Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Naturtex-SZTE-Szedeák – Alba Fehérvár

Szakértőnk szűk hazai győzelmet vár.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Alba Fehérvár

Bajnokság, középszakasz, alsóház, 2. forduló
Szegedi Városi Sportcsarnok, szerda, 18:00
V.: Ádám J., Pozsonyi L., Balogh Gy. (Farkas J.)

Szedeák: Boltics - Wirth - Ponjavics - Juhos - Sulovics.

Alba: Cabezas - Zeno - Keller I. - Lóránt - Heath.

Utolsó esélyét igyekszik megragadni a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely ha vereséget szenved az Alba Fehérvártól (vagy a Kaposvár legyőzi a TF-et), akkor már matematikailag is biztos, hogy a TF ellen készülhet a play-outra.

Andjelko Mandics, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője: Az alapszakasz során játszottunk egy szoros, jó meccset az Albával, de ez most egy egészen másik helyzet. Igazából mind a két fél számára már tét nélküli ez a meccs, de ettől függetlenül biztos vagyok abban, hogy az Alba is ugyanúgy nyerni szeretne holnap, mint mi. Mi szeretnénk egy jó mérkőzést játszani, mert lélekben már készülődünk a play-outra. A formánkat muszáj javítani a folytatásra, erre is ügyelnünk kell a hátralévő szakaszban. Biztos vagyok benne, hogy mindkét oldalon a fiatalok is több lehetőséghez fognak jutni. Nekünk ez azért is fontos, mert a fiúk menni fognak az U20-as döntőre a jövő hétvégén. Vágvölgyire és Révészre nem számíthatok, tegnap Kerpel-Froniusnak kiment a bokája, a ma esti edzésen talán okosabbak leszünk vele kapcsolatban.

Jesús Ramírez, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Természetesen nyerni szeretnénk Szegeden is, akárcsak az összes hátralévő meccsünkön. Jól ismerjük őket, hiszen játszottunk egy szoros mérkőzést ellenük nem túl rég, így megtapasztaltuk az erősségeiket és gyengéiket egyaránt. Megnéztük a legutóbbi Kaposvár elleni találkozójukat is. Tisztában vagyunk azzal, hogy milyen keményen védekezik a Szedeák, pláne hazai pályán. Erre készen kell állnunk, hogy meg tudjuk oldani a támadásainkat úgy, ahogy elterveztük. Ezen a meccsen is szeretnénk gondolni és lehetőséget adni a fiatal játékosainknak, hiszen a TF ellen is jó teljesítményt tudtak nyújtani. Igyekszünk logikusan, a meccs menetének megfelelően elosztani a játékperceket. A felkészülésünk rendben volt, a megszokott ritmusban haladtunk, mint korábban is. Tóth Péternek van továbbra is némi problémája, de már jobban van. Talán számíthatok rá.

[totalpoll id=”14154″]

A szakértő:

A mérkőzés esélyeit a Falco KC magyar bajnok irányítója és korábbi vezetőedzője, a 78-szoros magyar válogatott Kálmán László latolgatta:

– Azt gondolom, hogy az Albának minden hátralévő mérkőzés a jelenlegi helyzetében valamennyire kudarc. Lehet, hogy már várják a végét, de búcsúzni csak szépen szabad, így meg fogják próbálni száz százalékos teljesítménnyel lehozni ezt a hat találkozót.

Úgy, hogy közben a fiatal játékosaiknak is lehetőséget adnak. Ez egy nagyon jó lehetőség számukra, hogy bizonyíthassanak valamelyest a mély vízben. Ilyenkor fel lehet azt mérni, hogy milyen teljesítményre képesek. Az alsóházi csapatok gyengébb játékerőt képviselnek ugyan, de ez egy jó megmérettetés számukra, hogy lássák, hol tartanak. A TF ellen nyertek tizenöt ponttal a fehérváriak, de nem voltak annyira meggyőzőek hazai pályán. Lehet, hogy idegenben jobban fog nekik menni.

A Szegednek hazai pályán voltak szép győzelmei, de sokszor meglepő vereséget is szenvedett. Nekik a play-out elkerülése már nem reális cél, mert kikaptak Kaposváron. A bennmaradásért való küzdelemben szépen fel tudják magukat építeni. Ez egy jó lehetőség arra, hogy egy erős Alba ellen lássák miken kell még javítaniuk. Nekik, ha nem is élet-halál harc egy ilyen meccs, de ha tudnak egy ilyen erős csapat ellen nyerni, akkor abból szépen felépíthetik önmagukat, az önbizalmuknak nem tesz rosszat. Lehet látni, hogy Mandics nem pánikol, és fokozatosan építi be az új játékosokat, hogy amikorra kell, akkor csúcsformában legyenek. A holnapi találkozón én valamiért azt érzem, hogy a Szeged meg fogja verni az Albát, három-négy ponttal.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés