Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Nate Reuvers férfi válogatottunk új honosított játékosa

Magasember érkezett.:

:

Új honosított játékossal számolhat a novemberi Európa-bajnoki selejtezőkön a magyar férfi kosárlabda-válogatott és Gasper Okorn szövetségi kapitány, miután Nathan Reuvers ma délelőtt letette a magyar állampolgársági esküt – írja az MKOSZ honlapja.

A 25 esztendős, 211 centi magas, amerikai születésű erőcsatár az euroligás Valencia Basket kosarasa volt az előző évadban, és még két évig szerződés köti a spanyol klubhoz. Az ACB Ligában 4.6 pontot és 1.6 lepattanót, míg az Euroligában 4.9 pontot és 2.3 lepattanót átlagolt a mögöttünk hagyott idényben.

Nem ez volt az első szezonja Európában: 2022/2023-ban az olasz Reggio Emiliában pattogtatott, ahol 9.6 pontot, 4.1 lepattanót és 1.2 blokkot tudott felmutatni közel 40%-os triplával. Egy évvel korábban, a Cibonában mutatkozott be az öreg kontinensen: az ABA Ligában 10.7 pont, 5.1 pattanó és 1.6 blokk voltak a mutatói.

Reuvers korábban a Wisconsin egyetemre járt, és meghatározó teljesítményt nyújtott, főleg védekezésben: négyéves NCAA-karrierje végén az egyetem történetének legtöbb blokkot kiosztó játékosaként állt profinak. Legjobb éve a harmadik volt (2019/2020), amikor 13.1 pontos, 4.5 pattanós és 1.9 blokkos átlagokat hozott össze.

Fotó: Girgász Péter

16 hozzászólás

16
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
HajráMagyarKosárlabdadobógépRózsabimbóTitoOrtizWSreborn Recent comment authors
TitoOrtiz
Olvasó

Ha valaki mutat nekem, csak egy, centerméretű magyar centert (jelenlegiek is alulról súrolják ezt a kritériumot) , akkor azonnali hatállyal lecidázom magam. Ennek nincs köze az utánpótláshoz kivételesen, Divac nagyon jól megfogalmazta anno “magasságot nem lehet tanítani”. Fiatal, agilis, le tudja ütni a labdát, ABA ligában teljesített olyan jól, hogy következő szezonban egy Euroliga play-inért harcoló csapatban stabil perceket kapjon.
Lábon megveri jelenleg az összes magasemberünket, labdavezetésről nem is beszélve. A motiváció más kérdés, azt tényleg meglátjuk, de hogy nem egy gyenge láncszem az is biztos.

HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

Sajnos igazad van.. magasságban Peringer meg Anda Dávid van de hát mind tudjuk.. olyan hogy magas és még használható is legyen nem igazán van..

Kendeffy Botond
Olvasó

Kellett valaki 5-ös Hopkins helyett. Talán ő jobb lesz. Ez nem függ össze az utánpótlás neveléssel, szinte minden csapatban vam egy külföldi. Ettől még jöhetnének a feltörekvő fiatalok.

Borbély Lajos
Olvasó

Egyetértek Vadkakas és Born2ball kollégákkal.
Akkor mi a bánatnak mennek a milliárdok az “akadémiáknak” nevezett “gittegyletekbe”, ahol persze e pénzek igen tetemes része légiósbérekre megy el?
Csak nehogy Bukarestben szálljon le ez a fiú a repülőről…

Milivoj
Olvasó

Mindenhol vannak honosított játékosok, maga a tény nem olyan nagy baj, az viszont, hogy nekünk abból is a gyengébbek jutnak, az sokkal inkább…, pár éve olyan is volt, akinek csak az útlevél kellett, de egyszer sem játszott

WSreborn
Olvasó

Mindenhol vannak honosított játékosok, viszont nem mindenhol vannak lopott milliárdok pénzmosodájaként üzemelő “akadémiák”, ahonnan épkézlàb játékos még nem került ki….

Born2Ball
Olvasó

Igazából semmi értelmét nem látom ennek.
Európai él-középmezőnyben hoz egy átlag teljesítményt, ami persze nem rossz, de a honosított szó láttán valami extrát várna az ember.
Mert a jelenlegi keretben hiába lóg majd ki felfelé, előbbre sokkal nem vagyunk vele.
Ahhoz, hogy ez a keret szintet lépjen euroleague játékos kéne minimum (és onnét is minőségi).
Így meg akkor játszhatna magyar játékos is a posztján, bár igaz sok magas nincsen, de a mai kosárban az alacsony szerkezet nem kimondott hátrány.

heraklith
Olvasó

Az euroligában játszott, szóval euroliga szint. Szerinted melyik euroliga sztár fog egy Magyarország miatt sérülést kockáztatni? Mit nyerne egy sztár a magyar válogatottsággal?
A srác kapott európai útlevelet, így többet fog Európában érni, ennyi. A magyar válogatott egyértelműen center poszton a leggyengébb, mert egy ideggyenge Kelleren, esetleg egy nyugdíj előtt álló Tóth Ádámon kívül senki nincs.
Echte rányító sincs, de ott azért valamivel több lehetőség van.

Rózsabimbó
Olvasó

Peringer magasabb, sőt sokkal erősebb testi felépítésű is!

dobógép
Olvasó

Bazsi imádni való! Nyugodt, elvégzi a rá szabott feladatot és remekül fest a kosárlabda pályán. Csak labda ne kerüljön a kezébe, mert azzal sajnos nem tud mit kezdeni.

Vadkakas
Olvasó

a sok pénzzel (az én és a ti adóitok) teletömött kosárlabda akadémia ontja a számtalan tehetséges, képzett játékost, akik a bajnoskásgban kapott meccsenkénti rengeteg pályán töltött idő után most végre a válogatottban is megmuttahatják magukat …

Milivoj
Olvasó

Hm, elég sokoldalúnak tűnik, van palánk alatti mozgása, de középtávolról, betöréssel is próbàlkozik, illetve a triplát is bàtran vállalja, viszonylag gyors, jól vezeti a labdát, a magasságához képest kifejezetten koordinált a mozgása…, Kellernél, Hopkinsnál sokkal jobb opció, de egy Perry féle irányító jobban hiányzik

Captain Macko
Olvasó

Aztán majd a Válogatott filco csapata leszerződteti 😀

Knézy Ernő
Olvasó

Sok esze lehet magyar válogatottnak lenni,főleg 2024ben…

Center
Olvasó

Meglepő, ezt a hírt nem láttuk szembejönni…nem írta meg a Reuters…akarom mondani Reuvers. Majd meglátjuk, hogy jobb-e Kemal-nál… 🙂

Born2Ball
Olvasó

Mondjuk ha nála nem jobb, akkor nézzen civil állást, mert Kemal képességei alatt már csak az van.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés