Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nagyot ment a második félidőben a DEAC

Hiába kezdett jól a Kaposvár.

DEAC - Kometa Kaposvári KK 77-61 (17-29, 21-12, 23-10, 16-10)

Bajnokság, 6. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Makrai Márton, Minár László Balázs (Zalai Ákos István)

Debrecen: Edwin 8, Hőgye -, Drenovac 15, Williamson 15, Buljevic 19. Csere: Ságodi -, Csizmadia -, Czermann 4, Hegedűs -, Buckles 8/3, Mócsán 8/6.

Kaposvár: D. Jackson 2, Abell 13/3, Paár 4, Koprivica 12, R. Jackson 17/6. Csere: Antalics -, Szőke -, Halmai 2, Bogdán -, Krnjajszki 8, Fazekas 3.

Komoly csatára volt kilátás Debrecenben a bajnokság 6. fordulójában, ahol a 10. helyezett DEAC fogadta a 11. helyen álló, ugyanúgy 2 győzelemmel és 3 vereséggel álló Kaposvárt.

A kaposváriak vették magukhoz a kezdeményezést a találkozó első perceiben, Jackson pontjaira alapozva pár ponttal a vendégek tartottak előrébb. Paár, majd Koprivica is betalált, így a debrecenieknek kellett időt kérnie, hogy ne szakadjanak le még jobban. Nem használt az időkérés, Drenovac elhibázta a következő támadást is. Fazekas kosara után Czermann talált be, majd Jackson válaszolt egy triplával. 13 ponttal vezettek a vendégek, amikor Edwinnek sikerült szépítenie egy közelivel. Közelebb azonban nem sikerült kerülniük, az etapot magabiztos vezetéssel zárták a somogyiak (17-29).

Jól kezdett a DEAC, az első támadásból rögtön Mócsán dobott egy triplát. Hiába azonban a jó kezdés, a hazaiaknak továbbra sem ment támadásban. A Kaposvár is elhibázta a helyzeteit, így a 15. perc magasságában 22-37 állt az eredményjelzőn. Drenovac pontjaival kapaszkodtak a hazaiak, majd Williamson duplája után már csak tízpontos volt a felek közötti differencia. Megálltak a vendégek támadásai, Buckles pontjaival már tízen belül voltak a hazaiak. Nem változott a játék képe, a DEAC egyre jobban magára talált. A félidőre három pontra sikerült felzárkózniuk (38-41).

Drenovac elhibázta a második félidő első támadását, azonban az ekkor már 15 pontnál járó Jackson pontosan célzott. A DEAC színeiben Buljevic volt eredményes többször is, a center kosarával vették át a hazaiak a vezetést 46-45-nél. Kapaszkodott a Kaposvár, azonban innen már nem adta ki a kezéből a vezetést a hazai együttes. Drenovac révén egyre nagyobb előnyt harcoltak ki maguknak a hazaiak, tíz ponttal tartottak előrébb a hajdúságiak (61-51).

Williamson duplájával indult az utolsó játékrész, amit kétperces kosárcsend követett. Ezt Buckles zsákolása törte meg, majd Williamson talált be újra. A 34. percben 67-51-re vezetett a DEAC, a kaposváriaknak nagyon össze kellett volna kapniuk magukat ahhoz, hogy szoros legyen a végjáték. Koprivica kosaraival zárkóztak a vendégek, de Mócsán megakasztotta a vendégek lendületét. Hiába próbálkoztak a somogyiak, innen már nem volt számukra visszaút, a debreceniek végül magabiztos győzelmet arattak (77-61).

Fotó: hunbasket.hu

42 hozzászólás

42
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
15 Comment threads
27 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
TadamVulcanoMaryBebeballmeg Recent comment authors
Mary
Olvasó

Olvasom a delfinek.hu-n az edzői nyilatkozatot. Azt mindenki látta, aki követte a meccset az élő közvetítésen, esetleg a helyszínen. Valami mást esetleg tudna mondani Váradi Úr?, mert ez már nagyon unalmas! Meddig tanulunk még a hibáinkból? Ezek a játékosok nem most kezdték a kosárlabdázást, gondolom, ha megfelelő taktikai utasításokat, erőnléti felkészítést kapnak és azt kellő szigorral meg is követeli(k) az edző(k), akkor látnánk valami fejlődèst. Ezek hiányában azonban egy-két szerencsés győzelem kivételével maradnak a “Több ilyen mérkőzésünk volt már, rossz volt a dobószázalékunk, ebből mindenképpen tanulnunk kell” típusú mérkőzések, vagy a “szurkolók eddig is megbocsátottak” hozzáállás? Mindent el lehet adni… Olvass tovább »

Bebe
Olvasó

Gratulálok a Debrecennek! Húgomnak még írtam is a második negyedbe mikor mentünk 9 ponttal, hogy innen milyen szép lesz kikapni. Be is jött! Derek es Koprovica azonnal csere. Derek 2 pont 2 asziszt. Ez légióstól elfogadhatatlan, nem értem mit láttak benne. Ha Remy és Roni nem lenne ez nagyon nagyon csúnya zakó lett volna. Amúgy sajnos saját a magamat nem értem, hogy mit görcsölök itt azon, hogy semmit nem ér az egész csapat, mikor ki lett jelentve, hogy a bentmaradás a cél. Ezért felesleges az Aréna is…. Szépen pakoljunk össze mindent aztán át lehet vonulni a Körcsarnokban, bőven elég, és… Olvass tovább »

ballmeg
Olvasó

Amíg a játékosállomány egy jelentős részének a génállománya megegyezik az edző, szponzor, stb génjeivel, ne várjon senki semmit. Nem érdekük a jobb játék, mert akkor páros lábbal kéne seggbe rúgni a dédelgetett fiacskákat. A “langyos” vízben jól elvannak, fix helyek, biztos pénzforrás. ÉS: beképzeltség, önelégült pofák. Kiégésen túli alkoholfüggők. Nagyon, de nagyon finoman fogalmaztam… Hangsúlyozom: nem érdekük a jobb teljesítmény, mert anyagilag így járnak a legjobban. Ha valaki esetleg nem tudta volna, hogy a kosárlabda szeretete a pénz imádatát jelenti ezeknek. Ha szeretnék ezt a sportot, többé nem lépnének be a csarnokba. Ha “piaci” alapon működne a rendszer, ahol valóban… Olvass tovább »

KKK72
Olvasó

Emlékeztek anno Monok Tibi megpróbálta a fiát becsúsztatni a keretbe ? Ő értett a szurkolók felháborodásából és lettett róla. Puska úr Bogdán úr…. nem lenne követendő példa ?

Schwarzkopf
Olvasó

Ronca menekülj ebből a szarból mielött még ellep teljesen téged is ez a ganyé ami itt folyik.
Ez a csapat ennyit tud.Ezen nem kell idegeskedni.November végére de max december közepére már nwkünk vége is a szezonnak.Sajnos érik hogy idén azaz 2023 ba max 3 győzelwmmel fordulunk januárra.
Én nem is idegeskedek már,főleg az itthoni sopron elleni meccs után már nem látom értelmét hogy ez a hullagyenge csapat miatt “idegrohamot” kapjak
Majd jövőre! Igaz KOMETAS emberem?! ????

Hunbasket2021
Olvasó

Statisztika, kamu 11 eladott labda, volt vagy 25 az…. 16% tripláról nem rossz teljesítmény. Lassan küzdeni kellene a pályán. Második félidő leharjott fejjel előre a vereséget.

fikusz65
Olvasó

Rettentő gyenge ez a Kaposvár

KKKfanta
Olvasó

Sajnos erre mi kaposváriak se tudunk mást mondani, ISMÉT.

KKKfanta
Olvasó

Ha egy csapatkapitány úgy érzi hogy a sérülésből nem tud felépülni s úgy tud csak játszani mint egy beszari 5 éves akkor legyen benne annyi hogy átadja a helyet. Imádtam a Borist de az árnyékának az árnyéka. A légiósokat inkább hagyjuk is. Irányító meg a center szrt se ér. De megint elment 6 meccs és még mindig semmi.Fazekas extra (gondolom hozza az elvártat????)
Meg van mellé egy edzőnk aki remekül meccsel továbbra is.
De a fiatalokat meg akarjuk tartani, meg építjük a jövőt. (Biztos nem fog elvinni egy Paár Márkót egy ezerszer jobb csapat több pénzért.) ugyan.

KKK72
Olvasó

Én Boriszt nem bántanám mint kiegészítő játékos most is hozott nyolc pontot, volt három lepattanója, négy aszisztja és egy szerzett labdája nem rajta mennek el a meccsek. Más csapatoknál sem remekelnek a kiegészítő játékosok az alsóházban. Neki legalább volt jó meccse is. Puskát miért nem említi senki a felépülése óta sz@rt se ér. Persze előtte sem villogott nagyon.

Schwarzkopf
Olvasó

Puska,Beni.Őket tudjuk miért vannak itt.MB2 be is cserepadosak lennének

KKK72
Olvasó

A sok éves kiesés elleni küzdelem ebben az idényben meghozza a gyümölcsét sajnos eléri a csapat a városvezetés “hőn áhított” célját, kiesünk. Egy gonddal kevesebb, gondolják !
A csapat játéka semmi olyat nem mutat amibe esetleg kapaszkodni lehetne. Szégyen de sajnos be kell látnunk, hogy a mi csapatunk ebben az idényben az egyedüli kiesőjelölt. Változtatás, játékoscsere ? Miből ?
Fiatalok beépítése ? Szép cél de nem rossz elképzeléssel! Mit akarunk egy Fazekastól, egy Puskától ? Még azok a fiatalok akikben még volt valami ők is lesüllyednek a legalacsonyabb szintre.

KKK72
Olvasó

Minuszolók kívánom de tényleg legyen nektek igazatok, hogy hülyeséget írtam. Én is azok közé tartozok akik nagyon szeretnének egy jó csapatot látni de a mostani helyzetet nézve nem látok rá esélyt és nem látom azt sem, hogy honnan érkezhetne a mentőöv. Polgi már kifarolt a kosárlabda támogatásából.

ballmeg
Olvasó

Ezt a sok mínuszt én sem értem… Nekik ez tetszik, de most őszintén? Megírhatná végre valamelyikük, hogy mi nem tetszik a hozzászólásban. Melyik részével nem tud azonosulni és miért? A mínuszolók bármelyikének miért érdeke, hogy egy harmatgyenge teljesítményről a szurkolók hallgassanak? Fáj? Fáj az igazság???

Hagyadmár...
Olvasó

Egyetértek Veled, sok mínuszoló írja már le véleményét! Lassan 20éve ezt a szart nézzük évről évre…

Mary
Olvasó

Ezt már én is megkérdeztem, de arra is kaptam a minuszokat, választ azonban senkitől. Szomorú! Nagyon kiváncsi lennék, hogy mi az, ami nem tetszik nekik a hozzászólásokban. Csak EGY választ kapnék, már elégedett lennék, hogy többen is mit látunk rosszul?

Vulcano
Olvasó

Azért az kicsit erős, hogy egyedüli kiesőjelölt lennétek.

Rubik75
Olvasó

Mi a cél nálunk?Lassan kivéreztettni a kosarlabdát is a városban.Nem tudom elképzelni,hogy nem lehet szponzort találni aki komolyabb összeget áldozna a csapatra,hogy legyen játékos nálunk.Nincs az országban még egy város ami ennyire benyalna NER-nek,és mégis totális reménytelenség van sport szintjén is.Múltkor írta valaki és félek igaza lesz,ha kiesünk itt is eltünik az élvonalbeli kosárlabda mint Dombóváron.

KKKfanta
Olvasó

Amíg a Sztoján-Szita-Puska 3-as diktál addig itt senki ne várjon semmit!!!!! Ki nem fogunk esni, de 10-14 hely a mi helyünk stabilan! De legalább lett 3500 fős csarnok, vele egy időben meg ennek a 3 embernek sok sok ingatlan.

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

KKKfanta,
a Lölőt meg sem említed, ő szart sem ér?

moldi56
Olvasó

Ivkó még mindig kavar Kaposváron?Ahol ez az ember megfordul…ennél nagyobb kárt nálunk Szolnokon okozott,sokszor még mindig nyögjük az átkát.

KPSVRKK
Olvasó

Persze, polgi barátja, címzetes kosárlabda ügyi főtanácsadója. Ezért zavarták ide Váradit meg Fazekast is Kecskemétről. Ott már nyilván tudták hogy ilyen térdekkel nem lehet játszani, ugrani. Ezért nem tud megfogni egy labdát, meg leppatanót sem. Nekünk még jó lesz…
Hogy basznák meg mind

ldd
Olvasó

Ha nem vesznek be a buliba…hiába nyalsz.

KPSVRKK
Olvasó

Ez a szponzori kérdés már rég óta zavar engem is.
Ha az ügyvezetőnek kenyérkérdés lenne hogy pénzt kaparjon, biztos nem itt tartana a csapat pénzügyi helyzete. Meg lehet nézni hol tart a Maestro két csapata a tabellán. Szita ébresztő!

KKK72
Olvasó

Nincs itt szponzor ! A Kométa csak egy kifizetőhely a város helyett !

ballmeg
Olvasó

Így is folyik a pénz, amiért NEM dolgoznak meg. Szerinted a dombóváriak miért nem az ő nagy kosárlabda-családjukban, az imádott városukban játszanak? A fiataljaikat hazavihetnék végre és mutassák meg ott, hogy akik most NB1 A-sok, mire mennének otthon az NB2-ben. Képesek lennének feljebb jutni??? Soha az életben. Itt meg milyen teljesítményük van? Ezeket még jobban beépíteni? Az eszem megáll! A dombóváriaknak sikerült Dombóváron kipottyanni az “élvonalból”, most ezt a szívességet megteszik itt is.

Tadam
Olvasó

A kérdés Ti mire mennétek, ha a szomszédváriak hazamennének? Krakus elvtárs úgysem segít. 2018-ban és 2019-ben is volt szerencsém látni az általad szapult fiatal játékosokat az U14 döntőben játszani. (nem vagyok dombóvári, más okból voltam ott) Hol is voltak a kaposvári fiatalok? Ja, el se jutottak a myolcas döntőig? Ez kinek is a hibája? Biztos nem ezeké a srácoké. Nem hiszem, hogy őket kellene okolni, mert itt tart a KKK. Többször említettem már, hogy abból a gárdából többen is az élvonalban játszanak, nem hiszem, hogy alaptalanul. Most volt egy cikk az egyik utánpótlás portálon az 5 legjobb U20-as kosarasról az… Olvass tovább »

ballmeg
Olvasó

Csak részben tudok veled egyetérteni. De sok igazság van abban, amit írtál.

KKKfanta
Olvasó

Nem rossz nem rossz. Jaah de! Én már csak egy dolognak szurkolok, hogy valakinek egyszer érdeke legyen a kaposvári kosárlabda. ????
Segítek a következő 2 meccs is kuka, aztán már helyünkön is leszünk
Jót most nehéz lenne írni.
Ennyit számít hogy az ügyvezető egy iskolaigazgató aki valójában egy báb! S a báb csak az után kapja az intrukciót miután a nagyfőnök áttol valamit a Szitán!

KPSVRKK
Olvasó

Kulcs poszton a bajnokság két leggyengébb légiósával, rosszul játszó fiatalokkal ennyit lehet elérni.
Csere kell és 2 es posztra egy bontó, védekezni tudó, jól dobó játékos, ha komolyan gondolják a bentmaradást.
A fiatalok beépítése az elsődleges cél (akadémia!?) vagy a bentmaradás?
Ez a csapat, abben a struktúrában kieső.

ldd
Olvasó

Lehet szidni a Rátgébert… ha a kaposvári fiatalok is annyit dolgoznának…meglenne az eredménye.

KPSVRKK
Olvasó

Rátgéber lassú hozam. Lassan beérik a sok munka és a főállású dolgozók is beleadnak mindent.
Laci bátyánk személye és a brutális pénzköltés már más kérdés…

Mi pedig hol vagyunk a paksi konvojhoz képest? Jöttmentek azt mondják elég a bentmaradás? Ezért járunk meccsre idegenben, itthon?

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Szánalmas volt! Már tanítani lehetne, hogyan lehet +16 pontos előnyt eladni, sőt átfordítani -16-ra! Vagyis ránkverni egy harmincast… Ez a teljesítmény így: 0.0! Centereink, irányítónk, + Borisz és Kornél is teljes betli, NB I. alatti színvonal. Jelenleg sajnos biztos kiesőjelöltnek érzem magunkat!
Gratulálok a DEAC-nak!

Hagyadmár...
Olvasó

Váradi kezd lefőni a kávé… Te választottad a légiósokat (meg a mentorod), elég gyengére sikerült. 3 negyed alatt dobunk 32pontot botrány!

Meg az is nagyon ért a kosárlabdához aki ezt a Fazekast leigazolta. Egy labdát nem bír megfogni, 210cm a gyűrű alól nem képes egy ziccert, zsákolást megcsinálni!

HajraKapos
Olvasó

Gratulálok a DEAC-nak!
Kaposvári kosárlabdaszerető mazochistáknak ajánlott megnézni a meccset.
Csak remélni tudom, hogy ez a vereség már elindít valami változást a játékosállományban.
Továbbra is azt mondom, hogy egy ilyen irányítót -egy kiesés ellen küzdő csapat- nem engedhet meg magának. Fel sem lehetne sorolni egy hozzászólásban a hibáink számát. Gyengék vagyunk, mit a harmat. „Öröm” lesz nézni, ahogy hazai pályán elp*csáz majd minket a ZTE.
Egy szebb jövőt (végre) Kaposvárra!

ballmeg
Olvasó

Szerintem nyugodtan sorolj fel néhányat, mert az “illetékesek” és családtagjaik is olvassák a hozzászólásokat (ld: mínuszolók). Ha esetleg azt hinnék, hogy csak 2 típusú ember létezik: 1. “a szakértők”= vezetőség, edzők, játékosok, slepp, akik majd tudják, mit kell csinálni és ez így, ahogy most van, tökéletes; 2. “a laikusok”= mindenki más, aki kívülálló, aki biztos, hogy nem ért hozzá, még egy elzárásról sem tudja, mi fán terem… Üzenem: értünk hozzá! És kérlek, nyugodtan sorolj fel pár dolgot, amin változtatni kellene!

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

ballmeg +1

HajraKapos
Olvasó

Hirtelen most 3 dolog jut eszembe, mert csak ugye egyszer láttam a meccset: 1. Az első parádés negyed után a második negyedet a következő játékosokkal kezdtük: Borisz-Halmai-Puska-Beni-Koprivica… Mondom mi az Isten, ki fog itt pontot dobni?!? Nagyon rövid idő alatt meglett az 5 fault, és onnantól a védekezésünk is jóval “puhább” lett. Ha jól emlékszem már a negyed 3. pecétől dobhattak büntetőt a debreceniek. 2. Taktikai fegyelmezetlenség volt Puska részéről, hogy a második negyed végén a DEAC utolsó támadásánál egy buta faultot beütni a semmire. 3. Hatalmas hiba volt a második negyed végén Halmai-ra bízni a labdafelhozatalt, pláne egy Edwin-nel… Olvass tovább »

KPSVRKK
Olvasó

Egyetértek.
És meccsek óta nincs taktika a kettőzésekre. Halmai 10 másodperc alatt kétszer adta el a labdát mikor bekettőzték. Koprivica dettó.
Nincs a csapatban egy T.J. szinű védő aki le tudna venni a pályáról kulcs játékosokat. Borisz régebben stabil volt védekezésben, idén nulla.
Gyakorlatilag csak 3-2 vagy 4-1(!) zónát védekezünk, mert egyénileg mindenkit agyonvernek.
Nincs védekezés váltás, teljes letámadás, teljesen kiszámítható minden.
A hármas dobáskor Ronon kívül senki nem indul el lepattanózni.
Fazekas-Koprivica onnét is átdobja a gyűrűt ahonnét már lehetetlen elrontani.
Asszem sokan tudjuk sorolni a hibákat, de ezen a fórumon lassan felesleges.

Ki kell kényszerítenünk a változást, ha a vezetőség szerint így minden ok.

ballmeg
Olvasó

Egyetértek! De sosem felesleges figyelmeztetni senkit a hibákra. Bármilyen egyéb munkahelyen megkövetelik a fegyelmet, a tudást, a pontosságot, kitartást, stb. A szórakoztató iparra is érvényes mindez, már amennyiben ezen tudunk szórakozni, mert kikapcsolódni már biztosan nem.

ballmeg
Olvasó

Köszönöm! Remélem, más is olvasta!

Kaposkosár KKK
Olvasó

Kurva gyenge!!!
Gratulálunk DEAC

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés