Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Naturtex-SZTE-Szedeák – Alba Fehérvár

Mandics szerint nincs sok gyenge pontja az Alba keretének.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Alba Fehérvár

Bajnokság, 19. forduló
Szegedi Városi Sportcsarnok, péntek, 18:00
V.: Papp P., Praksch P., Hervay T. (Hartyáni Zsolt)

Szedeák: Boltics - Vágvölgyi - Ponjavics - Krapic - Sulovics.

Alba: Cabezas - Freeman - Filipovity - Bullock - Heath.

A férfi kosárlabda bajnokság 19. fordulójának egyik nyitó mérkőzését Szegeden rendezik. A 13. helyezett Naturtex-SZTE-Szedeák fogadja a két győzelemmel többet gyűjtő, 11. helyen álló Alba Fehérvárt. A szegediek hét közben változtatásra szánták el magukat, Tyrell Green helyét Ante Krapic vette át a csapatban. A horvát légiós ezen a találkozón már be is mutatkozhat. A fehérváriak egy hétközi, sikertelen FIBA Europe Cup meccsen vannak túl. Az Ironi Ness Ziona ellen még belefért a vereség, ám úgy vélik, hogy Szegeden már kevésbé.

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Egy kicsit több időnk juthatott a felkészülésre, mint az Albának, mert ellenfelünk játszott egy hétközi meccset is. Igaz, hogy tét nélküli volt, de biztos vagyok benne, hogy nem hiányzott a fehérváriaknak az a vereség. Nem hiszem, hogy különösebben be kellene mutatnom őket. Biztos vagyok abban, hogy nem elégedettek a jelenlegi helyezésükkel és eredményeikkel a magyar bajnokságban. Kihangsúlyozva ez utóbbit, mert az európai kupaporondon most is továbbjutottak a csoportjukból. Az Alba nagyon erős játékos kerettel rendelkezik. Palánk alatt ott van a Lóránt – Heath páros, akik magasak és technikailag is képzettek. Nemcsak a palánk alatt veszélyesek, hanem kintről is jól tudnak dobni. A mezőnyposztokon sincsenek hiányosságaik. Elég csak megemlítenem, hogy van egy világbajnok irányítójuk. Lehet, hogy már túl van a pályafutása csúcsán, de még mindig jól tudja irányítani ezt a csapatot. Vannak jó dobó játékosaik is, akik fizikailag is erősek. Az Alba akkor a legveszélyesebb, ha a saját ritmusában, gyors kosárlabdát tud játszani. Ez az, amit meg kell akadályoznunk. Ez számunkra egy komoly mérkőzés lesz, szeretnénk meglepetést okozni, mert nagy szükségünk lenne egy bravúrgyőzelemre. Jelen állás szerint mindenkire számíthatok. Remélem, hogy ez ezúttal így is marad.

Jesús Ramírez, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Egy fizikális, kemény mérkőzésre számítok a Szeged ellen, különösen a palánk alatt. Elsősorban Sulovicsra gondolok, aki egy rutinos játékos. Az ő védése minden csapatnak problémát okoz. Ráadásul jó a játék-kapcsolata a csapat kulcsembereivel, így jól tudják őt használni. Az lehet egyébként a találkozó kulcsa, hogy mi diktáljuk a tempót. Az a szegedieknek kedvezne, ha felvennénk egy olyan játékritmust, ami lassabb. Arra kell törekednünk, hogy gyorsan járjon a labda, és lehetőség szerint meg kell próbálnunk minél több könnyű kosarat szerezni. Úgy néz ki, hogy mindenkire számíthatok a pénteki meccsen.

[totalpoll id=”5853″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit Sitku Ernő, a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a Honvéd, a Paks, a Szolnok, a Debrecen és az NYKK négyszeres magyar bajnok, 149-szeres magyar válogatott centere elemezte:

– Már korábban is elmondtam, hogy várnám az Alba feltámadását, mert a lehetőségeikhez képest az eddigi szereplésük eléggé gyenge.

Legutóbb a TF ellen sikerült idegenben jó teljesítménnyel nyerniük a fehérváriaknak. Nem tudom, hogy ezek után mondhatjuk-e azt, hogy feltámadt az Alba? Talán egy kicsit túlzó lenne, de eközben a Szedeákot sem érzem olyan meggyőzőnek, hogy ne nyerhetne náluk az Alba.

A játékos keretüknek az ereje mindenképpen feljogosítaná őket arra, hogy győzzenek Szegeden. Nem véletlen, hogy a héten változtatásra szánta el magát a szegedi szakmai stáb, mindenképpen rájuk fér az erősítés. Ante Krapic egy rutinos, jó légiós, aki szerintem még időben érkezett. Biztos vagyok benne, hogy erősebb lesz vele a Szedeák. A kérdés inkább az, hogy pár nap alatt mennyire lehetett őt beépíteni a csapatba. Ilyen rövid idő alatt talán még csodát nem várhatunk tőle.

Összességében én ismét Alba-győzelemre tippelnék. Kíváncsian várom, hogy sikerül-e a fehérváriaknak érvényesíteni az akaratukat a meccsen, és ki fog-e jönni a két csapat játékos kerete közötti különbség.

Fotó: hunbasket.hu

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
WilsonMásikVégétFújdMegKalok KevinDuráziMVP Recent comment authors
Wilson
Olvasó

Hagyjuk már ezt a nagyon erős kerete van dolgot, mert értem én hogy udvarias akar lenni na de ilyen duma a szakmai hozzáértését is megkérdőjelezi!!
Tippem : 74-70-es hazai győzelem!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Alsóházi helyosztó ez, Kedveskéim. 🙁

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Te már eljutottál oda ,hogy tökmindegy mit irsz normális ember diszlájkolni fogja.

DuráziMVP
Vendég
DuráziMVP

“Mandics szerint nincs sok gyenge pontja az Alba keretének.”

Sok erős sincs az eddig látottak alapján. 🙂

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Mondj még egy Magyar csapatot aki még versenyben van a nemzetközi porondon. 😀

DuráziMVP
Vendég
DuráziMVP

Jogos. 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés