Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Nagyot mentek az “Albacsávók” Bonnban

Nyolc perccel a vége előtt még tizenhárom volt a Fehérvár előnye, de jött egy 21-0-ás német széria…

Telekom Baskets Bonn - Alba Fehérvár 85-84 (24-27, 16-23, 22-24, 23-10)

FIBA Europe Cup, nyolcaddöntő, 1. meccs
Bonn, Telekom Dome
V.: Aunkrogers (lett), Clivaz (svájci), Attard (olasz)

Bonn legjobb dobói: Bircsevics 19/9, Hanlan 16/6, Breunig 12.

Alba: Cabezas 12/12, Zeno 8, Freeman 12/3, Lóránt 21/9, Heath 21/12. Csere: Peterson -, Filipovity 5/3, Keller 2, Tóth 3/3.

Heath remekül kezdett, öt ponttal és egy kiharcolt faulttal. Villámrajtot vett az Alba, két perc alatt 2-10 állt a táblán, Cabezas triplája után időt kért a Bonn. Kilenc volt a legnagyobb különbség, az első negyed derekán, 11-14-nél viszont már Ramirez hívta magához övéit. Fantasztikusan tüzelt mindkét együttes, az első kosarat leszámítva végig a Fehérvár vezetett, tíz perc után 24-27 volt az állás.

Alig két perc után fordított is a hazai együttes. Fej-fej mellett, váltott védekezéssel haladtak tovább a csapatok. A 15. percben, 36-36-nál az Alba kért időt. Használt a pauza, Heath-ék 6-0-s szériába kezdtek, amit aztán a másik oldal próbált megtörni. Hiába, jött egy újabb 5-0-s magyar periódus, és máris ismét tíz fölé kúszott a különbség. A félidőre 40-50-es állással fordultak a felek. Érdekesség, hogy Heath nem egészen 17 percnyi játék után elképesztő, 21/12-es pontmutatóval, 8/9-es mezőnymutatóval, 10 lepattanóval és 33 VAL-értékkel állt, de extrán teljesített Lóránt Péter is, aki majdnem végig játszotta az első félidőt, 16/6-os pontmutatóval rendelkezett. Ketten együtt majdnem annyit dobtak, mint a teljes Telekom Bonn összesen…

A szünet után 5-0-val hamar megfelezték a különbséget a magenta színűek, a legjobbkor jött Cabezas hármasa. Továbbra is elképesztően dobott az Alba, amely ezzel vissza is verte ellenfele minden felzárkózási kísérletét. Kezdett egyre tehetetlenebbé és feszültebbé válni a német gárda, a 29. percben technikait kapott a reklamáló O’shea edző. A harmadik negyed Filipovity közel félpályás hármasával zárult (62-74).

Nagyot mentek Lóránték, kár az utolsó nyolc percért (fotó: fiba.com)

Nyolc perccel a vége előtt még tizenhárom volt a Fehérvár előnye, de Tóth Péterék elkezdtek kapkodni. 71-77-nél időt kért Ramirez. Hiába. DiLeo triplájával már csak három volt közte, Hanlan kettese után, alig egy perc elteltével megint felmutatta a T-betűt a spanyol tréner (76-77). Webb zsákolt, hosszú idő után vette vissza a vezetést a Bonn, hihetetlen, de újabb egy perc múlva megint időt kért Ramirez, elhasználva ezzel az utolsó lehetőségét is. Hátra volt még közel öt perc. Megváltozott a játék képe, teljesen szétesett az addig hengerlő Alba. Heath sem gyarapította pontjai számát a második félidőben, 64-77 után 21-0-át ment a Bonn, hibát hibára halmoztak Kellerék, és a legbosszantóbb az volt az egészben, hogy ezek nagy része ki nem kényszerített hibák voltak. Zeno törte meg a hosszú-hosszú kosárcsendet, a végére csak sikerült visszahozni mínusz egyre a találkozót.

Az eredmény mindenképpen biztató, a játék is, leszámítva az utolsó nyolc percet. A visszavágó így gyakorlatilag olyan, mintha ismét 0-0-ról indulna. Nagy különbség azonban, hogy a nyolc közé jutáshoz már „csak” kettővel kell nyerniük hazai pályán a kék-fehéreknek.

Fotó: fiba.com

24 hozzászólás

24
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
albcpurplenyolcmegnyolcMásikVégétFújdMegmakelovenotwar69 Recent comment authors
Jokic
Vendég
Jokic

purple:
“Ha itt egy szoros meccset játszik az Alba, Szolnokon tolókocsival gurítják be Lóriékat a pályára. Egy laza átmozgató edzés várható minusz 40nel, Simon már le is zsírozta ezt a bonniakkal, ahol játszott is.”

Várom az értékelésed! 🙂

purple
Vendég
purple

Gratuláció a vereséghez. Szolnokon tolókocsival gurítják be Lóriékat a pályára..

albc
Olvasó

Meg lesz b.szva az olajfa .

nyolcmegnyolc
Olvasó

Gratulálok.
Én ezt nem szeretem az amcsikban (tisztelet a kivételnek), amir Heath csinál. Fontos meccs, nemzetközi meccs… . ilyenkor mindent bele. Aztán jön, a hazaiban a sok 2-3 pontos lagymatag meccs.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Kedveskéim, imádom az ilyen huncut, vagány, ifjútitán albacsávókat, mint pl. Cabezas! 😉

makelovenotwar69
Olvasó

Sajnos csak pont a 4. negyedet láttam, amikor már mondjuk úgy fáradt volt a csapat. Így is ez egy nagyon szép eredmény, az utolsó perc két labdaszerzése (egyikből Cabezas triplája) nagyon kellett.
Fehérváron a feladat adott, elég egy 2 pontos győzelem… Nagyon nem lesz egyszerű, de a normálisak szurkolnak az Albának nemzetköziben.
Még egyszer gratuláció!
Hajrá magyar kosárlabda!

Kendeffy Botond
Olvasó

Gratula az Albának! Reméljük, hogy tovább lépnek. Minden sikerre szüksége van a magyar kosárportnak! Itt látszik, hogy milyen erős a magyar liga:-)))))

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Továbbjutni ugyan nem fognak, de (az egészen) továbblépni bizonyosan. 🙁

Puntigamer
Olvasó

Gratulálok!
Remélem fehérváron sikerül a továbbjutás.
Mindent bele….
Egészségetekre! 😉

donnarumma
Olvasó

Gratulálok a Fehérvárnak, ez szép munka volt!Számomra eddig sem volt kérdés,hogy a bajnokságban is ott lesznek a legjobb 4 ben..

derryl
Olvasó

Grat Fehérvárra (ilyet nem nagyon szoktam írni), kár, hogy így elment a 4-ik negyed. Remélem szombaton a hazai formát hozzátok!

WSreborn
Olvasó

Gratula ez szép volt, remélem szombaton nem ezt a formát hozzátok….

piros710321
Olvasó

Gratula! Remélem itthon meglesz a továbbjutás! Csak így tovább!

AL
Olvasó

Ez a Peterson az új gyerek ? Aki látta már vélemény ???

Delirium
Olvasó

Jól mozog, jók a zárásai, védekezésben hatalmas plusz Bullockhoz képest. Ha Heath ilyen játékot általánosítana, akkor elég is lenne tőle, amit láttunk.

falco2008
Vendég
falco2008

Írnék hosszú elemzést, de a fehérváriak csak a 3/4-t olvasnák el ://

falco2008
Vendég
falco2008

Jaj, bocsánat egy pont lemaradt a végéről. 🙁

Jokic
Vendég
Jokic

Te mekkora egy szellemi nyomorult vagy. 🙁

russelalba
Olvasó

A filko hogy áll nemzetközibe?

piros710321
Olvasó

Most fontos volt ide böfőgnöd ?
Gratulálni kellene te gyökér, nem böfögni!

mte01
Olvasó

Ezektől a sárgáktól ne várd el hogy gratuláljanak valakinek 😀
“irigység a sárga színe….”

Grat az albának!

falco2008
Vendég
falco2008

A mosolygós fej amit használsz az is sárga 🙂 és olyan mint én – vicces 😉

Guczi
Olvasó

Ez óriási! Egy szellemes zrika, trágárság nélkül. Tényleg nagyon jó, még akkor is, ha “ellenünk” szól. Hajrá Alba!

falco2008
Vendég
falco2008

Örülök hogy valaki érti 😉 respect!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés