. Utóbbi viszont ott folytatta, ahol első félidei lecserélésekor abbahagyta: egymás után dobott két duplát (71-54). Dzeletovics 30. pontjával a húszat is átlépte a különbség, és még egy büntetőt is dobhatott, ami viszont kimaradt – ez volt az első rontott dobása. Aztán a következő akcióból már javított is egy kettessel (77-54). A húszat átlépve sem állt meg a Szeged: 26-tal is vezetett már Eilingsfeld büntetői előtt. Dzeletovics immár néhány hibát is megengedett magának, de így is újabb pontokat szállított – 85-60-ról indult a negyedik negyed.

A játék képe alapján túl sok izgalomra nem számíthattunk az utolsó játékrészben: Dzeletovics újabb két ponttal folytatta, majd Keller kettesével már csak egy pontra volt a harminctól a Szeged. Hátrányából végül tudott faragni az ASE, de ezen az estén esélye sem volt a Szeged ellen: a házigazda nagyon magabiztos, 105-83-as győzelmet aratott a párharc első találkozóján.

Kiemelt kép: Kuklis István/Délmagyarország/hunbasket.hu

HIRDETÉS
10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
CsíkosnapernyőPajtiBáArtur DokiLeklibajszaSárgaPárna Recent comment authors
Csíkosnapernyő
Olvasó

Bár a mai nap csak egy lépés,de a Szedeák az,aki az egész évben nyújtott teljesítménye alapján megérdemli,hogy ott legyen a legjobb 4 között! Hajrá!!!

PajtiBá
Olvasó

Szép volt, Fiúk! Csak így tovább! Bravó, Drodje! Tiéd a forduló extra teljesítménye! (40 pont, 48 VAL)!!! Le a kalappal! CSAK A SZEDEÁK! Előre az elődöntőért!

Artur Doki
Olvasó

Gratula Szegedre…
Mást most nem írnék,nyomdafesték,stb…

SárgaPárna
Olvasó

Az a kurva kemény, hogy a Paks ezt a Szrecskót elhajtotta és kiállt vele szemben egy semmirekellő légiós mellett!

Jurgilas
Olvasó

Gratula a Szegednek! Részükről volt akarat, és játék. Ehhez ás ASE sajnos csak asszisztált. Rossz volt nézni ezt a teljesítményt. Ki fog ehhez a semmihez szurkolni? Remélem visszanézitek meccset!

tormentor
Olvasó

Paige 0 assziszt, Shephard 0 mezőnykosár. Az se normális, aki még mindig reménykedik.

Expert
Olvasó

Az várható, hogy sima szegedi továbbjutás lesz, de hogy tükörsima, azt nem gondoltam volna.

Atomic4
Olvasó

Szokásos elképzeléstelen játék a csapattól. Egy egész város szorít érte, hogy eltakarodj innen Báne, itt az ideje 🙂 A légiósaidat itt ne hagyd!

Leklibajsza
Olvasó

Ahhoz az kéne, hogy Forray elhagyja az Albát.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Szép volt, Szeged! Hajrá, Szrecsko!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés