Connect with us

Bajnokság

Nagyot küzdve jutott be a rájátszásba az Egis Körmend

Végig ott volt tűzközelben a Szolnok, de nem tudott fordítani.

Egis Körmend - Szolnoki Olajbányász 76-70 (23-17, 20-15, 13-16, 20-22)

Bajnokság, 20. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Praksch P., Ádám J. (Várhalmi Zs.)

Körmend: Ireland 16/9, Thames 17/6, Takács 2, Simons 8/3, Taylor 17. Cserék: Németh 6, Mócsán 6/3, Ferencz 4, Tóth -.

Szolnok: Warner 11/3, Rudner 5/3, Kovács 4, Subotic 22/6, Cakarun 16. Cserék: Pongó -, Pallai -, Badzim 8/3, Zsíros 2, Juhos 2.

Hétmeccses győzelmi sorozattal a háta mögött érkezett Körmendre a listavezető Szolnok csapata a bajnokság 20. fordulójában.

Egy szép Ireland-Taylor összjáték után utóbbi büntetőzhetett, amivel meg is született a mérkőzés első két pontja. Kicsit beragadtak a támadóoldalon a vendégek, közel két és fél percet kellett várni arra, hogy szolnoki kosarat láthassunk. Ezután viszont érkezett nyolc is, amivel fordított is a Warner vezette Olajbányász (7-10). Thames lépett elő a körmendiektől, előbb egy triplát süllyesztett el, majd egy duplát küldött a helyére faulttal együtt, de a “plusz egyet” kihagyta (12-10). A cserék is jól szálltak be mindkét oldalon, masszív védekezés, nagy küzdés jellemezte a kiegyenlített első nyolc percet, ám az utolsó kettőben robbantott a Körmend és egy 9-3-as futással meglépett ellenfelétől. 23-17.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Hiába küzdött óriásit a palánk alatt Subotic a második felvonás elején, a támadólepattanóit nem tudta kihasználni a Szolnok, Taylor egy zsákolással büntetett a túloldalon. Subotic ezúttal nem bízta a társaira a befejezést, de továbbra is remek formában játszott a Körmend, meg is lett a közte tíz (29-19). Hiába szedték remekül a támadólepattanókat a Tisza-partiak, a befejezésekbe rendre hiba csúszott, miközben folyamatosan üres dobóhelyzeteket dolgoztak ki a hazaiak, melyek nagy részét értékesítették is, a különbség tovább nőtt (36-23). Szinte villámcsapásszerűen változott meg a játék képe, a szolnoki kísérletek elkezdtek beesni, amivel feljöttek hatra Gasper Potocnik tanítványai (36-30). Gyorsan eszmélt a Körmend, amely Thames vezérletével visszaállította a kétszámjegyű különbséget a nagyszünetre. 43-32.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Ireland nélkül kellett megkezdenie a második félidőt a hazaiaknak, ugyanis az irányítónak felszakadt a szemöldöke a második negyed végén, amit össze is kellett varrni. Már az első támadásból el is adták a labdát a körmendiek, Kovács Péter harcolt ki egy sportszerűtlent. A kezdeti nehézségek után rendezte sorait a vasi csapat, amely Mócsán hármasa után a mérkőzés addigi legnagyobb különbségét állította be (48-33). A következő percek felemásan sikerültek a hazaiak számára, hiszen bejött tíz alá a magára találó Cakarun kosaraival a Szolnok, viszont visszatért a kórházból Ireland (51-43). Bár folyamatosan őrizte az előnyét az Egis Körmend, egyre nagyobb erőfeszítéssel próbált visszazárkózni az Olajbányász, ami nemcsak a játék képében, hanem a negyedvégi eredményben is meglátszott. 56-48.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Cakarun játéka feljavult a negyedik negyedre, az ő hat pontjával feljött négyre a Szolnok (58-54). Ferencz középtávolról, Ireland a triplavonalon túlról volt eredményes, majd Subotic tett vissza egy újabb támadólepattanót a túloldalon (63-56). A kezdeti eredménytelen próbálkozások után most felváltva jöttek a kosarak, egyre csak fogyott a szolnokiak ideje (67-58). Taylort találta meg Ireland, három és fél perccel a vége előtt, mínusz kilencnél kért időt Gasper Potocnik (69-60). Subotic négy pontot szerzett, ezzel meccsben tartva az övéit, ám erre is volt válasza a hazaiaknak, Taylor zsákolt (71-64). Kovács csak egy egyik büntetőjét dobta be, míg Ireland távolról talált be, ezzel pedig el is döntötte a lényegi kérdéseket. Az Egis Körmend győzelme azt jelenti, hogy a vasiak bejutottak a rájátszásba. 76-70.

Kiemelt fotó: Bálizs Zsuzsa

53 hozzászólás

53
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
23 Comment threads
30 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
37 Comment authors
Twin PeaksKendeffy BotondGallisSzhelYLeklibajsza Recent comment authors
SzhelY
Olvasó

Nyugodj békében Feribácsi!

Olajheart2
Olvasó

Ez ma gyenge volt! Annyi jó, hogy a Körmend ott van a rájátszásban nélkülük azért, nem ugyanolyan… A félelmeim felerősödtek a szombattal kapcsolatban.. Remélem a Csapatunk ezt máshogy gondolja! Oké, hogy a Falco az esélyese ennek a bajnokságnak DE azért nehezítsük már meg a dolgukat! Hajrá OLAJ❤🖤

KD
Olvasó

Remélem szombaton kiegészülünk Bruinsmával és akkor magas poszton is megleszünk, még ha Lake nem is játszhat. A palánk alatti védekezésünk Evannal sokat javulhat, mèg ha támadásban rozsdás is lesz egy kicsit. Mezönyposzton eddig sem volt gond, most már Anderson is kezd belelendülni talán.

Rouge
Olvasó

A légiósainknak senki sem szólt
hogy a Körmendet be kell vinni a rájátszásba? ;):)

Grat Körmendre, szombaton lenyomjuk a Falcót,
immár Gibsonnal a sorainkban.

MINDÖRÖKKÉ PIROS-FEKETÉK!

Olajheart2
Olvasó

Na arra kíváncsi vagyok játszik e.. Mert őszinte leszek kicsit zavar hogy fél évig kerestük.. megérkezik és hetek óta nem játszik 🤨
csak az OLAJ – szükség lenne pedig rá..

Rouge
Olvasó

Játszani fog.

Leklibajsza
Olvasó

Meg lett ígérve, hogy nem fog játszani!! Ez csalás!!!😭😭😭😭😭

tortajanos
Olvasó
Sajka
Olvasó

Nyugodjon le mindenki a ‘csába.
Szerintem Potocnik altatott ma, meg amúgy is van némi szimpátia volt csapatával, ezért nagyon átkúrta most Okornt, mert tudja jól, hogy a szolnoki mecss jelenti majd az alapszakasz győzelmet.

Mendez
Olvasó

Okorn meg tudja, hogy a rájátszásban dől el a bajnokság, ahol legutóbb is söpörte mindkét piros-fekete alakulatot.

WSreborn
Olvasó

Igen pláne az elődöntőnek volt igazán nagy sportértéke, a legviccesebb hogy még büszke is vagy rá. Kupafronton is ilyen tájékozott vagy Mr. Sárgapárna 2?
A világ vicce hogy téged még nem tiltottak ki innen…..

Olajheart2
Olvasó

Kupa fronton nem annyira.. ott nem tudták söpörni a piros-feketéket.. ellenben a Falcot söpörték Győrben.. Életem egyik legjobb szurkolása volt, annyit nem sokszor őrjöngtem lelátón( na jó Berkicsék idejében… de akkor még gyerek voltam ) mint akkor drága szurkoló Barátommal, és néhány körmendi sráccal akik jöttek nekünk szurkolni! ❤🖤

Kendeffy Botond
Olvasó

Fizetett alkalmazottat miért tilstsanak ki? Ezért fizetik.

moldi56
Olvasó

Kit söpört ez az idegbeteg?Be se lett fejezve a bajnokság,még az alapszakasz végénél tartottunk,de nem utaztatok el a vírus miatt hozzánk?Amiről te beszélsz az a sok sérült miatt volt,de már ennek is majd két éve.

Mendez
Olvasó

Legutóbbi rájátszásban…ééérted te ostoba????
Szidd inkább az exolaj játékosokat akik nem voltak hajlandóak a születési helyüket szolnokra változtatni meg nem kértek külön engedélyt az egysejtű szurkolóktól, hogy más csapatba igazoljanak.

Sajka
Olvasó

Igen…biztos úgy van szarospárna, de azért emlékezz az 1,8 mp-re. 🙂

Gallis
Olvasó

Bb1

Redbid
Olvasó

Így, hogy ma sem játszott, gondolom az az eldugott ötödik légiós lesz a meglepi, egy “kissé átszabott” jákékkal karöltve, aminek lélektani szempontból azért lehet jelentősége a későbbiekre nézve is!
Még akkor is ha Okorn tudja, hogy a bajnokság a rájátszásban dől el. 🙂
Sőt, talán pont azért 🙂

Dudi
Olvasó

Lehet, hogy van némi igazságod… Amúgy meg a Szolnok nem fog szombaton is ilyen rossz százalékkal dobni. Hajrà Falco!

SárgaPárna
Olvasó

A Potocnik, ha feladta ezt a meccset, akkor hülye (szerintem nem az). Ezzel ugyanis megteremtette annak a lehetőségét, hogy ha a Falco nyer Szolnokon, akkor az Alba meccs már nem fontos neki, így lazíthat a kupa és a rájátszás előtt plusz egy hetet. Ha ma nyert volna az Olaj, akkor a Falcónak Szolnokon és Fehérváron is nyernie kéne az alapszakasz győzelemért, így elég Szolnokon…

Vulcano
Olvasó

Csak akkor nem kell Fehérváron nyernünk, ha a Szolnokot legalább 6-tal verjük.

Redbid
Olvasó

Honnan tudná, nem ért hozzá 🙂
De lagalább most megpróbált azzal foglalkozni, mint amiért rajta meg eegypár klónján kívűl mindenki más itt van!

nyolcmegnyolc
Olvasó

Hajrá Olaj

Milo
Olvasó

Sajnos ez ma nagyon gyenge volt minden téren. Grat Körmendre! Csak remélni tudom, hogy fejben már a Falcot vártuk. Botrányos dobószázalék, buta eladott labdák. Itt ismét kijött a gyenge magyar magunk. Nagy eséllyel a teljes Falco ellen így sem lesz esélyünk a rájátszásban/döntőben még akkor sem, ha esetleg szombaton mi nyerünk és nálunk lesz a pályaelőny. Nyilván sok minden változhat Lake, Bruinsma sérülése, Anderson sem egy életbiztosítás, de papíron egyértelmű a Falco fölénye. Szombaton végre M4, nem szoktam szidni a mindigot, de ez a mai közvetítés botrány volt.

moldi56
Olvasó

Milo ne adjuk már fel időnap előtt,annyival azért nem jobb a Falco.

nick19
Olvasó

Ha van edző, akkor van játék, van eredmény! Ennyi!

MTE

Marillion
Olvasó

Köszönjük mindigfos….ezt a szuper közvetitést taps…taps….elöször a Falco meccs elején bukott a technika aztán meg Körmendröl a végjátékra! Ez jár az elöfizetöknek?! Gratulálok a Szomszédoknak a rájátszáshoz…ott a helyük…a Szolnok játéka/dobószázaléka viszont biztos hogy más lessz ellenünk!

crazybasket
Olvasó

Ez most jól jött a Rába partról nekünk, szombaton felkell kötni a nadrágot és elkapni a Tiszapartiakat is!
💛💣💪🏽

szolnoksport
Olvasó

Fiataljaink, magyarjaink teljesítménye ma egyenlő volt a nullával. Pongóval mi van? Ennél sokkal több van benne és jobban is játszott. Badzim is gyengélkedik mostanában. / ezért is kellene már az új légiós!! / Sebaj! Ha gyenge volt a főpróba, jó lesz az előadás a Falco ellen!

WSreborn
Olvasó

Hát ez nagyon kevés lesz szombaton. Nem mondom hogy nem lehet Körmenden kikapni, de ez most elég gyenge volt. Remélem ennél nagyobb akarással játszanak a fiúk szombaton, bár továbbra is azt mondom hogy a teljes kerettel felálló Falco ellen senkinek nincs esélye, bármi is lesz az alapszakasz végi sorrend.
Hajrá Olaj!!!!

moldi56
Olvasó

Ugyan már !

Natko
Olvasó

Grat mindigfos ma is hoztad a formád!!MTE szép volt fiuk!!

Üvegtigris
Olvasó

Tovább húztuk a körmendet csak színtestvérünk.Szombatra cumisüveg feltöltve.

Pbask
Olvasó

Várható volt, és ebben bíztam:
Az Olaj ma fejben nem volt ott, félidő után stat alapján már jobban szigorítottak védekezésen, hozták a negyedeket is,de nehéz. Hasonló mint amikor mi Bl meccsek között voltunk,és lett egy magyar bajnoki, ez főleg tavaly volt látható.

Jó lesz ez a szombati meccs, biztos vagyok benne nem dobunk 100 pontot, ahogy abban is hogy az Olaj sokkal koncentráltabban fog játszani mint ma.

Azért a Körmendnek köszönjük.. 🙂

apasas
Olvasó

Nagy küzdelem, megérdemelt győzelem….A Mindigo-s fiúkat meg ismételten ” csókoltatom”…
Forever MTE🏀

donnarumma
Olvasó

11 Olajpont a padról..az nem túl veretes..

Roland
Olvasó

Kovács, Pongó, Zsíros, Juhos köszönjük☹️

SárgaPárna
Olvasó

A Szolnok beárazta saját magát, hogy ennyire gyenge semmilyen csapat otthonában simán kikapott!
Szombaton érkezünk: térdelő pozíciót felvenni, álarcot fel!

Rolex
Olvasó

Beletesszük a faszt a szátokba sárgatrágya…😉

WSreborn
Olvasó

Hagyd semmi értelme, nem szombathelyi

Kovi
Olvasó

helyes, gyertek térden állva

Marillion
Olvasó

Senki nem kiváncsi rád!…De hamár beleugatok akkor ez a nálad semmilyen meg gyenge stb jelzőkkel illetett csapat dobott nekünk 93 pontot! Neked is térdelő pozíciót oszt maradj is úgy örökre! Te gyáva senkiházi,fantom….

IstiPisti
Olvasó

Te csak álmodozol az Intézetben a szombatról anyáddal !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hányinger
Olvasó

Aztán szophatsz majd, te huggyos hülegyerek!!

Redbid
Olvasó

Gondolom a tükör előtt örömködsz benne ezért ömlik a “szerénység” 🙂
Egyébként már régen hoztad fel, mondjuk olyankor pont mindig rátok is került a kedvenc állarcod 🙂 🙂 🙂
És akkor napokig kussolsz, de csak nem tanulsz belőle 🙂

A bb1 kosárlabda szagportálnak meg “köszi”, hogy továbbra is olvashatók a színvonalas, a kosárlabdához semmi közü, tényleg nem is gyálölködő uszításaid, mert csak “rádszóltak” és nem raktak ki még innen!
Soha mégcsak egy kis időre sem!

Bár én a múltkor nem kaptam erre választ, így ez továbbra is minimum furcsa!!!

Gallis
Olvasó

Bb1

Kendeffy Botond
Olvasó

Térdelő pozíciót felvenni, álarcot fel!

Twin Peaks
Olvasó

Te pusztulat!Egyszer utolér a sorsod!

Csippa
Olvasó

uccsó 3 percet csak én nem láttam?

szolnoksport
Olvasó

Én sem, hála a mindigdemindigfosnak…

1.8mp 2.0
Olvasó

Hazai pálya megvolt, mindigoout…

milanka487
Olvasó

Sajnos ma nagyon gyengén játszottunk!
Egyedül Suboticon láttam a küzdeni akarást!
Olyan volt mintha a fiúk már a szombati meccsre készülnének!

nazol
Olvasó

Pontosan ezt mondtam pár napja, nekik nagyon kellett a győzelem, nekünk nem annyira. Így fejben nem voltunk igazán ott. Gratula természetesen, az igazi “tánc” nemsokára indul.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés