Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

Nagyot ment a Szekszárd

Derekasan küzdött a Győr a negyeddöntő első mérkőzésén.

Atomerőmű KSC Szekszárd – CMB CARGO UNI Győr 70-48 (18-4, 12-17, 25-18, 15-9)

Női bajnokság, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Szekszárd, 1000 néző
Játékvezető: Benczur Tamás, Frányó Péter, Söjtöry Tamás (Várhalmi Zsolt)

Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer Á. 12, Dojkic 14/3, Theodoreán 2, McCall 3, Bishop 21/3. Cserék: Mansaré - , Gereben 11, Bálint 5/3 , Kiss -, Studer Zs. 2 , Vincze - , Miklós .

CMB CARGO UNI Győr: Mandics 10/6, Raksányi 7, Czank 7/3, Spanou 9/3, Gray 6. Cs.: Török Á. 2, Varga Zs. 4, Nagy D. 3, Baffy -, Szabó P -.

Kevés pontot hozott a mérkőzés eleje. A negyedik perc végéig egyetlen Bishop kosarat láthatott a közönség. A találkozó második kosarát Studer szerezte, ekkor még öt perc volt hátra az első negyedből. Pár másodperccel később ismét a magyar válogatott irányítója volt eredményes, győri kosár azonban még mindig nem született. A vendégek gólcsendjét végül Raksányi törte meg, 6-2-re módosította ezzel az állást. Elképesztő küzdelmet, és sok rossz dobást láthatott a fanatikus szekszárdi közönség. Studer és Bishop viszont elkezdte a pontgyártást, ketten együtt 16 pontig jutottak. 18-4.

A második félidő Spanou triplájával indult, majd ismét Studer talált be. 20-7-nél, 7 perc volt még hátra az első félidőből. A győriek mindent elkövettek, hogy a hazaiak ne tudják már az első félidőben eldönteni. Spanou és Raksányi játéka is biztató volt, hozták a pontokat. A Győr végül nyerte ezt a negyedet, és Gray sikeres büntetőivel tíz ponton belül zárta a félidőt. 30-21.

A harmadik negyed elején felváltva születtek a kosarak. A Szekszárd próbált meglógni, a Győr nem engedte. Aztán a negyed derekán Bishop és Dojkic megrázta magát, így az olló nyílni kezdett. 42-28. A vendégek azonban az utolsó pillanatig “éles” meccset akartak játszani. Mandics triplája után ismét tízen belülre kerültek. Három perc volt hátra a harmadik negyedből. Bishop és Gereben duplával válaszolt, de érkezett egy Czank-tripla, így maradt a tíz közte. A játékrész vége azonban hazai fölényt hozott. 55-39 lett a negyed vége.

Az utolsó negyedben nem változott a játék képe. A Szekszárd esélyeshez méltóan őrizte kiharcolt előnyét, de dicséret illeti a győrieket is, akik alaposan megnehezítették Gerebenék dolgát.

A 22 pontos szekszárdi győzelem azt jelenti, hogy Studerék 1-0-ra vezetnek a két győzelemig tartó párharcban.

Kiemelt fotó: Jantner Fotó

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés