Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nagyot küzdött, nagyot nyert a Kecskemét

Az Atomerőmű SE sokáig uralta a mérkőzést.

KTE-Duna Aszfalt - Atomerőmű SE 83-80 (20-19, 23-26, 14-17, 26-18)

Bajnokság, 26. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Játékvezető: Földházi T., Frányó P., Dr. Mészáros B. (Bernáth A.)

KTE-Duna Aszfalt: Wittmann 15/6, Green 3, Djeraszimovics 17/3, Dramicsanin 13/3, Karahodzsics 13/3. Cserék: Dimics 18/3, Molnár M. 4, Mészáros -.

Atomerőmű SE: Kovács Ák. 13/3, Faust 15/6, Henton 11/3, Eilingsfeld 8/3, Jevtovics 16. Cserék: Ruják 12/12, Medve 2, Williams -, Horváth K. 3/3.

“Bekezdett” a mérkőzés elején az Atomerőmű SE. Henton játékával, és pontjaival nem tudtak mit kezdeni a hazaiak. Öt perc kellett, hogy zárkózzon a Kecskemét. Dimics és Wittmann kosarával, hat perc játék után már csak három volt a paksiak előnye. Faust elrontott triplája után, Wittmann is hibázott egy hármast, így 12-9-es vendégvezetéssel érkeztek az első negyed hajrájára a csapatok. Sok volt a hiba mindkét oldalon. A Kecskemét a 10. percben a vezetést is átvette, de Kovács Ákos triplája után ismét ASE volt a előnyben. A Djeraszimovics kosarával azonban 20-19 lett a vége.

A jó napot kifogó Dimics kosaraival folytatódott a mérkőzés, amire Faust válaszolt, de a KTE őrizte minimális előnyét. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a negyed derekán 32-32, két perccel később 37-37. A negyed hajrájára is tartogatott meglepetéseket a mérkőzés. Dimics továbbra is jól, és ponterősen játszott, míg Henton ismét a mérkőzés eleji “formáját” hozta. 43-45.

A hazai csapat elfelejtett visszajönni a nagyszünetről, Jevtovics beindult, pillanatok alatt tíz pont volt az ASE előnye. 43-53-nál, négy perc játék után szerezték meg az első kosarat Forray Gábor tanítványai, Karahodzics volt eredményes. Az olló azonban tovább nyílt. Eilingsfeld, Kovács és Jevtovics is betalált. 47-60, és még négy perc mindig hátra volt ebből a játékrészből. A játék képe azonban nem változott. A KTE rengeteg hibával kosarazott, míg az ASE őrizgette megszerzett előnyét. Két percel a vége előtt Dzunics kért időt, mert Dramicsanin duplájával hétre feljött az ellenfél. 57-62.

A záró rész elején ismét gyorsan közé tette a tízet az ASE. Három perccel később azonban már Braniszlav Dzunicsnak kellett időt kérni, mert mindössze három pont volt közte. Faust duplájával folytatódott a mérkőzés, amire Djeraszimovics válaszolt, majd Wittmann duplája után olvadt egy pontra a vendégek előnye. A vezetést Dimics duplájával vette át a Kecskemét, az ASE teljesen leblokkolt. Kovács Ákos egy kosárral próbálta felrázni az övéit, majd 69-70-nél hosszú gólcsend következett, rengeteg rontott dobással.

Hihetetlen izgalmasra sikeredett a “vége”. Két perccel a dudaszó előtt 75-74-re vezetett a Kecskemét, egy perccel a vége előtt pedig 80-77-re. Kovács Ákos és Eilingsfeld is elrontott egy távolit, Ruják András azonban bedobta, így ismét döntetlen volt.

A találkozót Wittmann döntötte el, miután a sikeres kosara után a büntetőt is bedobta.

Kiemelt fotó: Réti Attila

 

HIRDETÉS
12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
Paks IIKoopsredmillercsocsaKtopi Recent comment authors
Paks II
Olvasó

Vicc ami Pakson kosárlabda címszó alatt folyik ,de valaki biztos meggazdagodott belőle… Gratulálok a kecskeméti csapatnak!

Koops
Olvasó

Nagy Gratuláció a Kecskemétnek! 🙂

Ktopi
Olvasó

Ezt a meccset számtalan alkalommal elveszítettük, de szerencsére eggyel többször nyertük meg. Nem vagyunk jó formában, de iszonyatosan küzdünk! Ma érdemes kiemelni Dimicet, aki végre ponterős volt, de amit már sokadik alkalommal csinál Krisztián, az fantasztikus volt. Micsoda meglátás volt az ott a végén 🙂 A forduló, de lehet, hogy a bajnokság kosara volt, ráadásul győztes kosár lett belőle! Hajrá Kecskemét!

redmiller
Olvasó

A bajnoki év kosarát már Kaposváron megdobta! 🙂
Ez ravasz, pimasz és okos megoldás volt a végén.

Zsola81
Olvasó

Rendesen össze lett kócolva a tabella. Itt nagyon könnyen összeszaladhat x számú holtverseny a végére.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Wittmann utolsó kosara zseniális volt, megtapsoltam a képernyő előtt ??Paksnak így valószínűleg lefőtt a kávé!

Expert
Olvasó

Grat Kecskemétre. Pakson ebből nagyon könnyen alsóház lehet, szerdán el is dőlhet az Alba ellen (a Körmend szerintem simán nyerni fog Pakson).
Vitte is a mixemet, nem gondoltam volna, hogy ez a borzalmas formában lévő Kecskemét is nyerni tud az ASE ellen.

Lassan sajnálom Dzunicot, hogy ilyen légiós kontingenst örökölt. Nincs egy épkézláb külföldi embere, Ciric-nek, vagy Wittmannak egymagának van annyi rutinja, mint a paksi légiósoknak összesen.

24es
Vendég
24es

Mostantól Pakson ki lehet újra mondani annak a játékosnak a nevét, amit eddig tilos volt, méltó utóda Amir…

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Innen látszik ,hogy a cikk iroja még véletlenül sem nézte a meccset az utolsó kosár nem tripla volt hanem a forduló kosara faultal eggyütt tessék utánanézni…

24es
Vendég
24es

Alsóház, meg is érdemeljük!!! Grat Kecskemétre. Fehérváron senki ne izguljon, nem lesz gond Pakson, komoly pénzt merek tippmixre tenni. Már mérges se vagyok….

Mandula
Olvasó

Nem kell izgulni?…Fehérvár is megmutatta ma mit tud.Nem kell félni, hogy nálatok nyerünk.?
Nagy lóf*sz az egész!

csocsa
Olvasó

A két hsz. jól mutatja az Alba és az ASE szurkolóinak hangulatát.?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés