Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nagyot lépett az MVM-OSE Lions a playoff felé

A DEAC jól kezdett, de simán kikapott.

MVM-OSE Lions - DEAC-Tungsram 102-83 (16-27, 34-17, 25-23, 27-16)

Bajnokság, középszakasz, középház, 6. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
Cziffra Csaba, Frányó Péter, Makrai Márton (Forrai Sámuel)

MVM-OSE Lions: Ihring 16/3, Mesicek 20/6, Calhoun 27/21, Burns 10, Dorogi 4. Cserék: Garamvölgyi 8, Parrish 7/3, Ruják 4, Carev 4, Molnár 2, Mucza -, Tóth B. -.

DEAC-Tungsram: Kerpel-Fronius 4, Valerio-Bodon 10/6, Dzeletovics 16/3, Drenovac 17, Aska 12. Cserék: Neuwirth -, Balázsi 2, Polyák 11/3, Sagodi 6, Gáspár 5/3.

Dzeletovics duplájával indult a találkozó, majd tripla érkezett mindkét oldalról. A DEAC légiósa “úgy döntött” hátára veszi a csapatát, a vendégek első tíz pontjából valamennyit ő szerezte. 5-10 volt az eredményjelzőn a negyedik perc végén. A “tízet” Valerio-Bodon tette közé, akinek hármasát követően időkérés következett. Calhoun hármast, Aska duplát dobott, 8-17 az eredményjelzőn a negyed közepén. A hazaiak próbáltak ritmust váltani, de a debreceniek nagyon elkapták a fonalat, remek százalékkal dobtak. 12-21, majd 14-23 a táblán. A negyed vége pedig 16-27 lett.

Gyors kosárváltással indult a második negyed, Mesicek büntetőivel viszont már tízen belülre került a hazai csapat. Burns két duplája is beesett, időt kértek a vendégek. Polyák dobott a DEAC szempontjából fontos duplát, Burns zsákolt. Tapadt tovább az Oroszlány. 29-35 volt az eredményjelzőn a negyed közepén, mert Drenovac büntetőjére és Gáspár triplájára “csak” egy duplával válaszolt Mesicek. Ezt követően azonban hazaiak pillanatai következtek, Ruják és Calhoun pontjaival kettőre zárkóztak a piros-feketék. Mesicek büntetőjével vették át a vezetést, erre azonban Aska azonnal válaszolt. Az első félidő hajrája Sebastjan Krasovec csapatáé volt. 50-44.

A második félidőre nagyon “élesen” jött ki hazai csapat, Calhoun nagyon jól dobott. Gyorsan a tíz, majd a tizenöt is közé került. A DEAC teljesen “elfogyott”. Mesicek is jókor talált be, remekül kosaraztak a piros-feketék, akik úgy tűnt, nagyon akarták ezt a győzelmet. A héten két légiósától is megváló debreceniek nem adták fel, kapaszkodtak az utolsó szalmaszálba, fel is jöttek tízre a negyed hajrájára, sőt még az utolsó percben is tudtak kozmetikázni az eredményen. 75-67.

Mesicek büntetőivel indult a negyed, amivel ismét tíz lett közte. Ez pedig döntő fontosságúnak bizonyult, az Oroszlány nagyon elkapta a fonalat, tetszés szerint szerezték a kosaraikat, nagy kedvvel, jól kosaraztak. A negyed közepén 89-71 volt az eredményjelzőn. Mesicek közelije hozta meg a századik hazai pontot, de akkor már javában örömjáték volt a pályán. A hazaiak megérdemelten nyerték meg a találkozót. 102-83.

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Cibuláre BucimbungaJólnézünkMIKIVadkakasFeherparnaOroszlanyi Banyasz Recent comment authors
Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Gratulálok a megérdemelt győzelemhez! A debreceni fiatal Ságodi remekül játszott, neki mielőbbi gyógyulást kívánok! Hajrá KKK/OSE!!!

JólnézünkMIKI
Olvasó

DEAC 7 azaz hét vereség zsinórban!
Miért csak két légióst rúgtak ki, a többi is katasztrófa.

Vadkakas
Olvasó

Nem! Drenovac kibszott jó!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Előre, Kecskemétre!

Vadkakas
Olvasó

És még a Tungi is zárja a bótot….

Nagyon kidurrant a DEAC lufi…. Majd vki lehet rajzol egy méretes brét, mint Egervári mester a győri(?) rajzlapra a szakmai munkát illetően…
Kár érte k…a jó volt a keret, szép reményeim voltak.
Remélem Becsky elvtárs és lovagjainak lesz mit a tejbe aprítaniuk és jó kedvvel,bőséggel térnek nyugovóra….

Akkor is: hajrá DEAC!

Feherparna
Olvasó

Valerionak ismét csak 18 perc jutott, 4 idősebb felnőtt játékossal a keretben.
Kabaré ?

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Ságodi Robinak a lehető leggyorsabb felépülést kívánjuk, bár ahogy hallottuk, elég súlyos a sérülés.
Nyertünk, a többi most nem számít. Hajrá, kicsi!

gulyasszabolcs00
Olvasó

Debrecen az utolsó 16 meccsén: 3 győzelem, 13 ruha.

10. hely lesz a liga második legnagyobb költségvetésével. És ne írja senki, hogy nem is a második, meg honnan tudnám, meg írjak konkrét számokat, stb…
Mindenki tudja. Főleg Debrecenben.

Szakmai válság.

OSE-nek gratula! Szegeden akár egy ki-ki meccs is lehet a Play-offért.

elfogult vagyok
Olvasó

Maximáli tisztelettel gratulálok a DEAC-nak! Nem adták fel, amint lazult a védekezésünk, rögtön zárkóztak fel! Az első negyedben kifejezetten megleptek minket! Küzdöttek, és ezt nagyon, nagyon becsülni kell!!! (ha jól rémlik viszont Valerio-Bodon mintha nem játszott volna a második részben? fura.)
Nekünk nagyon fontos volt ez a győzelem! Szeged győzött, most már bár mi is lehet! Nagyon kemény a “közép ház”!!
Csak az Oroszlány!!!

Szimba
Olvasó

Dobogós lesz a Debrecen,mondta a sok okos!! Berényi mesterrel szárnyal a csapat!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés