Connect with us
Hirdetés

FIBA Europe Cup

Nagyot küzdött, de hosszabbításban kikapott a Pécs

Az utolsó másodpercben, egy triplával egyenlítettek a rendes játékidő végén a hazaiak.

ZZ Leiden - Pécsi VSK-VEOLIA, h.u. 105-100 (23-22, 20-26, 21-16, 22-22, 19-14)

FIBA Europe Cup, A-csoport, 6. forduló
Hollandia, Leiden, Vijf Meihal

ZZ Leiden: Persons 28, Huggins 17/9, De Jong 16, Williams 13, Pasalic 10/3. Csere: De Randamie 12/6, Ververs 5/3, Cunningham 2, Koehler 2.

Pécs: Pongó 5/3, Diggs 16/6, Smith 27/12, Budimir 8/6, Horti 17/3. Csere: Ruják 13/9, Csirics 14/6, Antóni -.

A már biztos továbbjutó ZZ Leiden csapatához látogatott a Pécsi VSK-VEOLIA együttese, amely viszont már csak a szép lezárásban reménykedhetett. Az azonban mindenképp bizakodásra adhatott okot a mérkőzés előtt a baranyaiaknak, hogy az első nemzetközi sikerüket épp a hollandok ellen szerezték.

Két jó triplával magához ragadta a vezetést a Pécs, de nem adta könnyen a bőrét a Leiden, a negyed derekára megfordította az állást. Smith hármasával egy pont volt közte a 6. percben, ami állandósulni is látszott egy darabig, majd Ruják is beköszönt kintről (17-19). De Jong egalizált, majd Persons dobott egy középtávolit, aztán Csirics eladott labdájából zsákolt Williams. Horti viszont tartotta az övéit, maradt a minimális különbség a két csapat között. 23-22.

Williams duplája indította a második negyedet, majd Csirics egyenlített egy 2+1-es akcióval. Fej-fej mellett haladtak a felek, amikor Smith már a hatodik pécsi hármast süllyesztette el, aztán Diggsnek ütöttek oda dobás közben ami után Smith fordult be szépen (15. perc: 29-36). Ezen a meccsen jelentősnek számító, 6-8 pontos fórt alakítottak ki Csirke Ferenc fiai, akik jó védekezéssel tartották a megszerzett előnyüket. Egészen az utolsó másfél percig, ekkor a Leiden feljött három pontra, de Ruják trojkája a legjobbkor érkezett pécsi szempontól, ráadásul Diggs is a helyére küldött egy büntetőt, az utolsó támadásból azonban Williams még betalált, így 43-48-cal vonultak nagyszünetre a felek.

Csirics tempója nyitotta a második félidőt, aztán öt hazai pont érkezett zsinórban, Csirke Ferenc pedig időt kért. ez sem törte meg a Leiden lendületét, Pasalic révén fordítottak a hazaiak, majd De Jong talált be, Williams egy büntetőt is értékesített (25. perc: 55-51). Smith zsákolása jelentette a holland roham végét, Horti pedig egyenlített, Smith pedig fordított, a következő támadásból megint elléptek a pécsiek. Ruják triplája és Budimir duplája után újra hét volt közte, Persons vezetésével azonban újra kiegyenlített a Leiden a negyed végén. 64-64.

Szépen játszott össze Pongó és Horti, de volt válasza a hazaiaknak. Egymás mellett haladtak a felek, de egy kicsivel a PVSK járt előrébb a záró negyed első perceiben. Diggs szerzett öt pontot egymás után, amivel hat volt közte, de Csirics vétett egy sportszerűtlen hibát. Ebből viszont csak egy pontot faragott a Leiden, egészen az ellentámadásig, amikor Smith fejezte be szépen az akciót, majd Csirics volt hibátlan a büntetővonalról (36. perc: 71-80). Ververs hármasával zárkózott a Leiden, aztán Pasalic is bevágott egyet (77-81). Smith vert be egy lélektanilag fontos trojkát, majd Pasalic követett el támadóhibát. Persons tartotta a lelket az övéiben, 3-ra hozta fel a Leident, kevesebb mint másfél perccel a vége előtt. A hazaiak eladták a labdát, Csirke Ferenc pedig időt kért, ekkor 38 másodperc volt vissza és 81-84-re vezetett a Pécs. Smith zsákolása kimaradt, De Jong bedobta a ziccerét, 1-re jöttek fel a hollandok. Ruják állhatott a vonal mögé, nem remegett meg a keze. Huggins triplája kimaradt, de még volt ideje próbálkozni De Randamie-nek is, aki a dudaszó pillanatában értékesítette a hármast, jöhetett a hosszabbítás. 86-86.

Ruják gyorsindítása indította az extra játékidőt, de Huggins távolról válaszolt, aztán Williams forgatta be az emberét (91-88). Diggs eladott labdájából De Randamie ugyanonnan szerzett kosarat, mint a negyedik negyed végén, mínusz hatnál kért időt Csirke Ferenc. Horti büntetőjével zárkóztak a vendégek. De Ramadie viszont kettőből kettőt dobott be, így tovább nőtt a különbség. Ruják triplája lecsorgott, míg Persons is hibátlan volt a vonalról, eldőlt a találkozó. Bár nagyon küzdött a Pécs, végül nem sikerült győzelemmel befejeznie első nemzetközi szereplését.

fotó: fiba.basketball

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
StrejkólizapannaPvsk Fanatic Recent comment authors
Strejkó
Olvasó

Kettős érzés van most bennem. Az egyik hogy ha csak pár ponttal is, de szinte végig vezettünk ezen a meccsen,az előző hetekhez képest pozitív volt a látottak,úgy éreztem kézben tartjuk a meccset és kontrollálni tudjuk a dolgokat,de a rendes játékidő utolsó 2.40-et nagyon elrontottuk hiszen viszonylag magabiztos volt az előny és a maradék időben támadásoknál érthetetlen dolgok jöttek,elszortuk azt a kis előnyt aminek elegendőnek kellett volna lennie majd jött a dráma, az utolsó másodpercben… ☹️ A hosszabbítás meg egyértelműen nem a mienk volt,bár ha előbb hullanak be a triplák megint lehetett volna egy csavar a történetben, de összességében le a… Olvass tovább »

lizapanna
Olvasó

Nagyon büszke vagyok a fiúkra, tényleg csak az a bizonyos hajszál…..De ha bárki megkérdőjelezte eddig, hogy mennyire veszi “komolyan” a csapat ezt a kupaszereplést, most megkapta a választ. Nem volt tétmeccs, és mindjárt itt a bajnoki, de mindenki kitette a szívét-lelkét, köszönöm srácok! Jó volt látni ezt a meccset!:)

Pvsk Fanatic
Olvasó

Kár a hosszabbításért, de összességében végre ismét jól játszottunk. Diggs is mutatott valamit a régi formájából, kár azért a 6 eladott labdáért, mintha kicsit fejben még le lenne lassulva a korábban mutatott játékához képest. Ciric meg kissé túlvállalta magát, 9/2 távoli mutató nem túl fényes, viszont Bálint teljesítménye (17 pont 14 lepattanó) ígéretes a jövőre nézve.

Remélem Veljko nem azért pihent 14 perc játék után mert megsérült, az még hiányozna nekünk…

Hajrá Vasút!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés